Halkbank haberiyle son sert düzeltme yaşanacak bence.Borsada ikili dip dolarda ikili zirve.
Printable View
Halkbank haberiyle son sert düzeltme yaşanacak bence.Borsada ikili dip dolarda ikili zirve.
Bankaların bilançoları bazen tam doğruyu yansıtmıyor. Her kalemin tek tek yeniden değerlendirilmesi gerekir.
Mesela vadeye kadar tutulacak menkul kıymet kalemi iç verim oranından hesaplandığında güncel faizler yüksek ise aslında gerçek değeri daha düşük olmalı. Yine geri çağırılması zor olan sabit faizli krediler de değerlendirmelerde yansımayabilir. Yani nakit para ile 5 yıllık sabit faizli kredi bakiyesi alt alta toplanmaması lazım.
Böyle bir çok kalem olabilir. Mesela bilgi işlem yatırımları ikinci el değeri genelde neredeyse sıfır olan bir kalem ama orada durur. Öte yandan 30 yıl önce alınmış bir gayrimenkul de değerinden düşük gösteriliyor olabilir, Yıllarca yapılmış reklam giderleri aslında marka oluşumu için yapılmış harcamalar olduğundan bu değer de pek görünmeyebilir.
Bankalar satışa çıkarılacağı zaman daha dikkatli bir değerlendirme oluyor, zahmetli bir iş olduğundan normal zamanlarda pek yapılmıyordur. Öte yandan teknolojinin gelişimi ile finansal ürünlerin, kredilerin vs ay da bir güncel faiz oranları, fiyatlar vs ile değerlendirilmesi mümkün.
https://www.ntv.com.tr/ekonomi/deuts...2U6l-qn29ezNCg
Deutsche Bank'ın ABD iştiraki Fed'in stres testinin ikinci ayağını geçemeyen tek banka oldu. Fed bankanın veri kabiliyetleri ile sermaye planlama kontrollerinde 'kayda değer zayıflık' olduğunu açıkladı.
...
bir varmış bir yokmuş. bende bunun hayranıydım:drunk:
https://www.youtube.com/watch?v=jGGS0klL-r0
Bankalar mevduat bulamıyor yalnız. İnsanlar betona gömmüş parayı. Yüksek faiz varken yararlanamıyor kimse. Kardeşimin eşi de evi var onu satayım faize atarım diyor bir türlü satamadı. Fiyat düşürdü iyice. Böyle de bir sıkıntı var piyasada.
Yağ-Un-Nişasta-Şeker döngüsünden kendini kurtaramayan yurttaşlarımıza öğün başlarında TLC'de My 600 lb life izlemelerini öneririm.
vadelinin calisma mantigi basit, ky nerde coksa terse dogru gomul politikasi..
piyasa sig, bes para etmez bu haliyle..ben de fiziki dolara gectim tekrar, bi 15 /20 gun ugrastim cikardigim sonuc ilk girdigimdeki fikrimle ayni; kumar..
ben bi zarara ugramadan ciktim lakin kaptirirsan sonu felakete kadar gider..