Aracı kurumların bilanço beklentileri oldukça vasat, ort. 1100000000 tl zarar beklentisi mevcut
Printable View
Aracı kurumların bilanço beklentileri oldukça vasat, ort. 1100000000 tl zarar beklentisi mevcut
Zaten bunu hissediyoruz, endekis düşerken şırıl şırıl akıyo
Tarık hc nin dediği gibi arkasında socar olmasa konkordato tek çare olabilirdi
Genel olarak baktığımızda 2024 son çeyreğide etilen açısından oldukça kötü geçirdik.
Kuzey Amerika, Asya Pasifik, Avrupa, orta Doğu ve Afrika da son çeyreğin özetinden çıkarımla sebepleride yazılmış paylaştığım linkte.
https://www.chemanalyst.com/Pricing-data/ethylene-40
2025 için yukarı da saydıklarım umarım toparlanmanın bir dönüşü olsun. Ytd
Açıkcası 2025 den pek umudum kalmadı, umutlar 2026 ya kaldı
Naftanın durumu da al birine, vur ötekineydi. Şartların böyle olması arada sırada şişede de paylaştım. Sanayi sektörü maalesef ki birbirine ilintili ha ayrışmalar var mı elbette vardır lakin bu ayrışmalarda oluşan talep ve arz durumları ile oluyor. Aşağı yuları sektörleri uzun zamandır sektörde olmasamda okuyup araştırıp paylaşmaya çalıştım.
Sanayinin toparlanması için önce piyasada talep olmalı, tabi piyasaya para akmalı ki talep canlansın sonrasında arz ile fiyatlarda yukarı ivmelensin ve kur bazlı cirolardan ziyade tonaj bazlı satışların ciroya yansımasını görmekl gerek.
Sanayi olmadan olmaz işin özü. Ytd
Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz.
Genelde borsada söylenen bir söz.
Durumumuz aynen bu şekil, Kış oldukça soğuk ve habire ayaz yiyoruz.
Güzel günler güneşli günler görmek umuduyla hayatta kalma hikayemiz bu süreç
Bugün lingoya eşlik etsende çayır çimen geze geze klibini paylaşsam olmam mı? Ytd
Gerçi önünde garantisi yok ama arada ak gözlü kafam kadar olan gapı kapatmaya da yöneldi. Herşey tıkır tıkır saat gibi işliyor, nazar değmesin. Ytd
Tam alım zamanı diyip yeni gelenden 5 guruş, bıkıpta lanet gelsin böyle şirket mi olur diye gidenden 5 guruş
Totalde 10 guruş için bugün tezgahı açmış gibisin spek efendi.
Yer mi bu kokmuş numaralarını Anadolu cocuu
https://youtu.be/X1zt_h9zsb0?si=EhsOko09EInbg860
Spen abey, Bozkurt abümm sizleri çook sevdüm.Amma ve lakin benüm konuşmamla şüvemle dalga geçtüler.Gururuma dokandı, ben değişememkü abü, çok hassasum gece ağladum.Abülerim sizler gusuruma bakmayun ben artukın yazmuycam.İstanbul beefendüsü yazsın.hoçcakalun abülerim.
Burada yazan çok kişi yok! Tam olarak ne ima etmeye çalıştın?
Yatırımlarını tanımadığın insanlarin söylemlerine göre mı yapiyorsun? Düşerken de cikarkende!
Açıkça yazmalisin ne demek istiyorsan. Ortaya genel yazmamalısın ki nedemek istediğin anlaşılır olsun. Ytd
Ha bir de ne gördüğünü de yaz ki bizde görelim. Ytd
Kolpacı sende bıktın beklemekten bahane arıyormuşun
Küstüm gidiyorum artık yazmıycam.
Al misketlerini ver paramı :)
Olmaz üüüyle
Arada gel yaz
Amigo hc bak bunlar senin yazıların..
Ortaya birşey atmadan önce adamlarin eskiden mobilyacı olduğunu bile biliyormussun!
Kaldı ki sektörden biriymissin, madem sektörden biriydin niye fayda sağlayıp iki kelam etmedin? Ytd
Kasımda mı ne yazmışsın!
((((Plastik hammadde sektörüne yakın birisiyim dir ve bu sektörde yönetici olarak çalışan bir çok tanıdığım var. Bu şirketten profesyonellik, liyakat ve beceri beklemek tamamen hayal. Şu an petkim yönetim kurulunda bulunan görece genç birisi eskiden mobilyacıydı. İşte herkes kendi adamını tuttuğu için bu tipler sırf Azeri olduğu için bir yerlere geliyor.
İlerde hisse çok sıkışır va petkimi USD bazlı bir yerlere getirirler.))))
Bunu da öncesinde yazmışsın madem sektördesin, bak şu an 45 centi gördük..
Bunu okusa birileri kimin hangi görevde olduğunu bilmeden önce kendi bir bakması gerekmez mi ben ne yazmışım acaba diye.. ona buna ..ok atmayı bırakın hisse düşünce.. ytd
(((62 cent maliyet ile zarardayım. Bana bundan 4-5 ay önce Petkim 50-53 cent görebilir deseler zor derdim))) rumuzuna tıklayınca bunları okuyup unutmayalım dedim.. ytd
Sonra da kavgacı oluyorum. Kardeşim soda da yıllardır yazdım simdiki şişe insan biraz düşünür 10 yıl orada 5 yıl bunda 8 yıl otekinde yazan adam. Biraz utanır ortaya bir laf atarken, önce kendi bir bakar madem sektördesin, adamın mobilyacı olduğunu bile biliyorsun ne faydan olmuş diye.. ytd
Ben sektörden ya da elimde bulunan 5 hissenin de sektorlerinden biri bile değilim!
Ama bu sektörlerde olmama rağmen oturup okuyup, inceleyip, araştırıp kendi fayda olacağıni düşünüyorum, yatırım yapmışım ya o bakımdan. Ha oluyorsa vaktimi harcayıp gelip buraya da yapıştırıyorum. Ne bir teşekkür ne birsey olsun diye de değil. Hoş şişecam rallisini yaparken öyle bir teşekkür yağmuru oluyordu ki anlatamam, ama hissenin sektörünün gidişatını daha vakti var sürünüyor demeye bir başladım denilmeyen kalmadı.
Öyle mi oldu evet sürüm sürüm süründürdu.
Ne yapıyım yazmayip gazlayip yıkayıp yaglasamiydim. Ytd
öğre=spenc;6977688]Ben sektörden ya da elimde bulunan 5 hissenin de sektorlerinden biri bile değilim!
Ama bu sektörlerde olmama rağmen oturup okuyup, inceleyip, araştırıp kendi fayda olacağıni düşünüyorum, yatırım yapmışım ya o bakımdan. Ha oluyorsa vaktimi harcayıp gelip buraya da yapıştırıyorum. Ne bir teşekkür ne birsey olsun diye de değil. Hoş şişecam rallisini yaparken öyle bir teşekkür yağmuru oluyordu ki anlatamam, ama hissenin sektörünün gidişatını daha vakti var sürünüyor demeye bir başladım denilmeyen kalmadı.
Öyle mi oldu evet sürüm sürüm süründürdu.
Ne yapıyım yazmayip gazlayip yıkayıp yaglasamiydim. Ytd[/QUOTE]
Gülüp geçerim.
İthamlariniz ispat edemeyeceğiniz yükümlülüklerin altına girip önce vebal almayın derim. Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu soyliyim.. arkadaşın gibi sonradan macaniz yemiyorsa ithamda kimseye bulunmayın. Öncelikle ne yazdıklarınızı bir okuyun derim, o yazılar size aitse ne oldu, niye oldu, fayda mı zarar mı verdim deyin. Söz uçar yazı kalmıştır çoktan.. ytd
Etilen-nafta makası haftalık bazda etilen fiyatlarındaki %3,9 artışın sayesinde %10,5 artarak 281 ABD$ olarak gerçekleşti.
Bunu paylasmamdan ne anliyorsaniz o olsun.. Ytd
Bursaspor Teksas taraftarinin başındaki coşkuyu veren adam vardı bir zamanlar..
