Sn cahilcuhela o riski almam asla, 😁bankadan gram olarak al en azından Kızılay'a gitme madem 470 den altın alacaksın birsuru fark ödeme diye izah ettim..
Printable View
Sn cahilcuhela o riski almam asla, 😁bankadan gram olarak al en azından Kızılay'a gitme madem 470 den altın alacaksın birsuru fark ödeme diye izah ettim..
Sn Carrah ben borsa için paylaştım boğayı :)
Saygılar
Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Endeks 120.000 deyken sert düşüş beklemeyip yanıldım ve yamuldum ))
Bugün borsa dolar bazında -5, yine de ben boğalarımın arkasındayım
XTUMY üzerine alınmasın)
Endeks 120 bin iken sert düzeltmeyi bırak, düzeltme bile beklemiyordu ki... beni boş verin, son dönemde kahin gibi olduk..normal değil bu, bundan sonra benim de yanılma ihtimalim artıyor..kimse her hareketi doğru öngöremez.
Bundan sonra yorumlarında daha temkinli olacağım, bu adamın dedikleri çıkıyor diye saçma sapan risk alınmıyordur inşallah.
Kimse dibi tepeyi bilemez
Sadece genel piyasa yorumu var, bant aralığı tahmin edilebilir
Dibin dibi de var tepenin de tepesi var
Biz senin yorumlarının kısa vadeli olmadığının ve belirli temellere dayandığını biliyoruz abi, sıkıntı yok yani :)
Ek olarak bu fiyatlardan da malımı vermem, allame-i cihan gelse vermem
En kötü yine bekleriz, hep bekliyoruz zaten :kahkah: :kahkah:
Piyasalarda ne olursa olsun kimse neşesini kaybetmesin, sağlık her şeyden önemli
Saygılar
Çok mütavazisiniz efendim. Yılbaşında bu yıl için bant hareketi beklediğinizi söylemiştiniz. Şimdiye kadar haklı çıktınız. Pandemiden önce bantın üst hedefini 125 bin vermiştiniz tam oradan döndü. Pandemiden sonra 120 bine çektiniz şimdi de tam oradan dönmüş görünüyor. Bu kadarı sadece şansla açıklanamaz. Bilgi, deneyim, sezgi de çok önemli bir faktör bence. Başarılarınızın devamını dilerim...
Etkin altında kaldım ve çok da iyi yaptım. Hala ciddi hisse pozisyonum var. Neyse ki eregl ve tüpraş çok olduğu için onlarda zararım yok pek ama 3. hissemde zarar var. Maliyet düşürmek için alım yapıyordum fakat seni okudum ve sonrasında endeksin pozitife dönüp, 8 ort üstü kapanış yapana kadar almama kararı aldım. Teşekkürler çok!!!
Selamlar,
Bi tane evim vardi satis icin anlastik, fakat tatil nedeniyle gecen hafta olmasi gereken tapu islemi yarina kalmis oldu.
O arada dolar altin ne varsa firladi.
Bu ortamda ne yapmali, gecen hafta satabilseydim altin, dolar ve eurobond yapacaktim yani 1 haftada muthis zarar etmis oldu. ev dolar olarak iyice olu fiyata gitmis olacak yarin, sizce vazgecmeli miyim satistan?
Sayın Cautionary,
Takip edebildiğim kadarıyla daha önce de portföyünüze 2 kere giriş-çıkış yapan PGSUS ile ilgili güncel düşüncelerinizi paylaşabilir misiniz?
Şahsi öngörüm, havacılık sektörü için konjonktür hala pek iç acısı olmasa da, tekrar 4$ seviyelerine düşmeyeceği yönünde. Ancak giriş/toplama seviyeleri için daha önce gerek bu hissede gerek diğer arkadaşların halihazırda belirtmiş olduğu konularda görüşlerinizin isabetini bildiğim için yorumunuzu almak istedim.
Saygılarımla
VTR-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3 yıllık borsa gecmisimde, 3 kere zirveden çıkmak nasip oldu.. henüz para biriktirmenin başında olduğum için çok büyük paralar kazanamadim belki ama portföy yüzde olarak oldukça fazla büyüdü.. Bunları bir acemi olarak kendi ongorumle yapmadım, bu topigin çok ekmeğini yedim, Allah razı olsun..
