aynen öyle şirketin potansiyel karını satın alır borsa şirketin ederini degil,,,bunların satın alınması için beklentilerin gerçekleşmesidir ...kolay gelsin hayırlı cumalar..:wave:
Printable View
aynen öyle şirketin potansiyel karını satın alır borsa şirketin ederini degil,,,bunların satın alınması için beklentilerin gerçekleşmesidir ...kolay gelsin hayırlı cumalar..:wave:
Birebir katılıyorum,
Yine de belirsizlik var diyorum.
Ced den sonra bukadar yılların oturan boğası gerim gerim gerilen hisse illaki rahatlayacaktır.
Kap a baktım az evvel en geç 10.05.2017 yazıyor şirket faaliyet bilgileri için. Biraz da o destekler inşallah.( gecikme olabilir belki belli olmaz bizim memleket )
Şimdii,
yatırımdan 50 milyon borcumuz kaldı (geçen sene)
Bu sene 30 kaldı dediler. Toplantıda! Bunlar neyin ne borcu hangi yatırımın ozaman.
Dediğim o ki, yatırım yapılmadıysa bu para nerede, ayrılan bütçe yazılan yatırım bedelleri ne?
Ced gelmeden yatırım olmaz deniyor.
Yatırım için bütçe oldu para ödendi deniyor.
Fabrikadaki adam çivi çakılmadı abi diyor.
De.. biz ne diyeceğiz:)
Yatırım yapacağız diye kenara para mı attılar, ama bütçede öyle gözükürdü.
Ciddi bir kar dağıtımı yapılmamış olur bu da yasal sıkıntı demek.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
yahu arkadaş sanki bilanço bilimiyor sanki 10 u sabahı yazılacak seviyesiz adamlar gönderin gitsin işte her seyi son saniyeye bırakmanın alemi ne yahuced i açıklamazlar bilançoyu açıklamazlar bu nedir yahu kötuysede kötü açıkla gitsin düşecekse dussun bu nedir yahu
biraz fikir alışverişinde bulundum beklenen kar 13 milyon cıvarında bekleniyor ,,,
diger çimento şirketlerinin açıkladıgı rakkamlara istinaden..
şayet böyle olursa bucım zaten roda ve cemtaş,tan gelecek olan kar ,,,
cemtaş/7,500
roda /5.000
+.....................
12.500 milyon kar gelecek
buna bucımin katkısı atık yakma ve diger iştiraklarden kalacak olan 500 bin yani nerdeyse zarar yazmış demek lazım,,
bu sadece düşünülenler inşallah farklı olur ..?
bilanço önümüzdeki hafta çarşamba günü açıklanır tabbii saat 18.00 olur
iyi gelecekse veya kötü geleceksede haftaya ..
ben şahsen bu kadar kar,ı çok az buldum 20 milyon üzerinde olması gerekiyor..?
bir süpriz yaparda hesapları şaşırtır..bakalım ne gösterecek..
20 ustunde zaten yine hoplarız sen ne diyorsun koca akçansa 30 kusur açıklamış karı kazayla bu 20 felan açıklarsa dd ve fk sı gup diye aşağı düşer hee amcamlar hala surundururmu ? yapabilirler ama zaten 20 cok uçuk bi rakam kıs mevsimide dusunursek
geçen yıl 18 milyon kar açıklamışlardı ..
cemtaş 5 milyon kar açıklamıştı..
roda gelecek olan sabit dursun diyelim ..
sadece cemaştan 8 milyona yakın bir kar görülecek bilançoda ..
geçen yıl degerlendirmeleri ortada ,,
aynı üretimi yaptılar çünki fazla bir üretim kapasitesi yok belli ..
bucım sabit kaldı ,,,,roda cemtaş ve diger iştirakler olan kar artışı,,hesaplaması bence ...?
Başka bahara kaldı kime niyet kime kısmet..[emoji4]
İŞİN ASLI !
BUCİM 2014 yılında bugünkü 2,850 ml tonluk çimento üretim kapasitesine ulaşmak için ÇED raporu almış ve yatırımını bitirmiş.
Daha sonra bazı yıllarda kapasitesiyle üretimi başabaş giden klinker fırınının kapasitesini %150 artırmak için ÇED onayı için başvurmuş.Son olarak Çevre ve Şehircilik bakanlığı da raporu onaylamış.Ancak yasal olarak 10 gün halkın görüşüne açılan ÇED raporu için Bursa'da bazı kurumlar halkın itirazı için standart itiraz dilekçeleri bile yayınlamışlar.Muhtemelen yapılmış bulunan bu itirazlar henüz karara bağlanmamış olabilir.
BUCİM yatırımcısının ÇED raporuna odaklanmasını doğru bulmam.
Gelelim 3 aylık kar beklentisine...
Gördüğümüz kadarıyla diğer çimento fabrikalarının 3 aylıkları tam bir hayal kırıklığı...Yani 2016 yılının ilk 3 ayındaki karlarının yarısını getirmişler.Aynı şeyi BUCİM için düşünürsek,Cemtaş ve Roda'dan dolayı gelebilecek karı 16-17 ml TL arası diye tahmin edebiliriz.
