19 martta borsa 840 puan şimdi yüzde 38 yükselmiş. Dolar 5.47 şmdi 7.86 dolar yüzde 43 yükselmiş.üstelik bankalarda dipte.saçma kağıtlarla borsa gitti. Gene sıcak para kazanacak
Printable View
19 martta borsa 840 puan şimdi yüzde 38 yükselmiş. Dolar 5.47 şmdi 7.86 dolar yüzde 43 yükselmiş.üstelik bankalarda dipte.saçma kağıtlarla borsa gitti. Gene sıcak para kazanacak
Bu haftadan itibaren artık bilanço fiyatlamasının başlayacağını düşünüyorum. Ayrıca bist100 e de yabancı girişinin olacağını endeksin iyi performans sergileyeceğini düşünüyorum. Hepimiz için hayırlısı.
Geçen sene, 25 Ekim'de açıklamış bilançosunu. Bu sene de benzer bir tarihte açıklar diye düşünüyorum. Nede olsa utanılacak bir bilanço değil, göğsünü gere gere açıklar erkenden.
Yatırım gene baskısı. Yürrü git işine. Seni de öpecekler
Aksigorta (AKGRT, Pozitif): Şirket'in 2020 Eylül ayındaki toplam prim üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %19 oranında artarak 422,8mn TL'ye yükselmiştir. Kara araçları sorumluluk hariç toplam üretim ise aynı dönemler itibarıyla %27 oranında artarak 269mn TL olmuştur. Diğer yandan, eylül ayı prim üretimi ile beraber Şirket'in 2020 Ocak - Eylül dönemi prim üretimi bir önceki yıla göre %13 oranında artarak 3.520mn TL'ye yükselmiştir. Kara araçları sorumluluk hariç toplam üretim ise yıllık olarak %14 oranında artmış ve 2.336mn TL olmuştur.
13.10.2020/08.53 Ziraat yatırım/Sabah stratejısı..Matriks
Kapanış (TL) : 7.91 - Hedef Fiyat (TL) : 9.1 - Piyasa Deg.(TL) :
2420 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 2.65 - AKGRT TI Equity- Öneri :AL
Get.Pot.%: 15.1 Analist: bsengonul@isyatirim.com.tr Aksigorta Eylül ayı prim üretim rakamlarını açıkladı Aksigorta Eyrlül ayı prim üretim rakamlarını açıkladı. Şirket Ağustos ayında TL 423mn prim üretti. Geçen yılın aynı ayına göre bu rakam %19 yükselişe karşılık gelmekte. Böylece 2020 ilk dokuz ay toplam prim üretimi TL 3,51 milyara ulaşarak yıllık bazda %13 artış gösterdi. Büyümeye en büyük katkı sırasıyla yıllık %23,%20 ve %23 artış ile yangın, trafik ve genel sorumluluk segmentlerinden geldi. Prim üretiminde Ağustos’a göre bir önemli bir artış bunda mevsimsel faktörlerin ön plana çıktığını düşünüyoruz Gerçekleşen hasar rakamları ise yıllık bazda %10 artış göstermiş durumda. Trafikteki hasar frekanslarının normalleşmesiyle beraber hasar ve muallak karşılıklarda geçtiğimiz aylara göre bir miktar artış var.
Hasar rakamlarının yıllık yüzde 10 arttığını açıklanan hangi rakamdan nasıl çıkartıyoruz bilen var mı?
Yatırım kasma. Paşa paşa al lotlarını otur bekle, elindeki de gidecek yoksa
AKSİGORTA PRİM ÜRETİMİ
Türkiye'nin önde gelen sigorta şirketlerinden olan Aksigorta uzun yıllardan beri AKGRT kodu ile Borsa İstanbul'da da işlem görüyor.
Sabancı Holding ve Ageas Insurance International N.V.'nin eşit paya sahip olduğu Aksigorta 2020 yılı Eylül ayı ve yine 2020 yılının ilk 9 aylık prim üretimine dair detayları açıkladı.
Yapılan açıklamaya göre Aksigorta 2020 yılı Eylül ayında 422.846.000 TL prim üretimi sağladı.2019 yılı Eylül ayında ise 355.028.000 TLprim üretimi yapmıştı.Ay karşılaştırmasına göre geçen yıla göre prim artışı % 19 oldu.
2020 yılı ilk 9 aylık prim üretimi ise geçen yıla göre % 13 artış göstererek 3.519.863.000 TL oldu.2019 yılı ilk 9 aylık prim üretimi ise 3.107.611.000 TL olmuştu. http://borsaajans.com/Haber/akgrt-ak...0-prim-uretimi
Yatırımdaki vatandaş sana dedik hadi üstten topla.lot zararı yazacan
Bugün ölü kediye yattı. 8.1 tutunabilirdi.
Yükselişten memnun değil.galiba kimse [emoji4]
Kimse yazmıyor.
SM-A515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sn. RLC44,
Akgrt ile ansgr arasındaki farkı konuşmuştuk. Sadece fk bazında bakarsanız yanılırsınız.
Yıllık prim üretimi bakımından hangisinde daha fazla büyüme olmuş şeklinde bakarsanız anlamlı olabilir.
Sn diproyal şu an eylül itibariyle geçen senenin prim üretimini yakaladık diye biliyorum. Evet ansgr prim üretmi fazla ama sermsyeside 500 milyon. O 5 milyar prim üretiyor düz biz 3 milyar ama biz 300 sermaye onlar 500. Sadece anhyt i var yüzde 20. İyi bir oran ama genede bizimde temettümüz yüksek ama. Verim fazla. Çok ucuz kaldık bence
Ak yatırım çaktırmadan 430 bin zulaladı gene.
Prim üretimi fazlalığını nominal olarak değerlerdiniz sanırım 3 - 5 milyar diyerek öyle gibi. Yanlışsam düzeltirsiniz.
Prim üretiminin sınırı (kural gereği) olmakla birlikte büyümeye oransal olarak yıllık bazda bakarsanız daha kolay karşılaştırabilirsiniz.
Dolayısıyla yapılan iş anlamda karşılaştırma için yıllık bazda brüt prim üretim büyümesi güzel bir göstergedir
Ben bu konuda cahilim sn diproyal. Hiç anlamıyorum. Brüt mü fazlalık mı hiç bilmem. Kasko şirketim olsa idi batırırdım kesin. Ama büyümeye yıllık vazda bakmak gerek evet haklısınız da şunu hiç anlamadım beynim yandı. Demişsiniz ki prim üretimi fazlalığını nominal olarak değerlendirdiniz sanırım. Bu ne demek brüt prim üretimi ile farkı ne? Ansgr bizden çok mu fazla üretiyor?
Estağfurullah Hocam hepimiz bir birimizden öğreniyoruz.
Prim üretimi fazla olan demek istedim ama diyememişim.
Varsayalım Çinli sigorta devi Ping An 100 milyar prim üretmiş Ak sigorta 25 Aon Türkiye ise 10 milyar üretmiş.
Bu üç firmadan prim üretimi en fazla olan Çinli sigorta devi Ping An en iyi firma diyemeyiz. Karşılaştırma için yapılacaklar büyüme oranı ya da pazar payı gibi daha genel kabul görmüş metrikler vardır.
Sigorta bilançosu alışılmışın dışındadır.
Bende onu diyorum zaten, bunlarda bir sıkıntı yok. Nice şirketlerde nide iştirakler yokmuş gibi değerlenir de ansgr nin yüzde 20 lik anhyt ı sebebiyle ansgr daha yüksek fk yı haketmiyor ki temettü verimi az. Anhyt 6 aylık kar 250 yüzde 20 si 50 milyon. Demekki ansgr nin 50 milyon karı burdan geliyor. Ansgr 6 aylık kar 258 çık 50 yi 208 milyon kar üreten bir ansgr diğer tarafta daha az prim ürettiği halde 285 milyon kar eden akgrt.
