Evet başarısızlık mehmet şimşek e fatura edilir lakin başarı semeresini tek kişi sahiplenir tabiiki.
Evet başarısızlık mehmet şimşek e fatura edilir lakin başarı semeresini tek kişi sahiplenir tabiiki.
Halkbank 1 milyona civarına %49. 5 verdi bugün. 32 güne. 3 ay istersen 46 diyorlardı.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ENAG a gore enflasyon %73 ken parayi %55 ten faize baglamak?
Goz gore gore zarar ediyorsunuz
Bakalım nas politikası gerçekten uygulanabilecek mi ve faiz kaç olur
Bir sorum olacaktı,ddkkm'de geçen sefer imamoğlu operasyonu sonrası vade dönüşü olduğu için faiz alamadık,görünen bu sefer de aynısı olacak.faiz 21,25 idi.
Bu döviz fonlarına baktım,risk düzeyleri 5-6 gibi.Bunlarda anaparadan kayıp mümkün mü? Şu ana kadar bu fonlardan hiç almadığım için bilgim yok.25000 doların 1 ay sonra 24900 dolar olma ihtimali var mı?
Öyleyse gidip aktifbanktan 4 ile bağlarım daha iyi.
Döviz fonları için tavsiyeniz var mı?
Yalnız, şöyle bir durum var sanırım. Belki onu kastettiniz. Fonu USD ile alırsanız anaparanızın dolar değeri artarsa ondan stopaj alınmıyor. Sadece fondan elde ettiğiniz gelirin stopajı alınıyor. Yani yatırdığınız dolar aynı kalır. Diyelim ki fon 10% getirdi yıllık dolar bazında. yani 100 dolarımız 110 dolar oldu. Sadece 10 doların vergisini ödersiniz.
Diyelim ki dolar ikiye katladı. 100 dolar da 2 kat artar TL olarak. Yeni gelen 10 doların TL vergisini ödersiniz.
Yani dövizle alırsanız fonları (ben ZP6 ile yapmıştım) Üstüne eklenen ekstra doların vergisini ödersiniz. Yani 100 dolar yine yerinde duruyor.
Boşta duracağına fon mantıklı. Ekstra fon ne kazandırsa o da bir şeydir vergi sonrası. Anapara zararı olursa fon nedeniyle, o ayrı. Ama sağlam fonlar da önemli.
Ben öyle yapmıştım. Şu anki düzenlemeler nedir, bilemem.
Demek ki değişmiş. Ben sanıyordum ki 100 dolarımız 110 dolar olursa sadece 10 doların vergisini öderiz. 100 dolar aynı kalır USD/TRY artışı olsa da 100 dolarlık tl kar cepte kalır zannettim. Ben alalı zaman oldu. Burada vergi avantajı var deniyordu. ZP6 almıştım. Ancak elimdeki USD ile almıştım.
Geçen sefer imamoğlu operasyonuna denk gelmeseydim yine dolar bazında para artacaktı.400 dolar karşılığı tl getirisi olacaktı.O zaman faizi 40-41 idi.Sonrası 3 aya 21,25 verdiler.Başbaşa dolar kuru 39,60.
TL'e çevirip yapınca halkbankası 1 kez avantajlı dolar kurundan (ihracatçıya verdikleri) tekrar dolara dönüş hakkı veriyor,ama bunu yazılı verin deyince kabul etmediler.Ben de risk almak istemediğim için şimdiye kadar DDKKM devam ettim ama bu ay çıkıyorum artık.
Doları 6 aylığına bankaya bedavaya vermiş olduk.
Benimde %40 faiz ve 0 stopajla 1 yıl bağlamış olduğum ddkkm'lerin biri 10 Haziran diğeri ise 1 Ağustos vade dönüşleri.Tekrar kur korumalı yapmak mantıklı gelmiyor %23 faiz + stopaj hiç bir avantajı kalmadı ddkkm'lerin.Tl'de kalmakta istemiyorum (tl olarak serbest fonlara yatırımım var) dolara dönerim aklımda eurobond var olmadı döviz fonuna park edeceğim.
Mayıs
İto 2,83
Enag 3,66
Tüik az sonra geliyo çaylar poğaçalar yeniyor şu an
3 haziran 2024 1 milyon=31 bin dolar
3 haziran 2025 DDKKM getirisi net 352000
kur farkı düşüldükten sonra tl bazında 137000 artı getiri,bu da güncel kurla yaklaşık 3500 dolar yapar.
1 yılda 31000 dolara 3500 dolar getiri
EDİT: sıfır stopajlıymış,o zaman 31000 dolar=1 milyona yaklaşık 4700 dolar net getiri veriyor. net % 15 dolar faizi 1 yılda.
Acaba fon işlemlerinde odeabank mobil uygulamayı kullanan biri var mı?
Merhaba,
Güncel olarak en yüksek ne oran var alan ? Mevduat forum yine sessiz..
Eğer faiz inecek ise ona göre pozisyon almalı
Baktıklarım arasında en iyi oranlar vakıfbankta.Saat 10dan sonra o günkü oranlar yansıyor.
https://www.vakifbank.com.tr/tr/gunluk-finans
Güncel hoşgeldin oranı bilgisi var mıdır? :whistling:
Merhaba.
Faiz peşinde koşanlara burada çok bahsedilen Arbitraj fonlarından bahsetmek isterim.
Boş yere banka banka koşuşturmayın. Arbitraj fonları faize çok iyi bir alternatif. Benim elimde 1 yıldan fazla süredir HDK var, Hedef Portföyün. Aynı kurumda HDA ile ilgili abartılan bir konu olmuştu. Onda da sıkıntı yok. Aşağıdaki ekran görüntülerinde de görüleceği üzere Ortalama faiz 48.18 getiriken, HDA fonu 47.67 getirdi - banka banka koşuşturmaya gerek yok. Faizin vergisi var - arbitrajın yok. 0.5 puan için değmez - o da iyi bir faizi aynı bankadan almak güç. Koşturmayın boş yere.
Aşağıda:
https://imagizer.imageshack.com/img922/6688/cg8Bgn.gif
https://imagizer.imageshack.com/img923/3117/gBL8qS.gif
Daha iyi getiren arbitraj fonları da var.
Benim serbest hergun 51-52 çakıyor mübarek beline kuvvet.:kahkah: