Değerli arkadaşlar merhaba. Umarım hissemiz hafta sonu başbakanımızın izmirde attığı 400 milyon tl lik stadyum yatırımları sonrası hakettiği gerçek değere gelir.
Printable View
Değerli arkadaşlar merhaba. Umarım hissemiz hafta sonu başbakanımızın izmirde attığı 400 milyon tl lik stadyum yatırımları sonrası hakettiği gerçek değere gelir.
Gerçekten hissemiz elmas değerine sahip olduğu düşüncemi daha önceden şirketimizle ilgili yorum yapan arkadaşların verdiği değerli bilgileri yaklaşık iki buçuk sene önceki bilgileri yeniden dikkatinize sunarak ne denli kıymetli bir şirketin ortakları olduğumuzu bir kez daha ortaya koymak isterim...
Çok az sayıda olan sayın ortaklara merhaba.
Elazığ çimento fabrikamızda afyona benzer bir durum olacak gibi hayırlısı...
http://www.turangazetesi.com/habergo...6793&haber=145
Çimento Fabrikası taşınıyor
Çimento Fabrikası’nın taşınması bizim olmazsa olmazımızdır. Fabrika bölgenin gelişmesini engellemektedir. Biz bunu yaparken yatırımcıyı da küstürmemeliyiz. Yer çalışması yaptık. Yerimiz de uygun görüldü. Kasım ayı içinde sahibi İtalya’dan gelecek. 2-3 yılı içinde çimento fabrikası yerinden kalkacak.
Sayın nuh elazığdaki fabrika tam şehrin merkezinde. Yanılmıyorsam 600 donüm büyüklüğe sahip.
Burdan çok ciddi bir dönüşüm olacaktır.
Ayrıca izmir fabrikamızda şehrin tam göbeğinde kalmış durumda.
İlerleyen dönemde burdada bir dönüşüm olabileceğini unutmayalım.
230 dönüm BMC fabrikası ile çok yakın izmir fabrikamız. Ethem sancak BMC yi TMSF den aldığında yapılan haberlere lütfen herkes baksın.
BMC arsasının sadece bir katrilyon olduğu konuşuluyordu.
Bizim izmir arsamız ise en 500-600 dönüme sahip.
İlgilere duyurulur analiz için.
Ayrıca Yapıyek firmamızın aynı bölgedeki narova konut projesini de incelemenizi tavsiye ederim...YTD...
alageyik69 ne diyorsun sen. 2 kattrilyon para eder o zaman sırf İzmir. Güneş balçıkla sıvanmaz da, borsada sıvanır( geçici de olsa).Ama SPK son zamanlarda yatırımcı lehine doğru işler yapmaya başladı. Kağıt sahibi de eminim burayı takip ediyor artık. Bugün korkuya oynayarak satanları avlamaya çalışıyor.9.48 i sadece 2000 lot satarak kırdırdı ki bu da ona yetiyor demek ki. Özlemini çektiği günlük 3-5 binlik seanslara geri mi dönüyoruz diye düşünmeye başladım. Amacın belli:"çıkan borsada bile çıkmıyorsun" diyenleri bıktırıp sattırmak. E o zaman sen sat.Merak etme 9 altında çok alıcı çıkar.Şimdi bir şey söyleceğim ve birileri üstüme hücum edecek ama kağıt dolaşımda o kadar azaldı ki, biri çıksa yeminle söylüyorum, çok rahat kağıdı 30 lira yapar. Ama maalesef kemerleri bağlayın inişe geçiyoruz.
Son düzenleme : nuh; 05-12-2014 saat: 18:06.
nuh güneşin balçıkla sıvanamayacağını ancak sabredenler görebilir.
Daha yazmadığım şirketin hazinesi olarak gördüğüm 226 trilyonluk yatırım amaçlı gayrımenkkulleri yeniden değerlese nasıl bir rakama ulaşırırz, bu sorunun cevabını çok merak ediyorum.
Bahsettiğin rakam benim için yetersiz bir rakam. Şirketimin değerini biliyorum ve sabırla bekliyorum.
Ayrıca şirketimizin süreko ve rcydia isimli atık bertaraf iştiraklerini, Avrupanın en büyük atık bertaraf şirketi olduğunu, 25 yıllık İstanbul Büyük Şehir belediyesi ile günlük 2000 ton evsel atığın bertarafı için sözleşmeye sahip olduğunu da hatırlatmak isterim...YTD...
