Endeks mi bir hisse için mi?
Printable View
Organların şımarık olmadi bile milyonda bir olasılık.. Ortopediden,dis hekiminden,izafiyetten bahsediyorum.Isik hızı diyorum.Suyun yoğunluğu diyorum..4 derece ...
Tüm dünya birleşse bir canlı yapamıyoruz diyorum..
Bahsettiklerimi öys de fende derece yapanlar anlar veya biyolog,fizik hocaları...
Sen dedeler diyorsun.Aga senin deden ne mezunu?
Ben bu işlerde tez yazanlarla tartıştım...
...onların gözünde perde vardır.Asla ikna edemezsin....Ayetini defalarca gördüm
Derdim evrim değil.. Ama bu saçma,dine ters zirvaligi matah bir şey gibi ILKOKUL 4 .SINIF fen bilgisine bile sahip olmadan gelipte buraya yazma..
Açıkta kalan etten kurtçuk çıkmasını hala okumamışsın.benim öğlen bu deneyi 4.sınıfta yaptı.. Suyun dipte donmamasini 6300 km uzaklıktaki MAGMAYA bağladın...😀😀😀
Organların simetrik olması olacaktı
yazıklar olsun birde eğitimcisin derdim ama demiyorum çinki niye bunlar normal bunlar olacak evrimde çeşitlilik temel kuraldır :D su nasıl donar benim verdiğim kaynaklara güvenmiyosan aç yotube sor yaw. işte o kadar basit.
özetle bu dünyadaki herşey ama herşey ama herşey.
fizik kimya kurallarına uymak zo run da öğrencilerine öyle bi mucize oluyo işte o nedenle su donuyo diye dedenden kalma masalları anlatmaya devam et.
binlerce dünya düzdürcüleri tonla video izlet makale okut hala düz derler.. bırak onu tutup uzaya çıkar indir. yine düzdür diyecek.
doğanın ayetleri yeterince açık sanırım :oleyo: dünya düzdürcüler sayesinde.
ha organlarıda anlatırımda bu kezde terayağ nasıl eriyo demekki bir mucize oluyor diyip kendince evrimi çürüttüm dersin. :kahkah::kahkah:
bir eğitimcinin bu kadar düşmesini beklemezdim :drunk::drunk: o nedenle son yazım.
Gün sonunda KZGYO % 4+ yapsın en az yeter bana...CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben müslümanım ve bununla gurur duyarım.Öyle nakli müslüman değilim..Yıllarca araştırdım ve İSLAMIN tüm tezlerini rasyonel zeminde araştırarak inceledim.
Ha Ateizmin tüm kaynaklarını okudum.Ateistler bile onları okumamışlardır.Yıllrca ateist forumlarda yazdım...
Ekmek,aydan ne kasteetin anlamadım..(ay bölünme ayeti ise onu ayrıca konuşabilir...Kıyamet yaklaştı ve ay bölündü(bölünecek) diyor''
FİZİKÇİLERİ hayret ettiren suyun SADECE 0-4 derece arası tüm maddeye aykırı hareketinden bunu mu anladın?
DEMEK İSTEDİĞİM BU KAİNATIN MİMARI istediği an bir GAYE İÇİN GENEL KURALI BOZAR..sen de hiç bir şey diyemezsin...
SUYUN EN YOĞUN HALİ 4 DERECEDİR ve bu hayatın bekası için çok önemlidir.
.
Bu arada ben eğitimci değilim.
Kimin neye inandığı beni ilgilendirmez.HELE BU FORUMDA BUNLAR konuşulmaz..AMA 2 de bir evrim denilen ve direk YARATILIŞ-KURAN ile ters olan saçmalıklar dizisi bir mantıkmış gibi bize sunulursa ben de bazen bu tezlerimi söylemek zorunda kalırım.
tamam kabul.. sıvamaya geçmeden kabul ediyorum
suyun en yoğun hali 4 tür .. o halde evrim yoktur.
köydeki derenin üstü kuru altı yaş.. bakın mücize ( tanrı )
ineklerde mööler.
kabul.. uzatmayalım. merak edene kaynak tonla. daha ne diyek.
evrimi çürüttük...
sırada ne var :oleyo::drunk:
Su molekul tartışması devam ediyormu hala.