2008 abd konut kredisini arastiranlar biraz bakanlar konut piyasasinda balon oldugunun 3 tane belirtisi oldugunu gorur ;
1-)düşük faiz oranlari
2-)pesinatin az veya hic alinmamasi ve herkese kredi verilmesi
3-)cok hizli artan konut fiyatlari
Herkes alirken satmanin herkes satiyorken almanin dogru olduğunu dusunenlerdenim.
Bu donem satan bence para kazandi piyasanin gaziyla yuksek fiyattan alanlarin yakar top oyununda oldugu gibi kimin elinde kalirsa yanacagini dusunuyorum .
ornegin şubat 18de site icinde 700.000 tlye alinan daire gecen ay 1.150.000 Tlden satildi su an malum sitede 1.450.000 tlden ayni planda mulklerin ilanlar var ...
Konut stok sayisi cok fazla ayrica bankalarin elinde cok fazla gayrimenkul var ve isten cikarmalar kredi odeyememeler artarsa stok dahada artacak .
Bankalarin bu durumda olmasinin en buyuk sebebi konut piyasasi ...
Sonuc olarak Sayin Dudunun enflasyonist soylemine orta vadede katılmıyorum piyasada ne zaman stok biter bu maliyetlerden insaat baslar satin alma gucu duzelirse o zaman konut fiyatlarının artacagini düşünüyorum
Not 11 yildir konut piyasasindayim
SM-G960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vallahi 100 tane üstat takip ediyorum.. En başarılısı kesinlikle sayın cauty. Benim nazarımda %60 isabet bu piyasa için gayet iyiyken %90 ı zorladı. Bence de bu kadar isabet sürdürülebilir değil acilen bir kaç öngörüsünde çuvallaması lazım. 7 yıldır aktif işlem yapıyorum ne zaman kendime güvenim tavan yapsa akabinde çok büyük hata yapıyordum bunu acı çekerek öğrendim. O yüzden sayın cauty nin temkinli davranıp birazcık geri çekilmesini çok iyi anlıyorum. Geçen yıl klmsn bu yıl deva elimde tutmamda kendisinin çok büyük payı vardır. Bu iki hisseden ayrı ayrı %80 e yakın kar yaptım. Benim en önemli zaafım da hep tek hisse tutarım. Büyük risk ama portföyüm son iki yılda müthiş yükseldi. Kendisine teşekkür ederim.
Önce swap muafiyetleri geldi ardından 15 dakikada kamu bankalarında kredi faizleri yükseldi vakifbank 0.82 den 1.18 e cekti konut 099 oldu ve MB 6.80.den.bankalari fonlamayacak yani faizler örtülü arttı. 7.30 dan.7
20 ye indi dolar bakalim bu yarın nasıl yansıyacak bence artık 96000 e daha yakınız
bisteki satışları "borsa 120 bine gelmişti zaten çok şişmişti. çıkışın bir temeli yoktu. satış yiyeceği belliydi " diye değerlendirenler var.
bunu diyenler bu soruları da cevaplasın madem
tüm dünya borsaları çıktı hatta biz az geride kaldık diğer gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere karşı. peki onlar şişme yok da biz de niye şişme var? tüm dünya borsalarından bu kadar negatif ayrışmamız şişme olarak tanımlanabilir mi?
Bist burdan kalkıp v şeklinde çıkış yapsa da
Birileri çıkıp zaten çok belliydi daha nereye kadar düşebilirdi ki diyecek ...
Önemli olan piyasayı zamanında yorumlamak
Onlara sorsan zaten en dipten alıp en tepeden veriyorlar
Bist gram altın bazında koronadan daha aşağıda, XTUMY de ciddi bir balon olduğuna katılıyorum halen daha var
Ama oradaki balon patlarken bist 100'un bu kadar etkileneceğini düşünmüyordum
Piyasa ciddi fırsatlar sunuyor BANA göre
Kısa vadeli değil yorumum orta vadeli ve kademeli alışlar ile
Saygılar
Bir de inanılmaz sinir olduğum bir konu var
Amerika'da belki de bilgi birikimi bizim 10 da 1'imiz olmayan adamlar, bizden kat kat fazla kazanıyor
Ee bu kısımda coğrafya kaderine giriyor sanırım
Nasip, kısmet diyeceksin, fazla da üzülmeyeceksin.
Alıcının iştahını ve iyi niyetini ölçmek için vergileri ona yıkmaya çalış. Muhtemelen kabul eder, gak guk ederse kusura bakma dersin. Bazen karşı tarafın karakterini ölçersin, iyi birine 5 bin-10 bin fedakarlık yaparak da verebilirsin evini.
Pegasus için son üç yılda çok analiz paylaştım. 20 TL den başlattığı çıkışta tam bir boğaydım. Hakkını da verdi. Sonra kazalar, salgın vs oldu.
Bu yıl için hedef fiyat olarak 50 tl demiştim (fair value =adil değer de diyebiliriz 50 TL ye).
Ancak salgın beklediğimden etkili ve uzun sürüyor. Bu nedenle 40 TL altında ilgilenmeye başlar, 30 TL altına inerse fırsatı kaçırmam...30-40 TL arası ortalama maliyet fena olmaz bence..30 TL altına inip inmeyeceği BİST’in ve dünya borsalarının be kadar düşeceğine de bağlı tabi. Ama havacılıktan 1 sene çok bir şey beklememek lazım.
Kayıtlara geçsin 2020 İsimsiz Türkiye Krizi
Fevkalade algı yönetimine şahit oluyoruz. Borsa bir ayda %15 yükselirken hergün haber yapan medya, 2 günde %15 düşerken sessiz. Son aylarda bu algıya kapılıp borsaya giren yüzbinlerce insana ne olacak? Yatırımlarını, çoluğunun çocuğunun rızkını kaybeden bu insanlar intahara sürükleniyor.
Kandırmak dolandırmak hep vardı da artık bu işler çok büyük çapta yapılıyor. Herkes gözünü açsın bu işi bilen ve gerçekleri söyleyen kişileri dinlesin. Yoksa purolarını içerek zevkle bu işi seyredenlerin mezesi olursunuz.
televizyonda bir ekonomist abimizi rasgele duydum aşı bulunursa altın düşer dedi pek anlamadım.
2016 - 2019 aralığındaki grafı ne yapacağız o vakit.
böyle bir şey olabilir mi sizce?
Bir de bu adamlar fiziki altın yorumunda neden hiç döviz işine girmiyorlar anlamıyorum. bence bilerek girmiyorlar o topa girecek cesaret yok ons düşerse ons demiştim deyip sıyrılacak işin içinden.
sokaktaki yatırımcının içinde salt onsla oynayanı belki yoktur veya yok seviyesindedir.
Babam 30 yıllık Özel Harekatçı, emekli maaşı 3.500 TL, 500 $ bile değil hahaha :dvr:
Ülke o kadar saçma sapan bir hale geldi ki, rüşvet, israf ve torpil zirve yapmış durumda ..
Nerde beyinsiz yalaka varsa para içinde yüzüyor.
2 sene önce yazın çiçekçi de çalışıyordum. Devletin üst kademesinden biri valiye ziyarete gelecek ve yemek yiyecekler, masalarına yaptığımız masa çiçeği 1000 TL idi.
Bu adamlar bu çiçeği sadece 1 saat görecek ve çiçek Max 1 2 gün sonra çöpe gidecek ...
Çiçeği yapan adam da zaten x partisinden, x partisinin tüm işlerini bunlar yapıyor ...
Bu yıl büyük şehirlerden birin de otelde garsonluk yaptım. İlin muhtarları yemeğe çağrılmış, 500 tane muhtar var.
Otel 5 yıldız inanılmaz lüks, herkesin önüne kavurma , pilav, çorba ve tatlı koyuyoruz. Kişi başı 100 TL masraf çıksa 50.000 tl.
Ne oldu 50.000 TL ile muhtarların karnı doydu, Belediye başkanı çıktı 10 15 dakika boş boş konuştu. Yazık günah değil mi ?
Yine aynı otelde, bir grup geldi. Sanırım iş adamı falandı çoğu. 2 tane adamın önündeki boşları alırken ne konuştuklarını dinledim.
Abi diyor Uber diye bir şey varmış Amerika'da, uygulamadan araç çağrıyosun ve seni istediğin yere bırakıyor falan filan. Karşısındaki adam da vay bee adamlar neler yapmış diye şaşırıyor :)
İşin komik yanı o zaman Uber Türkiye'ye gelmiş geçmiş, Erdoğan televizyonlara defalarca çıkmış ve uberi şutlamış :dvr: :dvr: aradan geçmişse 1 ay geçmiş
Ben oturayım bı yandan okulu götüreyim bı yandan da elimden geldiğince her şeyi öğrenmeye çalışayım. Bir ton sıkıntı çekeyim, elin cahili, embesili 2 yalama ile benden iyi şartlar altında yaşasın ... Vallahi bıktım ya. Yahu staja girmek istiyorum bir yerde 3-5 yer haricinde sınav ile alan yer yok.
Torpilin yoksa staj bile bulamıyorsun ya staj :kahkah:
Önceden hayalimdi, Mit'e siber güvenlik uzmanı olarak girmek istiyordum. Ama o kadar soğudum o kadar soğudum ki anlatamam. Nefret ederim normalde karamsar olmaktan isyan etmekten ben yoruldum demekten, ama ...
Artık Türkiye'de durursam ve mezun olunca bir yere girip çalışırsam, Cauti abiden öğrendiklerimi uygulamaya çalışırım 1 2 sene baktim o kadar emek verip gram altını yenemiyorum ya da beceremiyorum bırakırım borsasında, piyasasında. Gider altın biriktir sadece böyle manyak kriz zamanlarında parçalı borsaya girerim yüzde 30 50 ne gelirse cebe sonra yine altın vesselam.
Saygılar
Bu milletin ayağında köstekdir israf.Kime sorsanız israfa karşıdır.Ama ne hikmetse koltuğa oturan israfın kötü bir şey olduğunu unutur,hatta millete söz verdiği halde.Seçilirsem önce israfı önleyecem demesine rağmen israfın kralını yapar.Örnek mi İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı;ne demişti seçilirsem önce israfı önleyeceğim.Çok güzel.Seçildikden sonra verdiği yemeklerin bi tanesi dikkat çekiyor.Onbir belediye başkanına verilen yemeğin faturası 70.345 tl.Kişi başı6395 tl.Gene başka bir yemek faturasında şarap şişesi açmak için tirbüson kullanılmış,faturası 3115 tl.Gene bu belediyenin geçmiş yıllara göre Temsil ve Ağırlama giderleri %544 artmış.Israf ısraftır kim yapıyorsa (bu milletin parasıdır çünkü cebinden ödemiyor) cezasını çekmeli.A partisi B partisi farketmez.Bizde millet olarak bu işe taraftar gözüyle bakmamamız lazım.
Öğlen taban gördüğüm hisselerin çoğu tavan olmuş. Bu ne yaa kumarhane mi.. Yazık günah milleti panikletip tavana sürmek nedir. Sığ hisseler de değil bildiğin aselsan ı falan taban tavan yaptılar.. Bu piyasanın nesine güveneceksin..
Zaten vergiyi karsi taraf oduyordu, daha fazla bir sey demedim bugun satisi gerceklestirdik, haklisiniz her sey para degil verilen sozu tutmak lazim, nasip kismet dediginiz gibi..
Bu arada; Ali bey son analizlerinizle gercekten piyasada adinizdan soz ettirdiniz. Benim gordugum bir aydir temkinliydiniz, gordugunuz isaretleri cok iyi yorumluyorsunuz. Tebrik ederim ve paylasimlarinizin devam etmesini isteriz. Twitterde profilim gizli oldugu icin sizi retweet edemiyorum ama emin olun yazdiklariniz dikkatle takip ediliyor.
Ali bey paylasimlariniz icin tesekkurler. ben malesef arefe gunku yarim gunluk seansta (sanirim sizin de o gunku bir yorumunuzdaki gibi) ertesi tam gun seansi bekledigim icin ertesi gunku (4 agustos) derin dususte ema5,22 pratiginizi uygulamakta gec kaldim. buraya ayirdigim parayla da bugun ogleyin hisselerde alim yaptim. bir dahakine kapanis teyidi vb beklemeden gun ici ema5,22 cross geldigi an short poz acip geri gelirse kapatmayi dusunuyorum.
https://www.tradingview.com/x/QT315hKj/