Yav tamam da ucuzlaması iyi değil ki, şirketin durumu iyi olsa zaten bu fiyata bu çarpanlara inmezdi değil mi? Şimdi bu dolar kuru bir 6 ay daha böyle giderse cidden naneyi iyice yeriz gibi.
Printable View
Thy 2 mi ne fk ile düşmeyen çalışıyor hegun
Endeksteki bu bitik hisseleri 2 şey terse çevirir
1 fed
2 aylardır aralıksız bir kurum bankofakp nin korkunç şekilde aciga sattıklarını kapatması
Bu bankofensar dudu nün malini ödünç alıyor 950 den aciga basiyor 940 oluyor Patrick geliyor alıyor
Patrick in hisse ertesi gün ödünç virmanlaniyor bankofEnsar a , aciga basıyor 930 oluyor ordan oralet alıyor tekrar virman ......
Endeksin ve hisselerin en büyük sorunu bu
Bilanço fln hikaye
Thy nin sektörü çok canlı..ve karı çok iyi..ve ileride sektörünün nasıl olacağı belli değil... Borsa geleceği fiyatlar... Ford ise kötü sektörde bu bilançoyu açıklıyor... Birde geçen zamanda pd/dd değeri 10 larda gezen firmadan bahsediyoruz... Gerçekten ucuz.. Ha bizim borsa sığ.. yarın ve öbür gün şu olacak denemez.. Ama ilerisi için bence ucuz kaldı..hemde çok ucuz..
Bunu turkiye de 1 kişi dile getirdi geçen mayıs seçiminden once
Bay loser
1 kurum sizi soyuyor dedi yargilicam dedi onları apar topar ****** oldular
Bay loser kaybedince hızla geri döndüler
Bir de eski müdürleri maliye nin başına geçti iyice azittilar
Feci soyuyorlar hissecileri kendi paraları ile zarara ugratiyorlar
Ama suç kimde sizde gittiniz Tayyibe oy verdiniz
Fiyat önünde sonunda hak ettiği yere gelir. Bankof benim hisselerle istediği kadar shortlasın bana zararı yok. Herkesin canını sıkan asıl şey karların düşmesi, temettülerin azalması vs vs
Fiyat illa hak ettiği yere gelir yoksa bank of bile duramaz önünde. İyi hisseyi shortlayacak da eline ne geçecek? Kredi ile işlem yapıp boyundan büyük işlere girenlerin malını alırlar anca. Onlara da az bile yapıyorlar. Yürüyedur bankof
Buralardan almayan, borsadan anladığını iddia etmesin lütfen.
Short ile dediğim şeyin çok ayrı seyler olduğunu anlayabilsen yazayım da NATO kata NATO mermer
O kadar gücü varsa sürsün zortu 100 liraya apışıp kalalım.
Hiç bi bk olmaz. Felaket tellalları malsız kalmaya devam eder, iyimserler zengin olur.
Froto dahil tüm hisseler bankalar hariç bim bir de
1 yıl öncesinin fiyatında 1 yıl öncesinin çok aşağısında olan tonla hisse var
1 yıllık hisse taşıma maliyetin %50
Froto 900 şu an 1350 sadece taşıma maliyetin
%70 sahtekar tuik %130 gerçek enflasyon kaybin var
Yani senin 1 yildir hamallık yaptığın hisse 1800 2200 arasına geldiğinde senin taşıma maliyetin ve enflasyon kaybını dengeler
Sen neredesin başladığın yerde
Nasıl zengin oluyormussun böyle
Bize de anlat yahu biz de avunalim:)
Adam geçen sene 270 lik thy yi dün 268 e düşmüş 270 üzeri çıkınca kardayim saniyor
Cahillik mutluluktur
Senin yerin fayis kardeş. Borsaya bulaşma.
eregl 2.5 dolarda kötümserler izler iyimserler zengin olur al bu kirazdan kalmaz birazdan diyordu . Allah aşkına neye kime ne anlatmaya çalışıyorsun. Patrik bu ya forumun delisi işte topik topik gezip boş boş laflar eder durur.
Oturmuş taşıma maliyeti falan laflar etmişsin :kahkah: klavyenin tık ömrüne yazık be kardeşim. Al verdiği cevaba bak çay demle. Sorsan da müthiş borsacı büyük matematikçi bu forum dar geliyor adama :kahkah:
İnanan kalır inanmayan çekip gider rızkını 50% mevduat fayisinde arar.
Her başlıkta var 2-3 tane felaket tellalı yapcak bişey yok. Nereye gitsem evrene negatif enerji yayan fukaralar var. İyi diyelim iyi olalım diyorum, yok diyo ben felaket tellalı olacam diyo. İyi ol. Buyur. Meydan senin. Battık bittik kül olduk. :oleyo:
Temettümüzü versinler, huzur içinde çözülsün bu iş. Ali, 30 küsür ateşle bakalım. Fazlası da olabilir.
Patrik uyma bu zaykoculara boşver sal gitsin ,, herkez haklı 🇹🇷🇹🇷
Hisse pıtır pıtır yükselir endeks in çok üzerinde bir getiri elde etmesine rağmen bir kaç işini bilen dışında yazan çizen yoktur.
Hissede yoğunluk artar. Teknikçiler temelciler kalabalıklaşmıştır. Kendinden emin tipler türer .Hissede sert düşüşler görülür ama hemen ardından toparlar. Kendinden emin tipler daha da büyük laflar etmeye başlarlar. Bu dönemde dikkat diyenler dışlanır dalga geçilir hakaret edilir kovulur.
Hisse de çoşku artar birden bire kalabalık çok artar artık herkes almakda ne kadar ucuz ne kadar gelecek vaad eden bir hisse olduğundan dem vurmaktadır.
Hisse hafif gevşer. Kalabalık artar. Daha da kendine güvenlidirler artık. Düştükçe almaya devam edilir etrafa da al tavsiyesi verilir.
Hissede kötü bilançolar haberler gelmeye başlar fiyat daha da düşer ama geçicidir önemli olan ALMAK ALMAK yine ALMAK dır.
Epey bir süre geçer hisse ara tepkilerler ile trend çizerek düşmüş dür. Geçen fırsat maliyeti bekleme maliyetini kimse hesap bile etmek istemez. Zaten herkes hemencecik stop etmiş kimse ciddi zarar da yazmamıştır.
Zaman geçer üstte yaşananlar tersinden yaşanmaya başlar bu sefer. Bu hisse hayatta yükselmez leş çöp patronları bile pişman bedelli gelecek batacak sektörü öldü falan nidaları yükselir
Sonrası yine üstte yazdıklarım sil baştan. Hisseye bakıyorum 2022 içindeki eregl li görüyorum. Umarım yanılırım da eregl gibi bir saçmalık yaşatmaz yatırımcılarına :(
Bugün kimsenin tadı tuzu yok.
Olum mal mısınız ruh hastaları...Yatırım yapılmaz çöpse niye dil döküyonuz s.t.r git ne yapıyorsan yap ben sattım gittim ne b.k yerseniz yiyin hesabı. Ruh hastalığı da değil bu artık sapıklık.
200 günlük EMA altinda 3. gün kapanisi yapmis, bilanco da parlak degil, uzun vade tutmak icin bile erken sanki
Saat 23:28 ve haber yok.. harçlıksız mı kaldık şimdi?
Sakin hocam, öfke ile kalkan zararla oturur. Felaket tellallarına sinirlenirseniz onların oyununa düşersiniz. Adamın amacı milleti ayar etmek olmasa 7-24 niye felaket tellallığı yapsın?
Malı yok, almaya niyeti yok. O zaman niye burada olabilir?
Forotonın 2013 yılına kadar verdiği temettüler.... [IMG]https://i.hizliresim.com/ri0n9ts.png[/IMG]
Dün tuprs temettü açıkladı diye burda da temettü beklentisi oluştugunu görüyorum. Frotonun 2, temettüyü Ekim 15 ten sonra verdiğini froto yatırımcılarının bilmesi gerekir.
x de bir arkadaş paylaşmış , https://x.com/alikayadibi11/status/1820912478072795299 sondaki yorum kısmını aşağı kopyaladım ben de benzer şekilde düşünüyorum ...
eğer ford otosan biriktirmeyi düşünüyorsanız 2024 yılı için değil 2025-2026 yılları için biriktirmeyi kendinize hedef belirleyin. 2025 yılının ilk çeyreği VW yatırımının da bitip satışa başlaması bekleniyor, avrupadaki yüksek faiz ortamı da azalır ve likidite artmaya başlarsa yılın ikinci yarısı daha olumlu bir ford otosan görebiliriz. bir de yılın 2. yarısı doların enflasyon kadar gidiceğini düşünüyorum ilk yarıda nerdeyse sabit kalmıştı bu da ihracatcıları bir nebze rahatlatır diye düşünüyorum. uzun bir yazı oldu umarım faydalı olmuştur.