Bu arada ben yazdıkça spek aşağı veriyor. Sanki beni tanıyor gibi.
Burdan haber vermek isterim ki aşağılarda avucumu açtım bekliyorum. Senin hisselerini almak için sabırsızlanıyorum. Biraz daha aşağılara getirmen ricasıyla...YTD...
cok saygideger sirketimizle ilgili biraz arastirma yapiyorum gercek anlamda bir dev tabi biz kücük yatirimcilar sadece avucumuzu yaliyoruz.
AÇIKLAMA:
Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:
Şirketimiz Cimentas İzmir Çimento Fabrikası Türk A.Ş.'nin bağlı ortaklığı olan ve atık ve yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren Recydia A.Ş. , Walker Family Settlements kontrolündeki Matlyn Investments Ltd.'den, İngiltere'nin Lancashire, Manchester ve Liverpool bölgelerinde evsel ve tehlikeli atıkların toplanması, bertarafı, geri dönüşümü ve işlenmesi hizmetleri konusunda faaliyet gösteren bir grup olan Neals Waste Management Holdings Limited'in (NWMH) %100 hissesinin satın alınması işlemini tamamlamıştır. Bu işlem gelecek vaadeden İngiltere pazarına atılan ilk adım olmaktadır.
NWMH yerel belediyeler ile uzun vadeli atık yönetimi sözleşmeleri portföyüne sahiptir. Şirket aktarma istasyonları ve karayolu taşıma depoları ağları ile aynı zamanda yenilenebilir enerji üretimi için gaz üreten bir düzenli depolama sahası işletmekte olup, bu satın alma işlemi Recydia'nın mevcut teknoloji portföyünün güçlenmesine ve iş modelinin uluslararası alanda genişlemesine önemli katkı sağlayacaktır.
NWMH mali yıl kapanışını 31.03.2012'de bildirmiştir. 31.03.2012 tarihi itibarı ile yıllık Konsolide Cirosu 11.6 milyon Sterlin, EBITDA miktarı 2 milyon Sterlin ve Net Kazanç tutarı da 0.74 milyon Sterlindir. Grup halihazırda 114 kişi istihdam etmektedir.
100% özsermayenin toplam satın alım fiyatı 8,6 milyon Sterlindir ve kapanış tarihinde Recydia tarafından nakden ödenmiştir. Bu fiyat, 31 Mart 2012 tarihi ile kapanış tarihi olan 4 Temmuz 2012 tarihleri arasında Net Dönen Varlıklar kaleminde gerçekleşebilecek değişime bağlı olarak Recydia A.Ş. lehine kapanış sonrası bir düzeltmeye tabi olabilecektir.
Bu tutara ilaveten önümüzdeki 3 yıllık süreçte bazı hususların gerçekleşmesi şartına bağlı olarak 1,2 milyon Sterlin ek-ödeme söz konusudur. Söz konusu ek 1,2 milyon Sterlin tutarındaki şarta bağlı ödeme için Çimentaş A.Ş., bağlı ortaklığı Recydia A.Ş.'ye garantör olmayı kabul etmiştir.
Recydia, önümüzdeki 18-24 aylık dönemde geri dönüşebilir atıkların geri kazanımını artırmak ve düzenli depolama kullanımını minimize etmek amacıyla 5 Milyon Sterlin yatırım ile bir atık işleme tesisi kurmayı planlamaktadır. Recydia, bu yatırım sonucunda NWMH'in karlılığını önemli oranda artacağına inanmaktadır.
Atık ve yenilenebilir enerji sektöründe gerçekleştirilen bu satın alma işlemi, Çimentaş'ın tüm faaliyetlerinde çevresel sürdürülebilirliğe verdiği önemin bir göstergesidir.
2009 yılında başlayan ve 2013 kadar devam Grup atık Türkiye'de yatırım projesi Uygulanacak
atık yönetiminden değer yaratmayı hedefleyen Yönetimi, böylece çimento sektörüne katkıda koştu
iş, alternatif yakıt daha fazla kullanılması yoluyla daha düşük CO2 ile çevreyi korurken
emisyon ve atıkların ortadan kaldırılması doğru, böylece kirlilik ve kirlenmeyi önleme.
Özellikle, Türk İştirakler Hereko ve kentsel katı atık Sureko yönetmek ve endüstriyel katı atık,
sırasıyla, İngiltere merkezli iştiraki Neale en Atık Yönetimi grubu Hem sanayi yönetir iken ve
Kentsel atık.
