Originally Posted by
erhanacikgoz1
ama flexy hocam tmm bu tahvil gibi değil diyorsunuz ama temettüden başkasına bakmam diyorsunuz bir önceki gönderiniz de de mesela hektas temttü vermeyecek doğrumu siz tosunpaşaya hektas alabilirsiniz dermisiniz.
Derseniz o diyecek ki size ya sen temettü hisselerinden şaşma gibi konusuyordun hekts vermemiş ne alaka diyecek ?
geçmişte veriyordu o bu dönem yatırım yapacak o yuzden vermemiş desenizde anlatamaıyorsunuz çünkü size karşı çıkan bir topluluk sen nediyorsun yawwwwww flexy saçmalama hekts temettü dağıtmadı bu yıl patron yatırımcıyı sevmiyor gibisinden karşı cıkıyor halbukı sızın amacınız meseleyı anlatmak veya onun bu yıl dagıtmamısının mantıklı akla sıgar ve yararına bır hareket oldugunu aktarmaya calısırken karşınıza cıkan topluluk.
Hektsla beraber sizide yerle bir etmenin derdine giriyor. Gerçekçi olalım bir şirket temettü vermeyeceğini açıkladıgı anda %80 i kızıyor temettü vereceğini açıklayınca da %80 i seviniyor. Mesele bunu vermesi gerçekten işe yarar mı yaramazmı noktasını kimse düşünmüyor herkes verilip verilmeyeceği konusuna bakıyor.
Ve çoğunluk bilanco karlılık büyüme gibi kavramların farkında bile değil tamamen ezbere rasgele biri temettü hisseleri iyidir dedi diye temettüyü en cok vermiş hisseleri alıyor birbirimizi kandırmayalım bunları görüyoruz.
Ha adam bilancoya büyümeye falan bakıyordur ona zaten lafım yok.
neyse ayı pıyaasınakı temettünün avantajını anlamadım. bilanco konusunda ayrışıyoruz örnegın herşey bilancoya göre anında hemen o anda fiyatlansaydı zaten kımse para kazanamazdı kım alacakta para kazanacak zaten bılanconun ederınde hısse bir potansıyel yok. BU sebeple spekilasyon yanı hareket olacakkı bırılerıne alım fırsatı dogabılsın. bu sebeple hisseler çeşitli haber ekonomı beklentılerle zaten hareket etmek zorunda. Bu kımı yatırımcı ıcın fırsat olacak kımısı ıcınde zarar. ancak uzun vadede her halukuarda bilanco fıyatlara yansıyor bunun back testlerini yaptım. geçmişe dönük. kısa vadede herşey mumkun düşer cıkar ama uzun vadede illaki degerine getiriyorlar. derin konu ya işin içinde daha pd/dd olayı var bazı hısselerı ederınden fazlasına cıkartıyorlar sonrada düşüyor bizde sanıyoruz kı hısse bılancosu ıyı geldı ama düştü. Halbukı pd dd oranı tarihi zirvesindeymiş zaten.
temettü ile talep oluşturup mal boşaltmak biraz uç bir örnek olur bence.
Son kurdugunuz CÜMleyi TUTTUM!!!!
ancka bir sorum olacak
kurumsal ve iyi yönetilen firmalar temettü dağıtma oranını (verimi değil) sağlıklı aralıkta tutarak hem düzenli temettü dağıtımlarına devam eder, hem de yatırımlara yada beklenmedik durumlara kasasında kaynak bulundurur.
O halde hekts temettü vermeyi kestiği için bu cümlenin tam tersini mi yapmış oluyor.
İşte öyle anlaşılıyor boyle dediğinizde bu cumle de geçen temettü dagıtmaya devam eder cümlesini kurunca.
acemiler diyorkı hektas kesti temettüyü demekki iyi yönetilen firmalar kategorızisinin dışına cıktı bu hisse at çöpe hektsı diyebiliyor. Bunlara dikkat ederek yazalım kı acemıler herşeyi gerçekten okudugunu hafızasına geçiriyor.
sonra ben yaw dur hektaşa kızmaaaaa o hisse şu şu sebeple kestı temettüyü bu kotu değil diyorum. İKna edemiyorum adamı.
Çünkü bu sayfada temettüü vermeye devam eden hisselerin kurumsal iyi yönetilen saglıklı hisseler kategorısıne alındıgını eger vermezse dogal olarak bu kategorının dışına çıkacagını düşünüyor.
Sonra bende bu arkaaşlarımıza birşeyler anlatacam diye didinip duruyorum.