Bankaların kendi ppf lerinkn getirileri düşük , o yüzden bahsedilen fonlara giriliyor mecburen
Printable View
Bankaların kendi ppf lerinkn getirileri düşük , o yüzden bahsedilen fonlara giriliyor mecburen
Döviz fonlarında en iyi getiren kesinlikle DZM.
Diğer fonlar PAL QJB GPL DAS ONS ZP6 gibi olanların getirisi çok kötü. Bunlar dandik pazarlama ürünleri ama getirileri yok. Kırıntı veriyor. Doların da bir enflasyonu var. Bunlar dolar enflasyonundan daha az getiriyorlar.
Bu serbest fonları alacağınıza gidip Yabancı Dibs alsanız en azından kemiksiz getirisi var. Yabancı Dolar Euro Fon almayı düşünenler muhakkak Ziraat ve Garanti deki Yabancı DİBS imkanlarına da baksınlar. Bunlar da stopaj ve vergi yok. Kesin net getiri var. Eurobond larda ciddi stopaj %35 vergi var. Serbest fonlarda da %10 stopaj var, fon yönetimi canı isterse her türlü katakulliyi yapma hakkına sahip. Serbest fonların tüzüklerini çok iyi okuyun. Kulaktan dolma olmasın. Bizzat kendiniz okuyun. Yabancı DİBS lere de her zaman bir göz atın.
FED kendisi 30 yıllık tahvilde kendisi bizzat %4.7 net kemiksiz veriyor. Doların getirisi bunun altında ise dolar enflasyonuna göre zarar ediyorsunuz demektir.
https://www.cnbc.com/quotes/US30Y
Altın ve Gümüş onslar 2020 yılından beri yerinde sayıyorlar.
Geçmişte 10 yıl yerinde saydığı da var altın onsun, ama bu enflasyon ortamında yatırımcısını batırdılar.
Rpd +0,42
yay +0,1
fub +0,08
mac -0,59
yas +0,2
rık +0,5
Yabancı Dibs hakkında pek bilgim yok ama garanti nin yatırım menüsünde "YP Bono / Tahvil Alış" denen bir kısım var orada satılanlar oluyor herhalde, arada bir bakıyordum fakat vade süresi uzun diye almıyordum, miktar da fazla olmayınca önemsemiyordum.
Tabi yüklü miktarda dolar alacak olursam aklımda olsun stopaj ve vergi olmaması çok avantajlı, bundan sonra takip edeceğim, bu faydalı bilgi için teşekkürler.