Daha spesifik olarak, 2013 yılında Hereko Kabaca genişleyen ve performansı artırma EUR 17 milyon yatırım
atık yönetim planlarının. Koşulları altında geç 2012 yılında tam olarak faaliyete Oldu Arama planları,
25 yıllık sözleşmesi olan, kentsel katı atık yönetimi için İstanbul Belediyesi ile imzalanan
Mekanik tedavi bölümü, biyolojik kurutma tesisi kentsel katı atıkların biyolojik olarak parçalanabilen bir kısmını kurutmak için ve
Bir rafineri alternatif katı yakıt içine biyo-kurutulmuş malzemeyi dönüştürmek için. Sonunda tamamlanan genişletme,
2013, tamamen yukarı ve bu ile 2014 yılında çalışan olacak, şirket tüm biyobozunur atık tedavi edebilir
2000 ton / gün kentsel katı kontratta belirtilen atık, hem de geri dönüşümlü geri tarafından oluşturulan
materyal ve kaliteli bir alternatif katı yakıt üretmek.
Hisse 30 liraya geldiğinde ancak emsali şirketlerin değerine ulaşır.Ulaşırmı bilemem onu kaptan bilir .Kimseyi yanıltmak istemem bu bir fikir.Yatırim tavsiyesi değildir.
şu 150 trilyon kasaya bi girsin bakalım hele acelemiz yok, spk 3 ay süre verdi en geç 2015/1 aylık bilançoya dahil etmeleri lazım, açtıkları davada yürütmeyi durdurma kararı alamadıkları sürece 3 aylık bilançoya kadar o parayı ana ortaktan alıp kasaya koymak zorundalar,ne yaparlar koyarlar, sonrada temettü olarak dağıtırlar yine hissenin %98 i ana ortakta olduğu için para yine oraya gider, bizde aradan sebepleniriz, neden bu kadar direniyorlar anlamadım,aklın yolu bir, koy bilançoya o parayı, sonra temettü olarak geri al, ödeyecekleri temettü stopajından mı korkuyor koskoca çimentaş
forumdaşlardan birisi çimentaşın 600 dönüm fabrika arsası olduğunu yazmış. ben geçen eylülde izmire gitmiştim. uzaktan fabrikaya baktım . pek öyle 600 dönümlük arazi göremedim.
İzmir şehirlerarası otobüs terminalinden geçerken gördün ise o fabrikanın kendisi
toprak (hammadde) ve işlenmiş ürünün depolandığı yer arkada.
doğrusunu söylersem ölçmedim veya herhangi bir yerde kayıt görmedim 600 dönüm eder mi diye...
Ama fabrikanın işgal ettiği araziyi de katarsanız hatırı sayılır bir arazi eder.
Çimento şirketleri birer ikişer eski zirvelerine ulaşmak için yükseliş trendlerine başladılar. Bu işten nasiplenmeyen bir CMENT bir de onun dağıtım işini yapan CMBTN kaldı.
Atalarımız demiş ya.... Komşuda pişer bize de düşer...
Hayırlısı inşallah... Herkese bol kazançlı hafta dilerim...
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
bornovada fabrikanın olduğu arsa yaklaşık 390 dönüm .ayrıca bornovada yaklaşık 120 dönümlük arazi mevcut.
Bence bilançonun zamanıyla falan ilgilenmeyin.
Son birkaç haftadır hisse senedi grafiklerinde 5-10 yıllık geriye dönük incelemeler yapıyorum.
gördüm ki: Battı batıyor, yan yattı çamura battı, batan geminin malları bunlar gibi salı pazarında ucuzluk pazarında satılan birçok hisse bu 5-10 yıllık periyotlarda mutlaka kayda değer biçimde değer kazanmış.
Ve eski zirvelerini test edip, birçoğu da eski zirvelerini 2'ye 3'e katlamış.
Kıssadan hisse CMENTe gelince...
Kâr da bir şirket mi? Evet
Her geçen zaman kârı artıyor mu? Evet
Bilançosunda bayağı hatırı sayılı miktarda dağıtılmamış geçmiş yıl kârı var mı? Hem çok Evet.
Batma, yan yatma vs. durumu var mı? Kocaman HAYIR
EEEEEE O zaman...
bugün pazar, hava güzel...
