Peki sana ne lazım üstad. Hangi senetle ilgili çalışalım. verileri yollayalım. Bildiğim kadarıyla takipçimiz lutfu001 arkadaşta matriks var galiba , bazen takas ve derinlik paylaşıyordu diğer başlıklarda. yanılmıyorsam
Printable View
Peki sana ne lazım üstad. Hangi senetle ilgili çalışalım. verileri yollayalım. Bildiğim kadarıyla takipçimiz lutfu001 arkadaşta matriks var galiba , bazen takas ve derinlik paylaşıyordu diğer başlıklarda. yanılmıyorsam
Bana şu aşamada birşey lazım değil. Çok teşekkür ederim.
Sadece merak ettim. Günlük olarak hisselerin altında bir osilatör olarak Açığa Satışları grafik olarak göstermişler mi? diye...
Biraz daha inceleyip takip edeyim. Bakalım ne sonuç çılacak...
E6853 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende MatriksMobile var hocam maalesef çok sınırlı veri sağlıyor, açığa alış satış yok, doğru dürüst grafik bile çizilmiyor, ama takas ve alan satan lazımsa her türlü atarım
Birde naçizane fikrim şudur; her kağıttaki açığın mantığı ve tarzı farklı, bazı kağıtlarda bu gövde gösterisi şeklinde oluyor ve gün sonunda güçlü olan taraf parayı kapıyor, bazı kağıtlarda ise açığa satış sadece hakim olan grup tarafından yapılıyor, bu bile benim gördüğüm iki farklı şekilde yapılıyor;
1. Direkt açığa basıp kağıttaki ivmeyi kesme yükselişi durdurma amaçlı indir bindir yada asansör dedikleri tarzda, gün sonu ya sıfıra sıfır kapanırlar yada istedikleri fiyatta kapatmak için artı malla bile kapanırlar ama ilk açığa satışta zararda olan kurum defalarca asansör yaparak kesin kara geçiyor çünkü karşılarında organize bir güç yok,
2. Karşılıklı yapılan açığa satış, siz bir kurumu açığa satış yapıyor görürsünüz ama aslında diğer kurumdan malı alan zaten kendisidir, hatta açığa sattığından daha fazlasını aldığı için â€â€-kağıtta açıkcı varâ€â€-diye gelenlere mal vermeye devam eder...
Bu yazdığım iki açığa satış yöntemi genelde küçük kağıtlarda olanlar.
Size tamamen katılıyorum. Açığa Satışı çözmek zor. Yine de elimizde böyle bir verinin olması iyidir.
Grafiklerle birlikte paylaşmaya çalışacağım...
E6853 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Grafikler Güncellenmiştir...
http://teknikanaliz.site/grafiklinkleri.html
NOT: Deneme amaçlı olarak Açığa Satışları, CandleStick Grafiğinin altına ekliyorum. İlgilenenler oradan takip edebilirler. Bir süre takip edelim. Birşey çıkmazsa sonra yayından kaldırırım...
Birazdan 1-2 kontrol amaçlı hisse üzerinde gözlem yapmaya çalışacağım. Bakalım yarın ne olacak?...
Ellerinize sağlık Sn. T/A, iyi akşamlar.