Hidrojen atomları arasındaki bağlar sıvı halde iken kırık durumda.
Su donunca altıgen durumuna geçiyor ve stabil bir durum alır iken ve moleküller arası mesafeler artıyor.
https://www.google.com/search?sca_es...BjBDwBO9Y3s0NM
https://www.quora.com/How-does-water...d-than-liquids
Ben böyle bir kibir hayatımda görmedim. Bilmiyorum, anlamıyorum, yapamıyorum, bana uygun değil cümlesi bu topraklardan gideli çok olmuş.
Konuyla alakası yok ama sabah Afganistan la ilgili bir ziyaret yapmış üç çocuğum belgeselini izledim sanırım adı Alper di. Zikir ayinine gittiler orada zikir yaptıran başlarındaki adam Türkiye ye seriat gelmesi lazım dedi. Peki Afganistan da ne eksik diye sordular. Adamın cevabı kadınlar okuması serbest bırakılmalı ve üniversite okumalılar dedi. Çünkü nüfusun yarısı kafın dedi. Yani Afganistan ın zikircisi bile Taliban dan şikayetçi🤣🤣🤣 kafalar çok karışık çok.
Suyun 4 derecesi kainattaki düzenin içim tum kuralların bozulduğunu gösterir..YANİ BİR İRADE VAR...Bunun evrimle ilgisi yok.
EVRİMİN en büyük saçmalığı..milyarlarca tür oluştu..ve bunların uygun olmayan nesiller sonra elendi ve mesela 1 milyon tür kaldı..
SORU ŞU:Biz 500 milyon yıl önceki sivrisineği ve 50 milyon yıl önceki dinazorları buluyoruz.peki neden elenen -uyumlu olmadığında devredışı kalan o milyarlarca türü göremiyoruz...mesela MÜKEMMEL ELİ OLAN insana gelinceye kadar tuhaf elleri-tuhaf çenelerin ilk modelini görmüyoruz.Mesela tek gözlü veya 8 gözlü ara türler nerede..yani imalat hatası olan elenmiş UCUBELER NEREDE?..Bize gösterilen her fosil zaten mükemmel.organlar simetrik-çeneler gayet muntazam..
SORU2:O zamanki atmosfer şartlarını aynen oluşturabiliyoruz..O zaman neden molekülleri veya protein-glikozu vs..birleştirip minik bir canlı oluşturamıyoruz..Kendi kendine oluşan ilk canlıları neden şimdiki teknoloji ile bile
yapamıyoruz....ASLA -ZİNHAR hareket eden -üreyen(canlı olmanın özelliği)bir şey oluşturamıyoruz.
Bu 2 soruya cevap ver..sonra konuşalım..:)
Vallahi kestim...yoruldum..aynı şeyleri yazıyorum..EKMEK DİYOR-DEDELERİN DEDİĞİ DİYOR...DEDELERİMİZ NERE MEZUNUYDU ACABA?:)
gelelim buna...HAYAT tercihi yaptığında,bir ideoloji seçtiğinde ,ona inannıyorsan tüm benliğinle araştırırsın..Bu dediğim yıllarca sürer.
Doğal olarak KENDİNİ İNKAR ETMEMEM NAMINA bir noktadan sonra kendi görüşlerini savunmak zorunda kalırsın..
BİLİYORSAM SAVUNURUM..dediklerimi onlarca kişi okuyor..Eğer yanlışsa ve sende o donanıma sahipsen KARŞIT GÖRÜŞÜNÜ söyleyebilirsin.
ŞERİATA gelince o konu ayrı...Kimse öyle bir konuyu gündeme getirmedi..
benim merak ettiğim dünya düzdürcüler derneği kapanırsa.. 100 milyar yıl sonra insan oğlu nasıl eğlenecek.
:drunk:
Dünya aslında patates grubu kurulur.:)
Dünya aslında patates şeklinde, yuvarlak gösteren okyanusların su dağılımı sonrası
çapını dengeye getirmesi.
https://www.youtube.com/shorts/AfuQhw1Tnxg
https://slate.com/technology/2015/09...ater-nope.html
[Ben inanmam. Hayat değişkendir. Yeni birşey çıkar” bilimsel temelli olacak tabii ki” değişirim onu kabul ederim. Baştan dogmatik olarak kabulle başlanırsa oradan ürün çıkacağını kabul etmem. İkinci olarak bir sava cevap karalandığında onun doğru ve kabul edilebilir olduğunu işaret etmez. Adnancılar da kitap yazmıştı ‘ki tam Evanjelist mükemmel tasarım zırvalığıfır’ o da kabul görmemiştir. Saflar belli. Taraflardan birileri kabul edersin etmezsin deneyler, gözlemler, birikimlerle geçmiş bir külliyat oluşturmuş diğer kısımsa baştan evrim yoktur diyen bir kesim. Diğer kesim evrim vardır dese ben şüphe ile karşılarım çünkü dünyadaki en gereksiz meslek grubudur. Üçüncü olarak mükemmel tanımı neye göredir bu da sorgulanır. Mesela mükemmel elimiz şempanzelerden daha kötü kavrama ve güce sahiptir. Mesela gözlerimiz bir kartal gibi mükemmel değildir. Çevresel durumlar ve ihtiyaçlar evrimi oluşturur. Suyun durumundan dolayı hayat bu şekilde oluşmuştur, başka bir şekilde davransaydı hayat başka bir şekilde oluşurdu. Dördüncüsü bilimsel gelişmişlik denildiğinde bugünkü bilimin daha ötesi olmadığı düşünülmesi de absürttür. Bu demek değil ki canlı yapılabilir bilmem belki beşyüz sene sonra da yapılamaz. Ama yapılırsa demek ki evrim kanıtlandı derim. Yalandır o demem. Yırmi sene önce de çok gelişmiş bilimimiz vardı şimdi tırt geliyor.
elbette böyle olacak diğer gezegenlerde bu şekilde. etrafındaki gaz bulutu sayesinde sen disk gibi pürüzssüz şekilde görüyorsun döndüğü için.
dünyada olurşken diğer tüm gezegenlerle çarpışmadan dolayı yara bere içinde tonla devasa çukur ezik izi vardır.
dünya döndüğü için kutuplardan basıklaşır suyun ve atmosferin dağılımı ile dümdüz görünür .
buradan yola çıkarak dünya patates derneği kurulabilir :he:
İŞ YATIRIM VİOB tarafında sıkıştı, vade değişimi öncesi ENDEKSİ en altlardan kapamak isteği kontratları kapatmak için.
Ne kadar basabilirse basmaya çalışıyor.
https://i.hizliresim.com/913xiuh.png
8 Haftadır yukarı giden endeks geçen haftayı % 2.9 kayıpla tamamladı.
Endeksin buralarda kıvranmaları ELLİOTA göre 3. dalganın sonunda çok normal.
Okuduğum yorumlarda xu100 haftalık yol haritası:
Çok detay girilmemiş. Basit şekilde 9200 üstünü olumlu düşüneceksiniz. 9350/9400 1. direnç 9600/9750 2. direnç okuyacaksınız. 10000 psikolojik direnç çalışır.
bizim cimaaat çok hojjjdir.. buraya geeeel.
mucizeler havada uçuyo..
https://www.youtube.com/watch?v=2SqsSPPUjW8
haberleri maberleri açtık..işte böyle yani
:drunk:
cübbelisi var bunun birde...
https://www.youtube.com/watch?v=JjnAXc7chRs
8 yıl önceki video. bugün alperi yolladık.. :D
nasa masa olum bak iyi dinlen.. aklızı başıza alın...
falaaan filen..
görmek istemeyen dünya düzdür diyecek naabsın.
görmek isteyene sağlı sollu allah affetsin.
bu zihniyet işte bu kadar bilime düşman... bilim için uzaya giden roketi sen neden düşürüyon mesela ?
diyip şu konuları kapatak.
Müzik sihirli bir şey. Yasaklanması normal. Fareli köyün kavalcısı hikayesi var.
Kendim müziğin matematiği, tekniği ile bir türlü ilgilenemedim. İyi ki o yetenek yok böylece başkalarının yaptıklarını kolayca beğeniyorum. Geçen yıllarda bir müzik programı buldum oradan bir şeyler yaptım ve çok beğendim ve o işi bıraktım.
Güzel bir türkü buldum başka da versiyonu yok, fakat ilginç bir şekilde kendime saklama düşüncesi geldi, çok garip bir durum.