Hayatta paradan daha önemli şeyler de var...
Ben ce tatilinizin tadını çıkartın...
Neredeyse yatrırmcısı bulunmayan fakat yıllardır şirketin cefalı ortaklarına merhabalar.
Yıllardır ben de şirketin bir ortağı olarak hisselerime sıkı sıkıya sahip oluyorum.
Artık şirketimiz iyi bir kar açıklamaya ve bu karını dağıtmaya başlayacak gibi görünüyor.
SPK bülteninde iki hafta önce yayınlanan 102 milyon tl nin yasal faizi ile birlikte çimentaşımıza cementer holdingten ödenmesine neden hiç bir yorum yapılmadı derseniz çünkü piyasada kimsede hisse yok.
Burdan tahta yapıcısına seslenmek isterim yüzlü rakamlardan hisselerimi satabilirim.
Aksi taktirde şirketimin bana vereceği temettüler hayatımın sonuna kadar rahat yaşamama Yüce Rabbimin izni ile imkan verir.
Yorumlarınızla bu topiği şenlendierelim...
Günaydın tüm ortaklara. Anlaşılan topiği takip eden ortağımız bulunmamaktadır. Fakat şirketin önemli sorumlularının topiği takip ettiğinden şüphem yok.
Bugün altın değerinde olan fakat demir değerinden işlem gören şirketimizin gizli varlıklarını anlatmaya gayret edeceğim. Başlıyoruz...
Şirketimiz iştiraklerinden Herekonun istanbul belediyesi ile olan 25 yıllık anlaşmasına göre istanbulun anadolu yakasının çöplerini toplama işine girdiği, bunun için Avrupa ve Türkiyenin en büyük tesisini inşaa ettiğini ve bu tesisin 2014 yılı sonuna kadar tamamı ile çalışır konuma geleceğini, bu tesiste istanbulun çöpünün yüzde 15 inin işleneceğini, işleme sonrası çöplerden elektrik üretileceği, çimento fabrikalarına yakıt olarak satılacağını düşündüğümüzde şöyle bir değerlendirme yapabiliriz: İstanbul belediyesinden alınacak para, elektrik üretimi ile kazanılacak para ve çimento fabrikalarına yakıt olarak satılacak çöpün parası ile muaazam bir gelir elde edilceğini düşünüyorum. Bu iş için kurulmuş Hereko firmamımızın sermayesinin 98 trilyon olduğunu, ana şirket yani bir nevi holding olan çimentaşımızın ise sermayesinin sadece 87 trilyon olduğunu da dikkatlerinize sunmak isterim...Devamı gelecek bekleyin...Yatırım tavsiyesi değildir...
Çimentaşımızın yüzde 63 oran ile sahip olduğu iştiraki Recydia isimli şirketin sermayesinin 185 trilyon olduğunu biliyor muydunuz?
Manisa kulada kurulu bulunan iştiraklerimizden Sürekonun sermayisinin 46 trilyon olduğunu, endüstriyel atıkların bertarıfı için kurulduğunu ve aynı Herekoda olduğu endüstriyel atıkları ellerinden çıkarmak zorunda olan sanayi kuruluşlarından gelir elde ederek atıkları aldığımızı, atıkları ayrıştırarak bir kısmı ile elektrik üretileceği diğer kısmı ile de çimento fabrikalarına yakıt olarak satılacağını biliyormuydunuz?YTD...
İngiltereden satın alınan Neals isimli şirketin atık bertarıfı konusunda uzman ve gelişmiş bir ar ge teknolojisine sahip olduğunu biliyormuydunuz?
Şirketimizin Ankara kazanda geri dönüşüm toplama merkezine sahip olduğun biliyor muydunuz?
Kısaca özetleyecek olursam çimentaşımız atık bertarıfı konusunda önemli yatırımlar yapmış olup bu yatırımlardan çok ciddi uzun vadede karlar elde edeceğini düşünmekteyim. Çimentaşımızın bu yatırımlarla yıllık 300 trilyon karları yazma ihtimalini sevdim. Bunun için şirketimi seviyorum...YTD...
En son spk bülteninde çıkan örtülü kazanç aktarımı ile ilgili karar konusuna değinmek isterim.