Coşkuyu vermeye çalıştı geldiğinde ama baktı ki olmadı, çamura yatmaya başladı. Gençliğimde ne top oynadım o çim sahalarda.. ytd
etilen nafta toparlanma kalıcı olursa 1-2 hafta daha devam eder umarım kısa zamanda 20 üstüne atması gerekir
tek sıkıntı 1 milyar usd açık
ben mb bu sene dövizi bırakacağını düşünüyorum
**benim çevremde bile 3-4 firma kendi müşterimde dahil konkordatoya girdi
***halka açılma sırası beklerken konkordatoya giren pakun da zamanında danışmanlık yapmıştım 7-8 sene önce
kısaca işin bokunu çıkardılar en geç mayıs gibi kuru açmaya başlayacaklardır başlamazlarsa iflaslar konkordatoların sonu gelmez ne banka ne çalışan ne devlet bu işin altından kalkamaz
Milletin dilinde konkordato dolanıyor Tarık hc biraz daha açarmısın mevzuuyu
socar sayesinde biz yırtmadık mı
Banka kredİ verİrken Şİrketİn malİ durum nakİt akiŞi ve temİnat yapisina bakar
İlk İkİsİ petkİmde zaten kÖtÜ
socar tÜm kredİlere garantÖr olduĞundan kredİ akiŞi kesİlmİyor bu sebeple konkordato olma Şansi yok korkmayin
sadece rİsk fazla olduĞundan pİyasadan daha yÜksek faİzle borÇlaniyor
Şu durumda baŞka bİr fİrma olsa bÜyÜk İhtİmal kredİ akiŞi kesİlİrdİ bedellİ yapmaya yada zorlanirdi
parasi yoksada konkordato gİrerdİ
konkordato alacakliyida koruyor
Şİrketlerde borÇ vadelerİ İle alacak vadelerİ uyuŞmuyor
borÇ kisa vade ama alacak varlik uzun vadede
İŞte bu uyumsuzluĞu gİdermek İÇİn konkordato bİr yol
banka devlet hacİz yapamiyor mali alamiyor
sana zaman kazandiriyor o ara stoĞu erİt varlik sat borÇ alacak arasindakİ olumsuz farki kapat
212 milyon dolarlık kredi ödemesi bugün gerçekleştirilmiş
Açıklama
Şirketimizin 31.01.2025 tarihli özel durum açıklamasında belirtilen refinansman işlemi kapsamında, kredi alan sıfatıyla bağlı ortaklığımız Petlim Limancılık Ticaret A.Ş.’nin AKBANK ile 2015 yılında imzaladığı ve Şirketimizin garantör olduğu 212 milyon ABD Doları tutarlı kredi sözleşmesinin gönüllü erken ödeme hükümleri tahtında sonlandırılmasına ilişkin anlaşmalar imzalanmış ve bu doğrultuda anılan kredi sözleşmesi tahtında kullanılan kredinin bakiye tutarının AKBANK’a geri ödemesi bugün itibarıyla gerçekleştirilmiştir.
Şimdi bu durumda 2015 de çekilen kredi ödenmiş oldu, sadece borc olarak bu sene çekilen 140 milyon dolarlık kredi borcumuz mu kaldı Tarık hc
Petkim'in iştiraki Petlim Limancılık ve Akbank arasında geçen hafta 212 milyon dolarlık kredi sözleşmesi imzaladığını aktaran Yavuz, Akbank'tan alınan kredinin ilk 3 yılının geri ödemesiz 13 yıl vadeli olduğunu da belirtti.
yani kredinin vadesi 2029 yılıydı
ozaman faiz vs bedavaya krediydi
şimdi bayağı pahalı güya petkim erken kapatmak istemiş :) akbanka acımışlar çok ucuza kredi almıştık akbank zarar ediyor dayanamadık %9 faile usd kredi kulandık diyorlar
220 kullanmışlar 2015 de 10 senede petlim 80 milyon usd ödeyebilmiş :) geri kalan 140 refinanse edilmiş
Endekise nazaran bugün oldukca iyi duruyor, normalde endekis bu kadar düştüğünde eksi2 yi yapıştırmıştı
Agalar
Centim centim cenaltı
Saydım baktım onaltı
İnanmazsan sende say
Onaltıdır onaltı
Diyip taktayı 16 altına salmıyacaklar ellam
https://youtu.be/H_wcZMQQolA
Ferdi Baba dan gelsin.. anlamı olmaz.. ytd
Günün anlam ve önemine binaen, sevgililer günümüz kutlu olsun. :cck:
https://youtu.be/zRToJxMxZdg?si=TAqQd5VOSclEPzy8
https://www.tradingview.com/x/nXaBqKNw/
Bir alt trendi çizdim. 16.41 altta, 17.51 üstte izlemeye devam.
O alt trend de 2022 Nisan temmuz seviyeleri desene hocam. Bunca beklemislikten sonra artık oraya da düşse dusmesede hissetmiyoruz. Kaç aydır kırmızı mum yaşattılar.
Yaptıkları ne son günlerde örnek cuma günü, yukarı alıyor gidecek havası katıyor, aşağı alıyor düşecek havası katıyor. Hep kasa kazanıyor..
Eline emeğine sağlık.. ytd
Cefaks hc teşekkürler paylaşım için. Bilançolarin açıklanma tarihinin son gününe bırakmışlar kuntekinteler. Ama seans öncesi demişler vay be ilk defa ne zaman aciklacagini uzun zaman sonra bildirilmiş.. ilginç. Ytd
Bunca listede tek yıldız almış Petkim, seans öncesi diye. Diğerlerinden farkını nasılda belli ediyor.. yıldızlı Petkim, acaba stara atıfta mı bulundular o yıldızla.. ytd
6 mart yıldızlı peki öyle olsun bakalım