Epey güldüm...
https://twitter.com/i/status/1763921626045743478
Bu dünyada düşünerek yaşanması gerçekten zor. Genelde hayatını etkileyen şeylerde bir kaç saniye bile düşünme süresi olmuyor.
Geçmişi düşünüyorum malesef kaderimi ciddi etkileyen iyi ve kötü bir çok olayda bu şekilde olmuş. Hayır ve şer Allah'dan dır felsefesi insanı ayakta tutuyor.
İletişimi yazılı yapınca daha iyi oluyor, yazdığını okuma ve gerekirse sonra açıklama yapabiliyorsun ama hayatın çok kısıtlı bir bölümü.
Vehbi Koıç mektuplarını ertesi gün gönderiyormuş, mutlaka birinden öğrenmiş ve tatbik etmiştir.
Bir de özellikle kadınların "bunu sonra konuşalım" klişesi var pek erkeklerde olmuyor. Hatta TV'de de oluyor sonra konuşacaklar diye programın sonuna kadar bekliyorum o konu konuşulmadan bitiyor. Erkekler olduğunda genelde bunu da koşacaktık diye biri hatırlatıyor.
Dur bende bi konu açayım. Bı tartışmada ordan ciksin.
Gençler ikindiyi kıldınız mı? Kerahate birakmayin
Düşünmüş adam bir sürü madde yazmış ama adamın genel fikri bu dünya da ıstrap vardır mutlu olamazsınız diyor.
İnsan, sürekli gereksinim ihtiyacı olan bir varlıktır. Bu gereksinimlerini yoğun çabalar harcayarak bir şekilde gidermeye çalışır. Bunları giderdikten kısa bir süre sonra tekrar bir gereksinim zuhur eder. İnsan; bir ömür, bu gereksinimleri karşılamak için oradan oraya koşar durur. Fakat onları asla tam anlamıyla gideremez. Bir kısır döngü içinde yaşamanı sürdürmeye devam eder.’’
Doğa şöyle konuşur: Birey bir hiçtir, hiçten de daha azdır. Her gün milyonlarcasını oyun ve eğlence için yok ediyorum; kaderlerini şansa, çocuklarımın içinde en havai ve serkeş olanına terk ediyorum, o da onlara zevk için taciz ve eziyet etmektedir. Üretici gücümden hiçbir kayba uğramaksızın onlardan her gün milyonlarcasını üretmekteyim; birbiri ardına duvara yansıttığı güneşin suretlerinin sayısıyla bir aynanın gücü ne kadar tükenirse benim gücüm de ancak o kadar tükenir.
Arthur Schopenhauer'a Göre Mutlu Olmanın Kuralları
Çağın insanının en büyük kaygısı, bir diğerinden üstün olma/gelme
Schopenhauer’a göre kıskançlık duyguların en korkuncudur. Bunu hissetmek sürekli bir tatminsizliğe sebep olur. “Hiçbir şey kıskançlık kadar uzlaşmasız ve acımasız değildir. Yine de kıskançlık uyandırmak için durmaksızın çaba harcarız.”
Acı da mutluluğun kaynağı olabilir
"İnsan yapabileceklerini isteyerek yapmalı ve çekmesi gereken acıyı isteyerek çekmelidir."
Devamlı çalışmak ve üretmek
"Faal olmak, bir şeyler yapmak, hatta bir şey öğrenmek bile insanın mutluluğu için gereklidir."
Kalabalıklar yalnızca anı kurtarır
“Fakat hiçbir şey insanın dikkat çekmeyecek şekilde davranması ve başkalarıyla pek az, kendisiyle bol bol konuşması kadar fayda sağlamaz”
Öfke ve nefret hissiniz, dışarıya egonuzun çırpınışı olarak görünüyor
"Öfke ya da nefreti kelimelerle ya da tavırlarla göstermek yararsızdır, tehlikelidir, akıllıca değildir, gülünçtür, bayağıdır."
Madde ile mana arasındaki çizgiye dikkat
"İnsan istemeyi aklından geçirmediği malların yokluğunu kesinlikle hissetmez, bunlar olmaksızın da tümüyle memnundur; öte yandan yüz kat daha fazlasına sahip bir başkası, istediği şey onda olmadığı için kendini mutsuz hisseder. Herkes, ulaşabilmesi muhtemel şeylerin ufkuna sahiptir!"
Vazgeçmeyi bilmek
“Dünya üzerindeki fiziki yolumuzun yüzey değil de her zaman sadece düz bir çizgi olmasından ötürü, Bir Şey’i tutup ona sahip olmak istediğimizde hayattaki sayısız başka şeyden feragat ederek bunların sağından solundan geçip gitmek zorunda kalırız.”
Tutkuların esiri olmak
“Ölçüsüz sevinç de çok şiddetli acı da sadece aynı kişide bulunabilir.”
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TV'ye çıkan biri vardı adama ben atıyorum dinler tarihi profesörüyüm diyordu. Benzer şekilde kişi computer science mezunudur belki ram takmayı format atmayı bilmiyordur.
Ben bir şeyi yapmıyorsam dağlar kadar bahanem vardır, yapıyorsam genelde işime geliyordur ve bir tane bahane yetiyordur. Üstadlar da hisse alacaksınız onu bize soruyorsunuz amacınız bahane üretmek diyor.
Cem Boyner akıllı bir kişi genelde beğeniyorum, niye zengin olmuş diye hiç aklıma gelmiyor hatta çok küçüldüler.
Bize sürekli istatistikler geliyor ama ortalama insan diye bir şey yok demişti. Biz kategorilere ayırdık, kadın, erkek, yaşlı, genç vs ve bu şekilde üretim ve pazarlama yaptık demişti.
Ortalama insanı hedef almak o yüzden sakat olabilir, kendi benzerlerini bulup onlar içinde ortalama olmak lazım. Best of the best vs bu işe meraklı olanlar zaten farklı insanlar oluyor.
Eşi benzeri olmamak, tek olmak otomatik bir değer katıyor, bana göre her insan özel ve eşsizdir. En sevmediğim klişelerden biri "kimse vaz geçilmez değildir" sözü, ama "mezarlıklar vazgeçilmez insanlar ile dolu" sözü doğru gibi.
Düşünsel insanlar çok sanatçı ruhlu olmuyor, yani akıl mantık ötesine geçmeden ilginç bir şey üretmek zor. Tabi var olanları inceleyip onlardan esinlenip güzel ve ilgi çekici şeyler her zaman mümkün.
Akıl ile üretilen ve işleyen şeylerin içinde aptallığa izin verilmemesi gerekiyor. Bazen bir banka çok büyük bir parayı yanlış hesaba gönderiyor veya müşterilerin hesaplarında büyük hatalar yapıyor. O yüzden bankacılıkta akıllı zeka kullanımına dikkat edilmesi gerekir.
Geçen de elektrikli arabalarda özellikle otonom sürüş işinde çok fazla mevzuatsal boşluk var dendi. Yani problem olduğunda suçlanacak kişiler henüz oturmamış.
Bunlar iyicene çaktırmadan minik minik Noel moduna geçiyor...Gene hoş olmayan kararlar alınmış...Bu prens ile olmaz bu işler... Acilen uyarılmalı
................
Suudi Arabistan, Ramazan ayı kurallarını açıkladı:
-Ezan sesi üçte birine düşürülecek
-Camilerde ve çevresinde iftar etkinliği düzenlenmeyecek
-Camilerde iftar için yardım toplanmayacak
-Teravih namazları gereksiz uzatılmayacak
-Kuran okunurken cami dışına hoparlör açılmayacak
Kozmik Enerjinin gök itimi mi ,yer çekimi mi ??
Hemen Isaac 'ın elmasını kapıp gelmeden önce iyi düşünün :)
Çok da mantıksız gelmiyor bana
https://www.youtube.com/watch?v=r6bzx8vbYa0
Geçen hafta yatırım fonlarının Bankalardan çıkışı 120 milyon dolares olmuş...Çok para... Dikkat etmek lazım..
Bu hayatta insanların tecrübesinden çıkan güzel klişeler de var. "Too g0od to be true" öyle bir durumda temkinli olmak lazım arkasından çapanoğlu geliyor.
Filmlerde klişedir önce iyi mi yoksa kötü haberi mi vereyim. Bende kötü önce iyiler sonra prensibi var.