Originally Posted by
alicemal
Vay anına endeks ne olmuş, 105 i geçmiş.
Aslında böyle bir hareket gelebilir diye dün yazacaktım. Ayın 2sinden beridir yükselen hacim, düşerken zor, çıkarken eyvah kaçıyor alışları filan.
Ama yazmadım.
Çünki günlük tahmin yapmak akıllıca değil. Bir tutar bir tutmaz, yazmanın anlamı yok.
İkincisi uzun vadeyi kesin orta vadeyide üç aşağı beş yukarı tutturduğumdan, lafımla alıp satanlar olur, zarar eder, vicdan yaparım.
Üçüncüsü, günlük haftalık tahminlerde, bazen tuttursanızda tutturamazsınız.?
Bu ne demek. Tahmininiz %100 doğrudur, ancak sizin tahmin yüzünden gelecek değişir ve tam ters hareket olur.
Neden.?
Karşında duvar yok büyük oyuncular var. hatta günlük olarak orta oyuncular bile endeksi yönlendirebilir.
Çok takip edilen ve güvenilen biriysen. Kimdir şu anda böyle biri, atıyorum Şant Manukyan san. yarın yükselecek dersen, alan çok olur ve büyük oyuncuları rahatsız edersin, alanları dökene kadar aşağı sürerler. Ne olmuş oldu. Şant Manukyan doğru tahmin ettiği için tersi çıktı.
Tabi ben çok okunan ve fon yöneticilerinin takip ettiği biri değilim. Takip edilen için diyorum. Bu tür insanlar tahmin yazarlarsa tutturamazlar. Sebebi hata yapmadıkları için. Bilmiyorum anlatabildimmi.?
Geleceği bilirsen ve söylersen, işine gelmeyenler geleceği değiştirir. Onlara zaman vermiş olursun.
Bu türden söylemediğim kendime sakladığım bir piyasa tahminim var. uzun vadeli yaklaşık 1 yıllık bir tahmin.