Çimentaşın 2005 yılında 85 milyon euroya aldığı Alfacem firmasını yine 2009 yılında ana şirkete 85 milyon euro bedelle satması nedeni ile şirket varlıklarının ana şirkete örtülü bir şekilde aktarılması ve bu yüzden çimentaşın zarara uğratılmasından dolayı üç ay içerisinde çimentaşa ana şirket cementer holdingin 102 trilyonu yasal faizi ile beraber ödeme zorunluluğu getirmiş olması öyle tahmin ediyorum yıl sonu bilançomuzdaki karlılığımız çok önemli ölçüde artıracaktır. Yıl sonu karımız 250 triylon olursa şaşırmam...YTD...
Şirketimizin 87 milyon adet olan hisselerinden piyasada bulunan sadece 1 milyon üç yüzbin tanedir. Bunun da nerdeyse tamamına yakınının tahta yapıcıda olduğunu düşünmekteyim. Bu ve buna benzer nedenlerle çimentaş=bosf fren=konya çimento=aslan çimento=kent gıda=afyon çimento denklemini ortaya atarsam bu işin ehli olan insanlar ne demek isteğimi çok kolay bir şekilde anlarlar...YTD...
SIMEST şirketi 07.07.2014 tarihinde 1.198.841 adet hisseyi 11,03 fiyattan satmış
Gerçi kendi aralarında al gülüm ver gülüm yapmışlar
Ama şirket 7,50 lerde gezinirken 11,03 ten satış yapmak demek eder değerini işaret ediyor gibi
bkz. http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgu...aspx?id=369942
Yatırım Tavsiyesi Değildir
Alıntı Originally Posted by Bay Bilirkisi Yazıyı Oku
Yukarıdaki yazı gene bana ait
7,40 larda işlem gören hisseyi elin oğlu neden bu fiyattan almış diye araştırdım
2014/6 aylık bilançosuna göre CMENT in
Özkaynaklar Toplamı.... 1.437.157.000,00 TL
Ödenmiş Sermayesi..........87.112.000,00 TL
Hissenin olması gereken fiyatı 16,50 eder.
Cuma kapanış değerine göre %55 iskontolu işlem görüyor
ve bu ,fiyattan alırsanız %110 prim potansiyeli var.
Demek ki birilerinin bildiği birşeyler var.
Bizdeki tek şanssızlık tüm çimento hisseleri 2014 yılında %25-50 aralığında prim yaparken CMENT hala geçen yılki fiyatlarda
Şahsi kanaatim altın altındır, çamura düşse de altın altındır
Eninde sonunda eder fiyatını bulur diye düşünüyorum.
Hissenin 7,50 lerde gezdiği halde perde arkasında kendi aralarında 11 üzerinde fiyatlarla alım satımlardan şüphelenmiştim zaten
bilgi paylaşımı yapan arkadaşlara teşekkürler
Evet arkadaşlar topiğimizi bilgi paylaşımlarımızla hareketlendirelim. Nerde hareket orda bereket...Rast gelir inşallah...
Sayın baybilirkişi bahsettigin Simest şirketine yapılan 11 tl den satış 2009 yılındaki bedelli sermaye arttırımında ortakların rüçhan hakkı kısıntlanmış simest şirketine kullandırılarak hissedar olmuştu. Bilgilerinize...
Simest şirketinin elindeki hisseyi alan da cementer holhing.Bilginiz olsun.
Ayrıca önemli bir bilgi paylaşmak isterim. Şirketimizin trakya şubesi olan lalapaşa fabrikamız 2005 yılında tmsfden 166 milyon dolara satın alındı. Uzanların sahip olduğu bu çimento fabrikasını 1997 yılında uzanlar özelleştirmen 120 milyon dolara almışlardı.
Bu fabrikayı kıymetli kılan en önemli etken bulunduğu cofrafya ve 150 yıl yetecek fabrika sahasındaki hammaddesi kallere sahip olmasıdır. 150 yıl hammadde sorunu çekmeden düşük maliyetle üretim yapacak konumda bulunuyor olmasıdır.
Ana şirket cementer holdingin faaliyet raporunda ise lalapaşa fabrikasından the most efficiency cement factory of turkey yani türkiyenin en verimli çimento fabrikası ibaresi bulunmaktadır. Tüm ortaklarımın bilgisine sunarım...YTD...
Ayrıca izmir fabrikamızın bulunduğu bölge bornovadır. Sahip olduğu devasa büyüklükteki fabrika arazisini değerledirebileceğini düşündüğümüzde devasa bir hazine ile karşılaşmamız içten bile değil.
