hakkaten
ne short ne long
tadından yenecek bişey yok şimdi.
Printable View
hakkaten
ne short ne long
tadından yenecek bişey yok şimdi.
dolar 3.78 e düştüğü gibi çıkabilir.
dolarda yön yukarı artık.
ilk durağı 4.11
Bist30 da yükselişleri satış fırsatı olarak tanımlıyorum
Bist30 , 140.000 (+1500 -1500) seviyelerinde dengelenmek isteyecektir
Benim teknik penceremden bist100 123000 üzeri kapanış yapamadığı sürece ( ocak sonundan itibaren) görünüm NET NEGATİF idi
Ama son üç iş günü icinde genel teknik görünüm anlamında da kırmızı alarm seviyesinde
Bu görünümün anlamı şudur ki , geceye uzun pozisyonda giren , portföyünü çok çok ciddi riske atar
Bundan sonrası zaman içerisinde netlesecek
aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein
FORUMU ukraynalılar mı istila etti ?
Valla öyle gibi
Hackladiler mi ne :kahkah:
Get Kevin get
Get la :kahkah:
vadelide
yersen lokanta lokantası tabldot servisine başlamış
bir long açana yanında cacık veriyorlar mış :)
msci a sadece gap hesabı için bakılmaz , o işin fasulyesi
msci teknik analiz anlamında güzel bir aparat
msci a göre 45 in altı değerler , sat gitsin formasyonunu destekler
şu an 43,640 ------- o zaman gerisi için yukarıdaki lokantaya davet ediyorlar sizi
yersen tabi :)
işctr
aylık
https://resmim.net/f/5VIqiD.png
Dolar bazlı bist30 da işler karışmaya başladı
Trend oluşumuna yaklaşıyoruz
Bununda şakası yok yani trend oluşumuna yaklastigimizda bantlari yada destek dirençleri , oluşum başlayıncaya kadar bir kenara koymakta fayda vardır
Testerenin çoğu dişlisi ömrünü tamamladı
Yani demem o ki , şu ara bantları bir kenara koyup ortalamaları cekmeceden çıkarmanın zamanı geldi
Özetle : ben şu sıralar ortalamalara uygun trade e geçilmesini daha mantıklı görüyorum , cunku piyasanın fazla tirpanlayacak feyk atacak gücünün kaldığını düşünmüyorum , belki bir yada hiç zannetmesem de iki diyeyim
Anca o kadar
Çok dikkatli olunması gereken bir dönem
Şu dönemde
Destek direnç OUT
Ortalama IN
Fiyatı yakından takip etmek gerekiyor
baştan tekrar üye olmamıştım.
ama görüyorum ki hisse netde değişen bişey yok.
teknik paylaşım yapmak ,fikir söylemek mümkün değil.
ruh hastaları cirit atıyor.
bıraktım gitti.
twitterdeyim yine.
@gunerkoca
yok viper
bir kaç ruh hasatası var
kendileri bir fikir,çizim paylaşmıyor.
sadece paylaşımda bulunanları eleştiriyorlar.
yönetim de bunlarla baş edemiyor.
twitter daha iyi.
böylelerini banlıyorum gidiyor.
Dolar bazlı 35,5-36 ile sepet bazlı 39,5-40,5 hedefte diyebilirim artık
Dolar bazlı 38.4 üzerine bugün atamayacagini düşünüyordum ama attı ve 38.552 den dönerek günü 38.2 kapadı
O halde pivotu 38.5 olarak alabiliriz
Üzeri kapanışlarda , grafikte gözüken 40 civarları
İki gün önce teknik açıdan durumun sevimsizligini görerek en azından bir süre ortalamaya göre gitmenin daha mantıklı olduğunu yazdım
Günlükte 5 yada 10 arası herhangi bir ortalama koruyucu olabilirdi çünkü piyasanın artık feyk atacak kuvveti kalmadı
Ancak gün içi kısa period trade edenleri dusurebilirler şu sıra
Sonuç olarak
38.5 centin üzeri piyasayı pozitif altı negatif görüyorum
Yani 38.5 cent pivot olmuş durumda
Kişisel fikrim ise , 38.5 in altında kapamamiza rağmen , 40 centin zorlanacağı yönünde
Ama bu fikrimin kendim için dahi hiçbir önemi yok , önemli olan PİVOT
VE PİVOT 38.5
ALTİ SATİS
USTU ALİS GETİRİR , ÖNEMLİ OLAN BU
Ben Twitter a bir türlü isinamadim
Begenelim yada begenmeyelim Türkiye de bu işin er meydanı burası
Burada var olacaksın
Oynakligin yüksek olduğu günlerde vob24 e baktığın vakit izleyici sayisinin 100 leri aştığını görebilirsin
Türkiye'de açılmış olan bireysel VOB hesaplarının sayısının guduklugunu de düşündüğümüzde , gerek bizde gerekse de dax Dow gibi future larda işlem yapan hemen herkes buraya uğruyor
Tavşan larin antiloplarin yoğun olduğu yere tomcatler sırtlanlar çakallar kaplanlar da çok uğrar
O yüzden burada varsan ve yorumlarında isabet yüzden yüksekse , belki küçük yatırımcı familyana bir faydan dokunur diye düşünüyorum
Bu yazının başında dolar ve sepet değerleri karışmış
Dolar bazlı 39.5-40.5
Sepet bazlı 35.5-36 değerleri üst hedef
Dolar bazlı ( 38.4 -38.5 ) değeri ise pivot değer
Kapanışimiz 38.2
Pivot değer , güncel değere yakın olarak tekrar revize edildi
Yurt dışından ise bizim piyasa açısından fikir vermesi için , her zamanki gibi hang seng endeksini takip ediyorum
Konsantre emerging market gibi bir İndextir kendisi
38.5 in az üstü az altı takılıp duruyor
Gül gibi borsamiz var valla
Le nom de la rose :)
Bugun itibariyle TL bazlı graflarda BİST30 da 141.900-142.200 aralığından cekebilecegimiz bir destek oluştu
O halde iki adet kritik noktamız var
Birincisi TL bazında 141.800 rakamı
İkincisi dolar bazlı 38.5 civarı
Endeks bu iki değer arasında kararsız bir yapıda seyrediyor
Kısa pozisyonlar eğer 38.5 dolar bazlı endeks seviyesinin geçildigi düşünülerek kapatilmadi ise , BIST 30 141.800 u aşağıya kırana kadar kapatmamak mantıklı olabilir .
Yukarıda 4 cent hedefi halen mevcut
Sonuç olarak izlenebilecek en doğru stratejinin
Emniyet payı ile birlikte 38.6 cent ile 141.800 değerleri arasında seyirci olarak flat kalıp
141.800 aşağı kirilirsa , yine 141.800 stop olmak kaydıyla Short
38.6 cent yukarı kırıldığında LONG yönlü düşünmek olduğu kanaatindeyim
Bu iki değer arasında , gel git yapmaya hevesli olduğu için tirpanlama ihtimali yüksek
Bist30 142 üzerine atamadığı sürece , tepki mepki na nay
Kanaatindeyim :)
Böylesi kritik zamanlarda , ortalamaların kesismesine göre iş yapanı ottururler
Nitekim de öyle oldu
Yukarıda ortalamayı cekmeceden çıkarmak lazım derken , kısa vade bir ortalama seçip dotune takılmak anlamında demiştim
Altı SHORT üstü LONG anlamında
Çünkü testere süreci çok uzadı ve öyle yada böyle sert hareket başlaması ihtimali kuvvetlendi , kısaca herif feyki zaten yedirdigi kadar yedirdi millete diye de ekledim
Çok çok bir iki feyk atabilir ki onu dahi zannetmiyorum dedim
Yoksa deli moku beller gibi , kırmızı yeşili kesti mavi dansa kalktı manasında değil
O ise trend dönemlerinde bakılır
Yani her zaman her halta bakılmaz :)
Suriye , ırak , Lübnan , Mısır ....
Bu ülkelerin sınırını kim çizdi İNGİLTERE
Özetle , Ortadoğu'da sınırları kim çizdi İNGİLTERE
İngiltere nin hakim olduğu eski Osmanlı imparatorluğu topraklarında , aynı şekilde egemen olmaya çalışan ve bunu da hatri sayılır bir oranda başaran ülke kim ALMANYA
Keza Fransa da belli ölçülerde bu noktada başarılı oldu diyebiliriz
Peki şu anda bölgede bulunan ABD ve Rusya nin mücadelesi ne
Bugunku mücadele ABD ve Rusya nin , Ortadoğu'nun kontrolünü merkezi Avrupa'dan sonsuza kadar koparma mücadelesidir
ABD ve Rusya
İngiltere ile Almanya'nin bolgedeki yıllardır süregelen örgütlü hegamonyasini tek başlarına asamayacaklarinin farkındalar
Bölgede ABD ile Rusya terazinin iki kefesi gibi bilinçli şekilde denge politikası uygulayarak merkezi Avrupa'yı bölgeden tamamıyla ve on yıllarca cukturetmek için bilinçli ve ortak iş ceviriyorlar
Bunda da başarılı olacakları yönünde en ufak bir şüphem yok ancak her iki güçte bölgeyle doku uyuşmazlığı içinde olan güçler ve yukarıda da belirttiğim gibi İngiltere ile Almanya gibi bölgeye hücrelerine kadar nüfuz etmiş durumda değiller
Bu noktada devreye Türkiye giriyor
Türkiye önce Ortadoğu'da ardından da Afrika'da kurulacak olan çift kollu terazinin istinat noktası olacaktır
ABD ve Rusya , İngiltere ve Almanya nin bölgedeki 200 yıllık örgütlü yapısını iki aşamada aşabilir ve bunun bilincinde olarak davranacaklarina eminim
Aşama 1 : önce silahlı güç kullanarak bölgeyi darmaduman edip İngiltere ve Almanya'nın etkisini bitireceklerdir
Ancak bu geçici bir aşama olup bölgeden çekildikleri an yine kaptirirlar ki sonsuza dek kalamazlar
Bu durumda aşama 2 devreye girecek
Aşama 2 : her iki ülkeyle de yeri geldiğinde eşit derecede papaz yada eşit derecede iyi olan , aynı zamanda hem Ortadoğu da hem orta Asya da hem de Afrika'da doku uyumu olan bir ülkeyi terazinin orta noktası olarak , denge politikası gereği aktive etmek
O yüzden , şu an ki borsadaki şirket değerleri
Çeşitli illerdeki gayrimenkul fiyatları
Vesaire vesaire , hepsinin en balon hali bile gelecekte sudan ucuz olarak görülecek
Zaman gösterecek ama grafik bu yönde gidiyor
Zamanın da yapacak fazla bir şeyi yok :)
Bugün biraz grafik koyarak kritik yerleri incelemeye başlayalım
https://i.hizliresim.com/4azqo4.png
dolar bazlı teknik görünümde 38,5 in öneminden bahsetmiştim
oralarda çok tırmaladı , eğer üzerinde kalabilseydi 4-4,05 arasına doğru tepmesi çok kuvvetli ihtimaldi ama olmadı
gelelim olası tepki bölgelerine
grafikten de görüldüğü gibi , bizi ilk karşılayan destek adayı 36,7-36 cent aralığı
yani iki turkuaz arası
tutmazsa 34 dolara yani siyaha düşeriz çok büyük olasılıkla ki benim kuvvetle olası gördüğüm senaryo bu yönde
https://i.hizliresim.com/m2o7Y8.png
tl bazlı grafta bizi ilk karşılayacak destek adayı , daha önce üç kez işlemiş ( ama geçici olarak) mavi trend doğrusu ile , yine daha önce üç kez işlemiş (ama geçici olarak :) )siyah ortalama eğrisinin kesişim noktası diyebileceğimiz nokta
tercümesi 137,500-138,200 arası
bu değer , dolar bazlı grafikteki turkuaz bölgeye de denk gelecektir diye düşünüyorum , seviyeler hemen hemen aynı
tutmazsa 131,000 bizi bekler ki o da dolar bazlı graftaki 34 cent ile örtüşür büyük olasılıkla
Ne halt yedikleri belli değil
Buradan da attıkları ağın hala yeterince dolu olmadığı sonucuna variyorum
Havalar sıcak gitti
Hamsi yok piyasada , artık larvaya ağ atıyorlar
Tam anlamıyla kumarhaneye çevirdiler bisti son bir haftadır
Bari millete mail atıp , biz falanca yöne gideceğiz siz de lütfen tersine poz açıp bizi yormayin deseler daha şerefli olur
Ters pozlar birikene kadar bu pisliği sürdürecekler galiba
Yoksa iki sütçü kamyonuna bir makinalı koyup afrine doğru yola çıktı diye dün piyasa 3000 basılır mıydı
Reuters de zaten çakal gibi , aportta bekliyor haberi geçmek için
Resmen kolektif operasyon çektiler , görünen o
Kırdığı desteği direnç yapmadan dönüşe niyeti yok gibi 145.500--147500 arasına yollanmak isteyebilir
Tabi varsayalım böyle yaptı , nasıl yapacağı önemli
Yani üç tekerli bisiklet afrine doğru yola çıktı , kim demiş ? Reuters demiş
Öyle miiiiii !!!!
Firrrrrrrrr 3000 aşağı
Yok yok tekerler patlakmis
Nasıl yani ? Ama Reuters demiş abiiiii
Esad in üç tekerlisiymis abiiiii , ama teker patlakmis
Haaaa o zaman durum değişti
Firrrrrrrrr 3000 yukarı :)
Öyle giderlerse eğer olay farklı tabi
Alacaksın emir dökümlerimi tek tek inceleyeceksin , kim ne yapmış diye
Bakalım Reuters kimlere nasıl bir güzellik yapmış ...
Şimdi piyasa yapıcılar robotları yagladiktan sonra Reuters i sahneye davet edebilirler
Ama Reuters demiş aaaaabiiiiii , hurraaaaaa :)
Ben hiçbir zaman , ne borsanın artmasıyla ekonominin iyiye gittiğini
Ne de düşmesiyle kötüye gittiğini düşünmedim
Borsa , özellikle de bizde , üç beş hedge fon , momentum fon , zırt fon , tirt fonun giriş çıkışlarıyla hareket ediyor
Sütçü beygirine iki terörist atıp , aluuuuv Reuters dedikten sonra yüzde 3 basabiliyorlar
Ne oldu , o gün yapılan işlemler didik didik edildi mi , incelendi mi ? Zannetmiyorum
Siyasiler için en büyük risk borsanın artışını kendi başarıları olarak gormeleridir
Bunu yaptıkları anda zokayi yutarlar
İki sütçü beygiri bir Reuters e bakar iş
Düşünce ne diyeceksin sonra ...
enteresan bir dönem geçiriyoruz,geçmiş dönem borsa zirvelerinde faiz düşük ,enflasyon tek haneydi (6 ları gördüğü oldu),şimdi enflasyon çift hane,faiz 13 lerde ( 14 ü gördü),dikkat çekici olan bankalar yüksek faizde iyi kar elde ettiler(eskiden mümkün değildi)
hatta fiyatları hala hayli düşük (3 f/kdan 6-7 f/k ya kadar ),ancak sanayi sirketleri oldukça pahalı,borsa daha da yükselecekse bankalar artar ,sanayi şirketleri en fazla sabit kalır bence.......ytd
Ortalamaları iyice sıkılaştırma sonucu şekillenmeye başladı
Kisa ve orta vadeli işlem yapan Traderi , uzun vade işlem yapan yatırımcısı....
Hepsi bu fiyatlarda konsensüs içinde olmaya başladılar
Kirilim ama feykli ama feyksiz yakındır
Benim görüşüm , tüm dünya ile birlikte aşağıya doğru gideceğimiz
Ha bu arada piyasa , bazı günler anlamsız görece güçlü durup bazı günlerde görece zayıflayarak bir takım iç siyasi meselelerin sonuçlarını etkileyebilmek adına dalga boyunu arttırabilir
Bunu zaten biliyoruz
Tivi deki hamsolarin , gorece güçlü duran endeksimiz falanca gelişme ile kendini salıverdi , demek ki falanca gelişme hiç hoş değilmiş , bik bikleri eşliginde
Yersen Hesabı kese kağıdı hareketler mutlaka yapmak isteyeceklerdir
Öyle yada böyle..... yersen lokanta... lokantası tabldot hizmeti vermeye devam eder
Eni sonu 3 kap yemek :)
Gelişmeler yasandikca ve aluuuuv Londra ci eko tiiiiviiii deki hamsolar tarafından iç ve dış gelişmelere yön verme amaçlı meze olarak kullanılmaya çalışıldıkca muhabbetini yaparız artık
Bir çorba bir ana yemek bir de içecek :)
Dolarda tum ortalamalar bir çizgi haline geldi diyebiliriz
Hem de günlük grafta
5 likten 60 liga kadar , 3.778-3.787 bandının içine sıkışmış vaziyette
Muhtemelen bisti bekliyorlar
Siddetli bir kırılma bekliyorum
En son 2016 ekiminden bu yana böyle bir sıkışma yok günlük dolar grafinda
İşte bu tarz sıkışmalarda bireysel olarak bir yön tahmininde bulunulsa da
Trade ederken bu tahmine göre iş yapmamak birinci şarttır
Misal 3.774 altı kapanışta satici
3.788 üstü alıcı ve arada ise flat olunursa ne olur ?
