Originally Posted by
tovbekar
sn oralet Osman,
bir şekilde sizi anlamakta çok zorlanıyorum. daha önce hisse başı kazanç ile sn Tümer epey bir açıklama yapmıştı. şimdi de FK ile ilgili yeni bir anlaşmazlığımız olacak...
FK oranı başlı başına bir değer değil ama şirketin 3 yıl içinde etmesi beklenen karı ile şu anki fiyatını amorti etmesi gerekiyor. doğru buraya kadar bir şey yok ama mevduattaki FK ile ilgili olarak faizin reel olması gerekmiyor mu?
şu andaki enflasyon beklentisi % 65 olduğunu yazmış bir aracı kurum. sizin hesapla banka bu parayı size verdiğinde ilk yıl paranız reel olarak % 15 erimiş olacak diye düşünmekte haksız mıyım?
ALARK ile ilgili olarak şu andaki FK ile ilgili bir nokta daha olmalı belki de vardır... PD/DD... ALARKOnun şu anda üzerinde mesela son 9 aylık bilançoya göre 57,48 TL özkaynak var... malum bu özkaynak ile ilgili de epey problem var ki mesela ALCAR arsası muhtemelen bu kaynaklar içinde 1-2 milyon görünüyorken değer 25 milyon dolar,. buna rağmen bu yıl HB 30 lira kar gelse şirket kendini amorti etmiş olacaktır...
benim cahilce bakkal hesaplarım bunlar. yanılıyorsam nerede yanılıyorum ya da piyasa nerede yanılıyor