İyide o beklentide olanlar zaten yatırımcı değiller ki,hisse 1200 den bu fiyata düşerken her durakta işte dibini buldum tepkide voleyi vururum diye diye alıp buralarda biriken adamlar.Hisse hareketinden umutlarını kestiklerinden 3-5 temettü bari alsakta teselli bulalım derdindeler.Şirketin net nakti erimiş,araç başı vök 2280€ dan 990€ a düşmüş,şirketin borcu %40 artmış,bundan sonra ki çeyreklerde düşen marjların düşürdüğü karlılığa birde devasa finansman gideri eklenip zarara bile sebep olacağını falan görecek kadarda bilanço okuma bilgisinden yoksun adamlar hepsi…ortalık bunlara kaldı,sizin dem vurduğunuz Ford yatırımcıları yelkenli teknelerine binip çoktan maviliklere açıldılar.Onlar tekrar gelip beraberlerinde kaliteyide getirene kadar dükkan bunların,artık sizde tercih ederseniz bunlarla idare edeceksiniz[emoji1]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ali beyi tanırım, takip ederim.... portföyünün büyük kısmı frotoda.... Öyle dediğine bakmayın..biraz tedbirli konuşur.. ....Şahsen ben 7 hissedeyim... Ama en güvendiğim kağıt froto... Burda bazı zir zop dengesiz adamlar hariç, genelde froto alan yatırımcıdır.... Yani dudu gib itecrübeli abilerimize kulak verin.. Başkalarının ne dediğini önemsemeyin.. Özellikle psikolojik sorunları olanları bloklayın gitsin derim..
3.çeyrekte ve/veya 4.çeyrekte 3 aylık olarak zarar açıklayacak diyorsun öyle mi Serkalgo
Bu kadar olumsuzluklar içinde bile zarar açıklamadığı halde hem de
Ayrıca şirket birkaç sebep yazmış okudun mu?Çok geçerli sebepler ve sonraki çeyreklerde telafi edilebilecek sebepler bunlar
Okumanı tavsiye ederim
15 milyar kar etmiş şirketi geçen sene 19 milyar kar etti diye batacak , göçecek, sektör bitti diyen adam harbiden ya .... yada .... niyetlidir... Her iki durumdada sallayın gitsin.. bu tür adamlardan kimseye fayda gelmez...Çünkü kendilerine faydası yoktur..
Şirketin beklentilerinde çok iyimser olduğunu,aynı beklentileri ilk 6 ay içinde yaptıklarını,gelinen durumda yanıldıklarını birkaç mesaj önce belirtmiştim.Bu yıl parasal sıkılaşmanın iç piyasayı etkileyeceği sene başında ayan beyan belli iken,Avrupa pazarında bilhassa Romanya’nın yeni modele geçiş sürecinin operasyonel olarak aksamalara sebep olacağını,Avrupa pazarının pandemi sonrası talebinin doyarak bu yıl artık standart talebin devreye gireceğini öngörememeleri ve gelinen noktada resesyon datalarının gelmesiyle küresel piyasaların dahi duman olduğu dünün akabinde ki bugün halen aynı beklentileri paylaşmalarını hayretler içerisinde karşıladığımıda ifade edeyim.Şirket yazdığı sebeplerle aslında beklentilerinde yanıldığını itiraf etmiş ama buna rağmen yılın daha zorlu ikinci yarısında beklentilerini revize etmemekte ısrarcı olmuşu.Dün mesela Tüpraş sene başı beklentileri aşağı yönde revize etti.Şirketlerin beklentilerini gerçeklikler ile şartlar yönünde revize etmeleri kendilerine olan güveni pekiştirir.Aksi durum soru işaretleri doğurur.
Zarar konusu klasik konsolidasyon metodu ve Tms 29 arasında ki farklılıklar sebebiyle biraz çetrefilli.Benim dem vurduğum operasyonel zarar değil.
Ben bir mühlet köşeme çekilsem iyi olacak.Meydanı meydancılara bırakma zamanı.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi