Yağmur ve karın önemi ayrıdır. Karın kapladığı ekinlerin baharda çatırdayarak nasıl yemyeşil fışkırdığını gördünüz mü?
Printable View
Yağmur ve karın önemi ayrıdır. Karın kapladığı ekinlerin baharda çatırdayarak nasıl yemyeşil fışkırdığını gördünüz mü?
Hallere, manavlara düşecek sebze meyvenin sadece fiyatı değil parlaklığı, lezzeti de kara bağlıdır.
- Kar olmasa biteriz biz hocam; ama herkeste bir çalım, bir çalım...
- Kar ve yağmur olmasa ekmek bulamayız, ekmek!
- Bak şu çay, bir yudum alıyorum ve şu simit, ısırıyorum, yağışa bağlı.
- Sonra ben, ben, ben... Sen kimsin?
- Hocam, düşündüm de iyi ki kar, yağmur gibi tabii olaylara insan müdahale edemiyor ha!
- Mesela güneşin doğmasına müdahale edebilseler inanın üzerimize güneş doğmaz!
- Hocam, dün nar yedik çocuklarla. Böyle bir lezzet, şekil, ambalaj... Muhteşem!
- O kadar tanecik nasıl öyle mükemmel sıralanmış o ambalajın içine.
- Çarşıdan aldım bir tane, eve geldim bin tane!
- İnsan imalatı olsa o nar, parayla alamazsın.
- Ben bir Diyarbakırlı olarak karpuza dikkatinizi çekmek istiyorum. Yav bu karpuz, su fıçısı! Tam da en çok su ihtiyacımızın olduğu yaz mevsiminde çıkıyor.
- Yanına peynir yaratılmış.
- Muhteşem ikilileri sayıyorum: Çay-simit, bunu en fakirimiz bile bilir. Karpuz-peyniri arkadaş söyledi. Başka ne vardı ya? Vardı da aklıma gelmedi.
Günaydın... MSCI'de 01.12.2021 benzerliğini masama alıyorum. Bugün MSCI'de grafikte dikey mavi çizgiyle işaretli bar yapılabilir: https://invst.ly/x5g18 19,38 kapanan MSCI'nin bu benzerliğe göre 20,00 üzerine kalıcı yerleşmesini umuyorum.
BİST 100'de 1700'den 2100'e 400 puanlık bir ralli gerçekleşti. dünkü 100 puanlık sert düzeltme sonrası bugünden itibaren 400 puanlık bir yükselişle 2400'e ulaşılmasını bekliyorum. 2400 üstünde çok hızlı hareketlerle BİST 100 yeni zirvelere varacaktır, diye umuyorum (Rakamlar kabacadır. Bu BİST yorumunu yukarıdaki MSCI benzerliğini baz alarak yaptım.) Longlarımı tutacağım, BİST 100'de 1920 stop kaydıyla.