Faaliyet raporunda sadece yurtdışına yapılan anlaşmalara göre 20 milyon euro cirodan bahsediyor yıllık.. Diğerleri cabası
Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Faaliyet raporunda sadece yurtdışına yapılan anlaşmalara göre 20 milyon euro cirodan bahsediyor yıllık.. Diğerleri cabası
En önemli beklenti bosh hali hazırda müşteri ama yurt içi üretimde kullanıyormuş ve Almanya üretimi için fiyat teklifi vermişler olumlu olursa süper olur
Arkadaşlar bilançoyu dikkatli inceleyin. Gelir tablosu dipnotlarında matrah arttırımı diye bir kalem var 7.535.000 tl ve hemen altında diğer kalemi 1.500.000 tl. Bu ikisi olmasa şirket kar edecek.
Bu matrah arttırımı kaleminin detayı nedir? Bu şirkette sadece mehmet nergiz ortak olduğuna göre, adam kasadan 7.535.000 tl çekmiş, parayı cebine koymuş, vergi affından yararlanarak bu tutarı zarar yazmış. Oh ne güzel. Bu şirkette muhasebe hilesi yapılıyor. Belliki patronda ucuz ve basit bir insan.
Nerde göremedim dipnotlara falan baktım da
34 nolu dipnotta Esas Faaliyetlerden Diğer Giderler kısmında belirtilmiş, orada en altta iki kalem var; matrah arttırımı ve diğer. İkisinin toplamı 9.041.930 yapıyor. Bu tutarlar zarar yazılmasa şirket kar ediyor. Hatta ifadeyi ekliyorum;
Şirket vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7143 Sayılı Kanunun 6/3 maddesine göre ortaklardan alacaklar tutarları ile bunlarla ilgili diğer hesaplarda yer alan işlemlerini düzeltmek için beyanda bulunmuştur. Beyanda bulunulan 7.535.357 TL ortaklardan alacaklar bu kanun hükmünde gider yazılmıştır.
Buradan benim anladığım; patron kasadan 7.535.357 TL'yi almış, cebine koymuş, Vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7143 Sayılı Tebliğ gereği ilgili tutarı zarar yazmış, şirketi zarar ettirmiş. Patron düpedüz muhasebe hilesi yapmaktadır.
Anlaşılan patronun karakteri böyle. Basit ve ucuz bir adam. Şirket senin olabilir ama bu şirket halka arz edildi.
Bu mali tablolardan sonra Tuğçelik firmasına güvenin iyice sarsılması gerekiyor. Bu güven sarsılması ile birlikte hisse fiyatının 2 TL altına kadar sarkmasını bekliyorum. Eğer kısa vadede yukarı giderse bilinki patron elindeki malları satmak için çıkartıyor demektir. Dikkatli olun. Para kolay kazanılmıyor. Zor kazandığınızı ciğeri beş para etmez, ucuz ve basit insanlara kaptırmayın.
Not: Söylediklerim beni bağlar. Asla yatırım tavsiyesi değildir.
İstikrarlı sessiz sedasız yükseliş trendini devam ettirmesi önemli. Eski çorbacı olsa 2.20 lere salardı bu zarar bildirimiyle. İşlem hacmi yüksek seyrediyor. Klasik hareketlerinden ayrışmıştı bir süredir. Umarım 3 lü rakamlara atar kendini en kısa sürede. İllaki olumlu bir haberin de gelmesi gerekir. Hep mi kahreder bu çorbacı. Defter değerine gelse ilk plânda bu bile yeter.
Üstadım o kadar baktım bulamadım tam olarak nerden bakıcağız kapsamlı gelir tablosu kar zara tablosu faaliyet raporu.. Ne varsa baktım şu işi çözelim olmadı şirketi arayalım yardımcı olursanız...
Sırayla tarif ediyorum;
1- Raporun 3. Sayfasındaki gelir tablosundaki esas faliyetlerden diğer giderlere bakın 40.619.029 tl gider göreceksiniz. Bu rakam 34. Notta detaylandırılmış.
2- Raporun 61. Sayfasına bakın. Orada 34. Notun b kısmı var. Yani gelir tablosundaki esas faaliyetlerden diğer giderler (40.619.029 tl) rakamının detayı yazıyor.
Orada göreceksiniz matrah arttırımı ve diğer kaleminden oluşan 9.041.930 tl lik zararı. Hemen altındada 7143 nolu tebliğe atıfta bulunularak açıklama yapılmış zaten. Patron kasadan 7 milyon çekmiş ve bu tutarı zarar yazmış.
Tekrar söylüyorum hissenin itibarı tamamen sarsılmıştır. Kısa vadede hisse çıkarsa bilinki patron elindekileri yüksek fiyattan satmak için kendisi hisseyi çıkartıyor. Sakın atlamayın.
Bu boş beleş adama paranızı kaptırmayın.
Not: Söylediklerim yatırım tavsiyesi değildir.