Fabrika arazisinin dışında kullanılmayan yatırım amaçları gayrımenkullerinin hali hazırdaki bilançoya yansıyan değeri 227 trilyondur. Bu gayrımenkkulleri iştiraki olan Yapıtek firması ile değerlendirebilceğini varsayarsak buradaki hazineyi de sanırım gözardı etmemiz mümkün değildir. YTD...
Avucumu açtım aşağıda bekliyorum gelen çimentaşlarımı biriktirmeye devam ediyorum.
Bu fiyatlar sudan ucuz derler ya aynen öyle...YTD...
Anlaşılan piyasada hiç mal yok. Dolayısı ile iştahlı yazamıyorum, bugün de şirketimizin yaklaşık yüzde 14 ü cementer holdin danimarkadaki bir başka iştiraki olan ve beyaz çimento üretim devi olan Aalborg portlanda 11.55 tl hisse başı fiyattan satmıştır. Hayırlı olsun. Bendeki hisseleri ise 100 tl den devredebilirim. Burdan ilgililerine duyurulur...YTD...
Bugün cementer holdingin Aalborg Portlanda yaptığı 140 trilyonluk hisse satışı acaba spk nın cementer holdingten çimentaşa ödemesi için zorunluluk getirdiği 102 trilyon t yasal faiz için kaynak yaratmak amacıyla mı yapılmıştır sorusuna cevap verebilcek bir kişi var mıdır? İyi geceler...
Haber Kamu Aydınlatma Platformu <kap> ta yayınlanmış
Ayrıntıları aşağıdadır.
Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: II, No:15.1 Sayılı Tebliği kapsamında Cementir Holding SpA adına Massimo Sala tarafından Kuruluşumuza gönderilen pay alım satım işlemlerine ilişkin açıklama ekte yer almaktadır.
Özetle :
"12 Eylül 2014 tarihinde CMENT A.Ş. payları ile ilgili olarak 11.55934 TL/hisse fiyatla 12.195.744,95 adet hisse satış işlemi 140.974.361 TL bedelle ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. ..... Bu işlemle birlikte toplam hisse payımız %12,80324 e düşmüştür. ....
Hisse Satışı yapan : CEMENTİR Holding SPA
Hisse Alımı <yapan : AALBORG Portland Espana SL
Sayın baybilirkişi forumu birlikte hareketlendirelim istersen. Sanırım şirketimizin bizden başka hissedarı bulunmuyor.
Bunca yıl bekledikten sonra yatrımlarını tamamlamış, borçlarını ödemiş tertemiz çimentaşımızın getireceği yüksek karlardan istifade etmememiz olmaz. Ne demiş büyükler Tekkeyi bekleyen çorbayı içermiş...YTD...
Sayın alageyik69,
İlginize ve bilgi paylaşımınıza teşekkürler,
Ben bu forumda mümkün olduğunca başkalarını yönlendirecek kanaat ve değerlendirmeler yapmamaya çalışıyorum.
1996 yılından beri borsanın içindeyim
Geçen 18 yıllık süre zarfındaki yaşadığım borsa tecrübelerinin ışığında kafamda oluşturduğum yatırım anlayışı ile yatırımlarıma yön vermemeye çalışıyorum.
Bu hisse.net forum sayfasının en başında da açık açık yazdığı gibi burada yazılanlar tamamen kişisel kanaatlerdir.
Burada yazdıklarım kendi yatırım anlayışıma uyarken başkasına uymaya bilir.
Bu satırları okuyanların bunu bildiklerine inanıyorum.
CMENT e gelince...
1-2 sayfa önce yazdığım gibi CMENT altındır.
Çamura da düşse, bit pazarında da satılsa altın altındır
<Kaşıkçı elmasının hikayesini herkes bilir.>
Yüksek tepelerde, zirvelerde şirketin ana ortakları kendi aralarında 11,xx seviyelerinin üstünde alım satım yapıyorlar
Küçük yatırımcıların işlem yaptığı BIST te ise 7,50 seviyelerinde süründürülüyor
Geçmişte borsayı bana anlatan bir büyüğümün şu sözünü hiç unutmam.
"Her hissenin bir değeri vardır, er yada geç o değeri mutlaka bulur."
Niye bu hissedeyimi kısa bir kaç cümle ile anlatayım
BIST teki birçok hisse eder değeri ve eder değerinin birkaç katı fiyatları gördü
Bu saatten sonra yükselişlerini tamamlamış hisseleri almaktansa, bu hisselerde beklemektense hak ettiği fiyatlara bir türlü gelememiş hisseyi almayı veya bu hisse de beklemeyi daha uygun buluyorum.
Teknik analize bu yazımda girmeyeceğim...
Herkes bir resme bakar anlar ama herkes farklı anlamlar çıkarır misali teknik analizlerde kişiden kişiye değişir
Yeni bir haftaya başlarken herkese bol kazançlı günler dilerim...
Yatırım Tavsiyesi Değildir
Sayın baybilirkişi merhaba.
Gercekten sizin gibi benden başka ortağımızın topiğe rağbet etmediğini görmek şirketin halka açok olan bir milyon üç yüz bin lotluk hisseden nerdeyse kimsede olmadığının bu miktarın da en az bir milyon lotunun tahta yapıcıda olduğu intibaını bende oluşturuyor.
Şirketimizi gerçekten tebrik ederim. On üç yıl boyunca tüm çimento şirketleri otuz kat civarında prim yaparken ve devasa miktarlarda her sene düzenli temettü öderken bizim şirket hiç primlenmemiş, temettü ödememiş, ciddi yatırımlara girişmiş, hisse fiyatını yükseltmeden piyasadaki hisselerimizi büyük sabırla piyasadan güçlü ellere geçmesine sebep olmuştur.
Çimentaş dediğiniz gibi altındır ve elmastır. Böyle bir şirketin ortağı olduğum için gelecek on yılda çok ciddi kazanç elde edeceğimi düşünüyorum Yüce Rabbimin izniyle.
Bütün çimento şirketleri özsermayelerinin üç katı civarında ortalama ile işlem görürken bizim çimentaşımız özsermayesinin yarısından işlem görmesi olması gereken rakamların en az nereler olduğunu bana işaret ediyor. Mesela 30 tl. Yanılmadığımı yaşarsak şayet gelecek on yıl içinde buradan defalarca göstereceğiz. İlginiz için ben de teşekkür ederim sayın bay bilirkişi. İyi akşamlar...YTD...
Şirketimiz bağlı ortaklıklarından ve iştiraklerinden, Recydia Atık Yönetimi,
Yenilenebilir Enerji Üretimi, Nakliye ve Lojistik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret
A.Ş., Hereko İstanbul 1 Atık Yönetimi Nakliye Lojistik Elektrik Üretim Sanayi
ve Ticaret A.Ş., Elazığ Altınova Çimento Sanayii Ticaret A.Ş. ile Bakırçay
Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. şirketleri Türk Ticaret Kanunu'nun 136. ve
devamı maddelerinde düzenlenen devralma suretiyle birleşme hükümleri
çerçevesinde, Recydia Atık Yönetimi, Yenilenebilir Enerji Üretimi, Nakliye ve
Lojistik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. bünyesinde birleşme kararı
almışlardır. Bu birleşme ile hedeflenen temel amaç, bir yandan Grubun atık
yönetimi faaliyetleri ile çimento üretimi faaliyetleri arasında sinerji
yaratırken diğer yandan Grup içindeki organizasyonel yapıda sadeleşme
sağlamaktır. Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun
yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu
konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını,
bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili
bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları
gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz
Ayrıca bu birleşmeler sonrası çimentaşımızın yüzde 63 ile sahibi olduğu Recydia şirketimizin 300 trilyonun üzerinde bir sermayeye sahip şirket olacağını, piyasa değerinin ise Avrupa ve Türkiyenin en büyük kapasiteli evsel atık şirketi olması, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile olan 25 yıllık sözleşmeye sahip olması nedenleri ile piyasa değerini ne olacağını burda irdeleme imkanımız olabilir...YTD...
Sayın karadereliye seslenmek isterim. Değerlendirmelerinin altına bende imzamı atarım. Ancak dediğin gibi borsa kotundan çıkmak isterse biz küçük ortaklara herhalde 7.5 tl fiyat vermeyecektir. Özsermayesine göre olması gereken fiyat en az 12 tl. Yapılması zorunlu olan borsa kotundan çıkması durumundaki değerlemelerde ise özsermayenin şu andakindekinden ne kadar yüksek çıkar o da büyük bir fırsat içeriyor. Ayrıca ben borsadan çıkacağını hiç düşünmüyorum. İtalyanlar türkiyeye yaptıkları çimentaş yatırmından oldukça memnunlardır diye düşünüyorum. Yatırımını tamamlamış, borçlarını sıfırlamış, pırıl pırıl bir çimentaş var karşımızda.
