Kurkorumalı yapmak varken niye risk alınır hala anlamış değilim…
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Kurkorumalı yapmak varken niye risk alınır hala anlamış değilim…
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Niyetlerinde ciddi iseler sadece ihracatçıların dövizlerinin %40ını MBna bozdurma zorunluluğunu kaldırsalar bile kur eski seviyesine gelir, hatta geçer ve ihracatçılar açısından rahatlama olur...
Yabancılar geçtiğimiz hafta 75,6 milyon dolarlık
hisse satarken, 1,5 milyon dolarlık DİBS aldı. Yurt içi
yerleşiklerin döviz mevduatı geçtiğimiz hafta 1,6
milyar dolar artışla 173,9 milyar dolara yükseldi.
Yurt içi yerleşiklerin pariteden arındırılmış döviz
mevduatı 2,6 milyar dolar arttı. Döviz mevduatı
gerçek kişilerde 1,26 milyar dolar, tüzellerde 1,31
milyar dolar arttı. Kaynak: info yatırım
Kur korumalı mevduatını bir de Arjantinlilere sormak gerekir. Bir dönem sonra kkm vade sonu dönüşünde çarşıdan 2-3 kat daha fazla paraya dolar almak zorunda kalmışlardı...
Herkes bir şekilde kendince riske giriyor. Neyin riskli neyin risksiz olduğu ise zamanla belli olur..
-----------
Ankara da bir eğlence mekanı çıkışı, yoldan geçen kadınlara yönelik sözlü ve fiziki saldırıda bulunarak, havaya ateş eden sivil kıyafetli biri çarşı mahalle bekçisi ikisi polis memuru 3 emniyet personeli gözaltına alındı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...ource=Anasayfa
Devlet var tabi, olmazmi.
Gecen 100 bin kocero'yu nasil biraktilar..
reis emeklilerin durumunu öğrenince onlara dolar bazında zam yapmış oldu..
Turizm sezonu bitti ve ne tesadüf dolar düşüyor...
Ne kadar da serbest bir piyasa var ülkede...
İstedikleri gibi herşeyin fiyatını kendileri belirliyorlar..
Ama bir süre sonra reel piyasa uyanırsa pek iyi olmaz bu gidişat...
--------------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
Naci 19 yaptı şutladılar
Hafize 25 yaptı ses yok
ne günahı vardı Nacinin
Misal diyelim bir gece ekranda yani dijitalde dolar atıyorum 5 lira oldu diyelim.. (anlaşılsın diye abartıyorum)
Sizce reelde ne olur?
Gerçekte 5 liraya dolarını satan olur mu?
Çarşıda da bu fiyattan alan-satan olur mu?
Hayali kafamdan simüle ediyorum olacak demek değil ama dijitali haddinden fazla kontrol ederseniz reel piyasada bu fiyatları takan olmayabilir.
-------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
ihracatçı bari 35 yapın diyordu
bunlar yanlış anladı 25 yaptı [emoji846]
M:Ş. faizi bir artırdı, bizim borsayla birlikte Amerikan borsalarını bile kıpkırmızı yaptı. Ey amerika, bundan sonra sen düşün,faiz öyle değil böyle arttırılır, ona göre, ayağını denk al!!!
https://finance.yahoo.com/
Paran mı var derdin mi var?Doları olanlar bu gece uyuyamaz yarın da Powel uyutmaz ctesi de Resmî Gazete uyutmaz:kahkah:
125 milyar dolar kkm 26-27 arası roll oldu adamlara yüzde on kazandırcaklarmı vadeleri bitince 😂 o kadar rezerv?
Kisa vadede istediginizi yapabilirsiniz
Ama uzun vadede 2x2 her zaman 4 eder
Dolari dusurduler simdi akabinde zaten patlamakta olan ithalat daha da patlayacak ihracat sabit kalir ticaret acigi zaten tarihi rekorlar kiriyordu daha da acilir. Ihracatin dusuk kalmasi uretim sektorunu yavaslatir. Tevekkeli yurtdisina turist olarak (goc eden degil) gezmeye gidenlerin sayisindan bundan dolayi patlama var cunku doviz cok dusuk. Sosyal medyada devamli "Yunanistanda Italyada tatil otel yemek gezmek daha ucuz" denmesinin sebebide dusuk doviz kuru. Ureticiler otelciler bu dusuk kurla nasil rekabet etsin?
Ulkede 100% enflasyon varken ithalatin maliyetini dusurmek yani ben bilemedim. Ulke isgal altinda olsa daha iyi yonetilirdi. Durum o kadar kotu
Yıldırımlar yaratan bir ırkın ahfadıyız,
Tufanları gösteren, tarihlerin yâdıyız,
Kan'la, irfanla kurduk biz bu Cumhuriyeti,
Cehennemler kudursa, ölmez nigâhbanıyız.
https://www.youtube.com/watch?v=NNC6...ikaSanat%C4%B1
Jöleli ekibinden kurtulduk derken Şimdi de us-uk ortak operasyonuna maruz kaldık a.q Memeleket değil bitcoin a.q :oleyo: Şimdi ihracatçılar düşünsün ,asgari ücrete %5 zam geldi :kahkah: , Sadece ona zam gelse iyi tüm TL giderlere bir günde %5 zam a.q,
Çok eğlenceli memleket ;
Bankalarında maaşallahı var , faiz indir banka füze , faiz artsın banka füze, KKM olsun banka füze , KKM kalksın banka füze pehhhhh ne sağlam bankacılık sektörümüz varmış...
Şöyle diyim;
Eylül sonuna dolar kurunu 26 altında tutsunlar, Kızılay meydanına ak sevdalı abla gibi geleceğim.
[emoji3]
Tüm mal ve hizmetlere şimdi de faiz maliyeti arttı diyerek zam yapılacak.
Bu sefer faiz sebep enflasyon sonuç olacak cidden.
yine ikili kura dönüyoruz !
nadir döviz de 26.09 alış : 26.43 satış
zaten 26.25 altı satıcı hiç görmedim
bankalararası 25.70 ?
ilginç
Bu yabancı bankaların yıl sonu tahminlerinin neden düşük geldiği anlaşıldı.
Kkm deki adam yada firma doları olan dolar ihtiyacı olan firma yada dolarda durmak isteyen bireysel. Adam yada dolarını satmış oraya girmiş bu adam yada firma 134 milyar dolar ya dolarını tekrar alırsa bunların oradan çıkması zor ancak dolarını tekrar alarak çıkar.
Birkaç güne geçer ikili kur
bu kafa ile ağustosu es geçiyorum
kalan 4 ayda 50 milyar daha dış ticaret açığı veririz.
ilk 7 ay toplamı 73.6 milyar
https://www.bloomberght.com/dis-tica...i-asti-2335942
bu hesaba göre bütün yılların rekorlarını alt üst edeceğiz
sonu hayırlı olur inşallah
gaye abla ulusta turlayıp, nerede o 27.50 ye iğne atan delikanlılar diye soruyormuş..?
ankara esnafı da, çorumlular iğne atmayı çık sever, valla biz değildik diyorlarmış..
Nas fayizi % 12 MB fayizi ise % 25, nas varken MB'na ne oluyor?:oleyo: