-
TR banka ve holding hisseleri gibi "value (kıymet)" hisselerinde anormal bir ucuzluk söz konusu şu anda. Temel rasyolar alım için son derece cazip. Hem DD'ye oranla hem de F/K rasyosu bazında holding ve bankalar çok ucuzlar. Tedirginliğim ekonominin iyi yönetilmemesinden kaynaklanıyor. Benim yayınladığım finans ve ekonomi makaleleri bile TCMB Başkanı olarak atanan şahsın yayınladıklarından daha fazladır inanın. Piyasa şu anda ekonomi yönetiminden ters bir hamle bekliyor ki böyle bir hamlenin yapılması olasılığı hiç de az değil. Spekülatörlerin alayı sotada hazır bekliyorlar, artık dolar-TL kuruna mı saldırırlar yoksa 30 hisselerini açığa mı satarlar bilemiyorum.
-
Küresel bazda özellikle de ABD kaynaklı bir satış dalgası gelme olasılığı çok düşük. Joe Biden 2 trilyon dolara yakın bir nakit enjeksiyonu yaptı ama 5.4-1.9=3.5 trilyon dolarlık ek nakit enjeksiyonu daha hazır bekliyor. Adamlar piyasaları dolara boğmaya kararlı.
-
TR ekonomi yönetimine hiç güvenim kalmadığı için çok ucuz olan banka ve holding hisselerinin an olarak alıma uygun olmadıklarını düşünüyorum çünkü yönetim adına ters bir adım hem enflasyonu hem de kurları patlatır, günü kurtarmaya çalışan şirketlerin durumunu da daha zora sokar. Aksi taktirde bu seviyeler gözü kapalı dalınacak seviyeler.
-
Bank of America Survey Shows Most Fund Managers Think Bitcoin Is a Bubble
18.4.2021
The Bank of America Fund Manager Survey for April shows that the majority of fund managers see bitcoin as a bubble. The survey asks 200 fund managers with $533 billion in assets under management.
Answering the question of whether bitcoin is a bubble, 74% of investors replied "yes". Just 16% said "no" to the question and 10% said they either did not know or did not want to answer the question. Nonetheless, about 10% of fund managers still believe that bitcoin will outperform in 2021.
Bank of America has been saying that bitcoin is in a bubble for months. Earlier this year, Michael Hartnett, chief investment strategist at Bank of America Securities, said that bitcoin looks like "the mother of all bubbles".
Recently, investment bank JPMorgan also named cryptocurrency as one of the sectors it believes is in a bubble. Despite this view, the firm has predicted that the price of bitcoin could reach $130,000 in the long term.
-
Kriptolarda bir balonun olduğu su götürmez ancak bu balonun ne zaman patlayacağını hiç kimse bilmiyor. Mevcut balon daha uzunca bir süre daha devam edebilir ve fiyatlar hiç kimsenin hayal edemeyeceği seviyelere bile çıkabilir. Mesela JPMorgan bitcoin için $130.000 dolar hedef vermiş. Milyon dolarlık uçuk hedefleri verenler bile var.
-
Chicago'daki CME borsasında bitcoin'de short (kısa) gidip duruyorlar (düşüşe oynuyorlar).Oradaki spekler bile buradaki yorumları takip ediyor demek ki 🙂
-
JPMorgan ile Goldman Sachs dünyadaki en uyanık ve kulağı delik yatırım bankalarıdır ancak bunların yayınladığı analiz ve raporlar çoğunlukla ters teper.
-
En son Archegos skandalına bu 2 banka da karışmış ve bir kaç milyar dolarlık kredili işlem hacmi tanımışlardı o manipülatöre. Ancak her ikisi de tam zamanında yırttılar ve en tepeye yakın fiyattan malları zorla boşalttırdılar adama. Benzer uyanıklığu gösteremeyen Credit Suisse'in elinde patladı ve 5 milyar dolara yakın para batırdılar.