Eregliden az artması sinir bozucu. Kardeş kardeş yükselin işte.
Printable View
Eregliden az artması sinir bozucu. Kardeş kardeş yükselin işte.
Eregli az satıp isdemir aldım maksadım bunun da genele uğur getirmesi 33.50 görmüş eregli.. mal yedirme filan değil bu.. böyle bir sert yukarı olmaz o tarz bir rulet masası değil burası borsa
..çifte tavan yaşadık.mutlaka bir ciddi anlamı var ..
Ciddi gelişmeler olacak hayırlısı bekliyoruz.ytd
Sahi enflasyon 9 aydır %150 dolarla ülkemizi esir aldı ve onu net fiyatlamadan %20 iskontomuz olduğunu düşünüyorum da ytd.
10 yıl önce aylık sac fiyatlarını excel de yazarak grafik yapardım. Şimdi borsa sayesinde sac fiyatlarının gidip geleceği yeri analiz etmeye çalışıyorum. Çalışma hayatı için önemli. Artık aylık 1-2 bin ton yerine 14-15 bin ton mal alıyorum.
Rusya krizinin ülkemizde patlayacağı ve hatta sadece demir çeliği etkileyeceği gerçekten öngörülemezdi. Şimdi tüccar hasar tespit yapıyor. Tahminen iyi tüccarlar bu kanı temizledi, diğerleri de 1-1,5 aya temizleyecek. Ondan sonra daha mantıklı ve ölçülebilen bir döneme girilecek.
Pandemi dünya hayatını etkiledi ama durduramadı, parasal genişlemeye vesile oldu. Enerji krizi de dünya ticaretini etkiliyor ama durduramaz. Tercihler yapılmalı. Kim elektik tüketsin, kim tüketmesin. Bir nevi avrupada elektik tüketimi karneye bağlanacak. Elektrik ark ocaklarına karne sırası nisan mayıs ayından önce gelmeyebilir.
28 geçer ve kalırsa 1 yıldır para ödemediğim matriks alır ara sıra izlerim. 1 yıldır yeteri kadar tasarruf ettik. İzleyemediğim için görmüyorum ama günün kalanı için hacim lazım.
İsdemir 800 dolar ortalama 2022 satışı ve 15.50 tl ortalama kurla 4.5 tl temettü verebilir mi acaba..
Net temettüsü hep 4 tl üstü hesap ediyorum bu sene için..Kızıldağ bey en doğrusunu siz bilirsiniz.
6321 kar var, 5000 daha gelse kalan 6 ayda, 11321 yapar. içler dışlar carpımını şu şekilde yapmak lazım
gecen sene 6 milyar karda 13 milyar dağıtılabilir karım var dedi ve ara temettüyü saymadan son temettü de 8,7 milyar dağıtım yaptı.
bu sene 11,3 milyar net karım var derse, dağıtıma konu karım 24,4 milyar diyebilir, denklem içler dışlar carpımına göre.
daha sonra gecen sene 13 milyar dipnotlarda yazarken 8,7 dağıtıyorsa, yine içler dışlar carpımına göre bu sene dip notlarda 24,4 milyar var diyebilir. Bunu derse 13 varken 8,7 dağıttı ise, 24,4 varken 16,3 dağıtıyorum diyebilir. Böyle olursa pay paşına brüt 5,6 lira gelir.
Bu denklem matematik ile çıkmıştır, beklenti değil. Şayet böyle olursa Ipone 14 almak zorunda kalmak, elimde ıpon 11 var, sahibinden temiz, çizik dahi yok, hiç düşmedi, anında onu satarım ve bir daha hisse senedi izlemem. :) Yok brüt 4,5 lira dağıtırsa izlemeye devam ederim.