Elinde tuttuğu arsalar mı dersiniz, yaptığı ve yapacağı konutlar, oteller, iş merkezlerimi dersiniz, tüm Türkiyede faaliyet göstereceği atık işi mi dersiniz yani ne ararsanız olumlu anlamda çimentaşda fazlası var eksiği yok. Sabreden ortakların karşılığını alacağını düşünüyorum.Tecrübelerim bana bunu anımsatıyor.
Ayrıca Bay bilirkişi, DRufuk, karadereli sizler de şirketimiz ile ilgili yorum yaparsanız bereketli olacağına inanıyorum. Selamlar...YTD...
altındaki şirketler birleşiyor.çimentaşın o.ü. genel kurul yapmasına gerek yok.uzun yıllardır o kadar detaylı yazdım ki cment hakkında,yazılacak yeni bir şey yok.borsanın en ucuz çimento şirketi.birçok gyo dan fazla gayrimenkulü var ve çoğu değerleme yapılmamış durumda.kasaya patronların yatırması gereken çok yüklü bir para...
çoğu şirkette olduğu gibi bunun da bir gün zamanı gelecek.sabreden veya şansı olan kazanacak.kısmette yoksa herşey boş.
yatırım tavsiyesi değildir
Şimdilik bu kadar geçmiş bilgisi paylaşmamız yeterli
İyi bir hafta olsun herkese...
http://fs5.directupload.net/images/170911/lzvrcipi.jpg
ANKET-BIST 100 Endeksi'nin haftaya alıcılı bir seyirle başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST 100 Endeksi açılış değerine ilişkin medyan
tahmin +362 olurken, ortalama tahmin +359 olarak gerçekleşti.
Foreks'in 29 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +653 puan olurken, en düşük beklenti +108 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan analistlerin tamamı pozitif açılış tahmininde
bulundu.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen BIST 100
Endeks anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları
neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.
- BIST 100 Açılış Anketi Sonucu
Medyan : +362
Ortalama : +359
Maksimum : +653
Minimum : +108
Katılımcı: 29
10 tl olmadan girilmez
GT-N7100 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
S.a ..Günlük pasta atan arkadaşımız varmı...Teşekkürler
http://fs5.directupload.net/images/170914/4uho4xtn.jpg
ANKET-BIST 100 Endeksi'nin güne hafif satıcılı bir seyirle başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST 100 Endeksi açılış değerine ilişkin medyan
tahmin -111 olurken, ortalama tahmin -80 olarak gerçekleşti.
Foreks'in 29 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +218 puan olurken, en düşük beklenti -396 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan analistlerin 22'si negatif, 7'si pozitif açılış
tahmininde bulundu.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen BIST 100
Endeks anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları
neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.
- BIST 100 Açılış Anketi Sonucu
Medyan : -111
Ortalama : -80
Maksimum : +218
Minimum : -396
Katılımcı: 29
Hükümet, şehir içindeki küçük sanayi sitelerinin taşınmasına destek verecek. Toplamda 20 milyar lira maliyetle, yerleşim alanları içerisinde kalan ve içerisinde 63 bin 467 işyerinin bulunduğu 135 sanayi sitesinin taşınması planlanıyor. İlk etapta Isparta, Kastamonu, Düzce, Malatya, Elazığ, Rize, Sivas, Bursa, Tokat ve Afyonkarahisar'da bulunan 11 sanayi sitesi öncelikli olarak taşınacak. Bunların taşınmasının toplam maliyeti ise 2 milyar 300 milyon lira olacak. Maliyetin karşılanması için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, düşük faiz oranlı kredi imkanı sağlarken, geri ödeme süresini ödemesiz dönem ile birlikte 15 yıla kadar çıkardı.
Önümüzdeki haftalarr tavan tavan olabilirr....Sabırrrr.....Y.T.D......
Cumanız mübarek olsun . ALLAH yar ve yardımcımız olsun.Selam ve dua ile.......
Kimse malını ********lere kaptırmasın...hissenin ederi 100- 150 TL.dir..duyurulur...Y.T.D...
Hayırlı Cumalar bu hisse çok zarar ettirdi bana A.s
LG-K430 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.