Hadi ansgr 258 kar alalım. Sermaye 500. Ama akgrt 306 ve kar 285. Sermayeleri eşdeğer farz edersej ansgr kapanışa göre akgrt nin olması gerekn fiyat 11.66 tl dir. Bariz gerideyiz. Bu fark mutlaka kapanacak.
Sn. RLC44,
İştiraki olan bir firmanın değerlemesi ile olmayanın değerlemesi ya da temettü ödemelerinden büyüme yöntemi ile değerleme yöntemini bilmiyorum. Buna ek olarak sigorta sektöründe gelecekteki nakit akımlarından bugüne indirgemele net değer bulma yönteminde varsayımlar çok belirsiz geldiği için beceremiyorum.
Ancak siz sanırım bu geleceğe yönelik beklentiler ile firma değerleme konularında nispeten daha deneyimlisiniz. Sigorta şirketlerinde değerleme yöntemlerinde genelde (Excess returns) artan getiri uygulanıyor. Muhtemelen o yöntemle AKGRT için 11.66 TL buldunuz.
Modelinizde kombine oran olarak ne aldınız?
Sektörde pazar payını önümüzdeki 5 yılda iki katına çıkarmak isteyen bir TURSG var bunu modele nasıl entegre ettiniz?
Hedef değeri bulurken öngördüğünüz geleceğe yönelik (geçmiş kar değil) varsayımları paylaşımlarsanız daha çok öğreniriz.
Anlık değerlere göre bakıyorum sn diproyal. Baz olan ansgr. O artarsa bizde 11.66 dan o kadar fazla artmalıyız. Bizim özsermaye az 941m onlar 2400m ama bizim özsermaye karlılığımız ve temettü verimimiz çok yüksek. Verhasıl ansgr 7 tl ise bz 10 tl olmalıyız ölüsü
8.53den aşağıbastılar. Şu an baskıcı bgc partners 207k satışts kemiksiz
İş 412k satış 136 alış. Geçen hafta 700 bine yakın almıştı. Acaba aynu kişi mi basıyor. Çok hantal kaldı yada baskı var
Anadolu Hayat ile Aksigorta portöyümde eşit oranlardaydı. Yeni bir incelemeden sonra Aksigortadaki ağırlığımı epey arttırdım.
Aldığımda ikisi de aynı fiyattaydı. Şimdi Anadolu Hayat öne geçti.
Hayırlı olsun. İkisi de iyi, tercih meselesi. Bende tek lot ansgr yok, akgrt yi tek geçiyorum. Yeter çok gitti deyip ansgr altta kalırsa ansgr geçebilirim. Uzın vade.
Ama çok uyuz bi kağıt, ne hantal kağıtlar gitti, bu gitmedi. İşmenden pahalı iken çok pis tokat yedi.
https://t.co/MnmeL1WzpC?amp=1
RCL44. noluyo. hisseyi basıp duruyorlar. Neredeyse bilanço gelecek....
Çok pis bi top çevirmece var. Bende anlam veremiyorum. Muadillerine yeri geldi uymadı, ama şimdi gitmesi gerekirken uyuyor onlara. Ama böyle yaparlar 2 günde hınçlarını çıkarırlar. Yükseliş bekliyorum. Çünkü bilemedin 7 gün önce alan ya satıyor, yada satan alıyor. Global satıcı idi gene alıcı olmuş. Bgc bile keza öyle,oda dün verdi vs. Gideceğini düşünüyorum ama gitmemesi için bir sebep bulamıyorum çünkü küçük yatırımcıdan eser yok burda. Bakalım sabır.
Garanti yatırım Akgrt için 85 milyon kar bekliyormuş.
2. Çeyreğin yarısı kadar.
Tamam hasar ödemeleri yüzde 10 artmış da prim tutarı daha çok artmış.
Benim beklentim açıkçası en azından 2. Çeyreği yakalaması.
İlk defa sigorta hissesi aldım. Acaba ben mi fazla beklentiye girdim !
Bilanço da 26 Ekimde gelecekmiş.
https://twitter.com/RU_Unforgiven2/s...283935232?s=20
Bir açıklama yok. Sadece rakam var.