Ortalamalar artık neredeyse cizgisellestigi için kaldıraç vesaire gibi para yönetimini becerebilen biri için iyi bir strateji olur düşüncesindeyim
Çünkü , ilk başta feyk bile olsa ardından gelecek olan hareket çok ciddi marj icereceginden karlı olma olasılığı , hatta çok karlı olma olasılığı hayli yüksek
Kısa vade orta vade ve uzun vade trade eden tüm ciddi kurum ve kişilerin bu oluşumu beklediğine eminim
Kan kokusu almış köpekbalığı gibi
Show başlayacak keza BIST 30 da da başlayacak
Geçmişte söylemiş olduğum bazı sebeplerden ötürü simdilik değer telaffuz edip grafik atmayacagim
Ancak bugün kapanış itibariyle gerçek direnc BOLGESİNE girdik diyebilirim
Ne olur ne biter izleyip göreceğiz
https://i.hizliresim.com/oOdlbb.png
hobi olarak yapacaksın bu işleri , en sağlıklısı bu :)
sam amca kırmızının üzerine attı , daha önce de genelde atmış ancak alttaki o en düşük değerini bir kez daha test etme olasılığını kuvvetli görüyorum
Vadeli ve hisse senedi piyasasından uzaklastigimdan ve alım satımı biraktigimdan beri piyasayı daha sağlıklı tahlil edip objektif bakabiliyorum
Sonuçta poz yok :)
Bu noktada bist30 da temel indikatörlerin fazlasıyla isindigi net , demek ki orada teknik anlamda ciddi bir sıkışma var
Dolar cephesinde ise ortalamalar resmen ip gibi oldu , dolayısıyla orada da çok ciddi bir sıkışma var
Peki yön neresi
Temel teknik dirençlerin gecilememesi bir yana sadece ABD 10 yilliklara bile baksam bana yönün aşağıya doğru olduğunu söyluyor
Daha önce bunun graflarini çokça paylaştım
Küresel anlamda sıkıntılı bir döneme girecegimizi tahmin ediyorum ve eger böyle olursa bunun bize de yansımaları elbetteki olacaktır
Kişisel gorusum bu sıkıntılı sürecin yukarıdaki bahsetmiş olduğum sıkışmaları da gözönüne aldığımda oldukça yakın olduğu şeklinde
Tabi trade eden için durum farklı
Eğer trade etseydim tüm bu goruslerime rağmen stop loss seviyelerime kayıtsız bir şekilde bağlı kalarak Short flat ikilisiyle trade ederdim
Vadelideki pasta incelendiğinde takas dağılımı Short lar için son derece olumsuz gozukmekle beraber merilyn lynch in işlerine de pek akıl ermiyor hele creditt Suisse tam bir facia şeklinde poz değiştirebiliyor
Anlam vermek çok güç
O yüzden teknik yaklaşım her zaman en iyisidir diye düşünüyorum ve bence rolling deep diyorum
Bir süre paylaşımda bulunamayacagim ancak bu işin içinde olanlarin STOP seviyelerini olabildiğince hassas bir sekilde guncelleyip makine modunda itaat etmelerini sağlıklı buluyorum
Herkese bol şans :)
https://i.hizliresim.com/dOl4r4.png
https://i.hizliresim.com/gOvjg3.png
https://i.hizliresim.com/p6Mv30.png
dolar bazlı grafları daha rahat anlaşılanilmesi adına , uzun orta ve kısa ölçeklerde zoom yaparak yapıştırdım
hepsi aynı graf yani
belki işinize yarar :)