Hayırlısı olsun...
.
Bursada bazı kurumlar temelsiz iddialarla mı hareket ediyorlar ?
Kim bunlar ?
Amaçları ne ?
Geçen yıl Temmuz kalkışmasından sonraki 3 ayı satışlar açısından anlayışla karşılayabiliriz.Ancak ya son çeyrek!!!!
son 3 ayda 10 ml bile kar getirememiş.Üstelik Cemtaş ve Roda'nın karına rağmen...
Açıkçası daha önce şirketin malum patronu hakkında yazılan olumsuz yorumlara katılmazdım.Onca okul yaptıran hamiyetli iş adamı gelip burada senin benimle mi uğraşacak derdim...Ne safmışım!
Hele şimdi bir de kalkıp kapasite artışı için ÇED raporu istemeleri yok mu !!!
Tamam da,sen geçen yıl sadece 6200 ton ihracat yapmışsın.Geçen yıl yakınındaki şehirlerde inşaat patlaması olmuşken,İzmir otoyol projesi varken altın çağını yaşayamadın da şimdi neyin ÇED'ini istiyorsun.
Hem bilançoyu iyi getirmiyorsun hem de Cemtaş'ın BUCİM hisselerini fiyatı düşük diye küsüp satmıyorsun.La gardaşım;senedi 7,20'ye çıkaran siz değil miydiniz?Sizin oynadığınız oyunlar Roma tarihinde bile oynanmadı.
Öyle bir zaman olmuş ki,neredeyse iç piyasa kadar dışarıya mal satan BUCİM sanki fabrika kapatmış.Bir de sitesindeki dünya atlasında Fransa,Almanya,İspanya,Balkanlar,Mısır,Libya ve daha aşağılardaki ülkeleri gösterir ihracat işaretleri yok mu!!! gel de çatlama!
berbat bilanço açıklayan çimento şirketleri bile bugün artıda bizimkine bak coştu coştu. hey maşallah. tütütü 41 kere maşallah. tahtayada vurayım nazar değmesin
yuh be..bugün ki endekste bile eksi yazmayı başarıyor. ne uğursuz bir hisseymiş be.
6.50 olmadan veremem
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hayırdır inşaallah 5,94 görmüş bizim uğurssuz..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...43333c4f8a.jpg
Galiba bir çaya kahveye çağırıyor. Ne dersiniz?
İsterim isterim 6.50 isterim
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
fincan kulp demek için 6,02 görmesi gerek miyor mu?
Bilen üstadlarımıza sormak için yolladım.
Yorum yaparsanız sevinirim
Kazayla bilanço guzelmi gelecek acep beklentilerin tersine?
bilanço son gün yarın mıydı
Evet son gun yarın
ne berbat bilançolu çimentolar bile çıkışta bu bize vız gelir tırıs gider :)
BUCIM Konsolide 2017/3 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 19.023.149 Yıllık Değ%:-10
Beklentilerin çok altında değil.
Yine de bir tık daha iyi olabilirdi
Yıllık değişime -%10 yazmış
Geçen sene 21.238.320
Tahtadaki işlemden bilanço geleceği belliydi bide guya insider yok derler
Şimdi, yarın nasıl bir güne başlarız? Sorumuz bu:)
Sanırım alarko'daki araştırmadan yazmanızı buraya da tasimissiniz.. zor değil buraya yazmadan önce açıp bilancoyu DOGRU okuyun.. zor değil.. ama ben yine paylasayim benim rakamin doğru olduğunu görün.. evet bilgi tek, riyayetler muhtelif..
https://i.hizliresim.com/M0j9lM.png
Kafa karışmasın bilanço rakamı budur.:
BUCIM Konsolide 2017/3 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 19.023.149 Yıllık Değ%:-10
https://i.hizliresim.com/M0j9lM.png
Sen harbiden talebe gibi yazıyorsun. Yoksa talebemisin ? Adam 3 aylık kar/zarar diyor sen geçen seneki yıllık kar ile zorluyorsun.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Referandum soğukluğunda geçen bir dönem için karda tolere edilebilir bir azalma... dd artmaya devam ediyor bunu da unutmamak gerek.. Diğer çimentolar nasıl onlarda da kar da azalma var mı bilen üstadlar varsa..
Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Diğer çimentolar facia bu yine iyi
Herkes bildiğini okur. Siz de bildiğinizi.
https://www.kap.org.tr/tr/
Üç aylık bilançoda
O, (Gelir tablosuna bakıyor) 19.023.149 diyor.
Bana göre (Bilançoya bakıyorum)
Net Dönem Karı 13.401.532 ...
Sonuçta herkes kendi bildiğiyle iş yapar bu alemde.
Kâr da benim, zarar da.
Yarın başka bir gündür yarını bekle belliki bu bilancoyla daha çok su kaldırır....[emoji4]