Dolarcılar nasılsınız?
Bu haftasonu deprem bekleniyormuş, sosyal medyada deprem kahinleri, astrologlar çığlık atıyor.
Deprem olunca dolar %1 artacakmış, hadi yine iyisiniz. :kahkah:
Printable View
Dolarcılar nasılsınız?
Bu haftasonu deprem bekleniyormuş, sosyal medyada deprem kahinleri, astrologlar çığlık atıyor.
Deprem olunca dolar %1 artacakmış, hadi yine iyisiniz. :kahkah:
Maalesef küçük yatırımcı için öyle, Aslında konunun beyindeki amigdala denilen korku merkezi ile alakası var. Trend aşağı gelirken zarar etmemeye direnip trenden inilmiyor, Yükselen trende girince ilk istasyonda trenden iniliyor. Borsanın şu son yükselişinde 75000 endekste Halkbakta 10000 (Onbin) lotu 7.88 den yakalayan benim gibi yatırımcılar ilk 5000 i 8.2 den diper 5000 ide 8.72 den satıp ohh be ! deyip köşene çekilince 3-5 ay sonra hisseyi 14.5 da görünce ahh vah ! Bir daha alış fırsatı gelir mi diye bekliyoruz. Öyle tahmin ediyorum ki 77 binlerden 108 e gelirken kimse karın üzerinde oturamamıştır..
Sağolasın sevgili Ayan..biraz şımardım doğrusu..:)
Araştırdıklarımdan derleme yapıyorum sadece..umarım yanılmıyorumdur ve yanlış bilgi vermiyorumdur insanlara..sizinde güzel yazılarınız var, fakat fazla yazmıyorsunuz anladığım..tekrar teşekkürler..esenlikler dilerim..
Aşağıda IMF'nin İtalya ile ilgili raporu var..teşviklerin kaldırılmamasını söylüyor..
2-3 seferdir Draghi'nin ağzının içine bakıp taper'a başlıyacağını ortalığa yayıyorlar..dolayısıyla şimdi birde güçlü Euro çıktı adamın karşısına..yakında Draghi taper yapmayacağım diye yemin billah ederse şaşırmam..:)
Dolasıyla Euro spekülasyonu ne zaman biter bilemem ama dünde yazdıklarımla beraber şartlar bir şekilde Dolar lehine evrilecek diye düşünüyorum..
http://www.imf.org/en/Publications/C...xecutive-45139Alıntı:
Summary: The economy continues to recover, unemployment and nonperforming loans have declined somewhat from their crisis peaks, and public debt appears to be stabilizing. Growth remains moderate, however, despite exceptional monetary accommodation and fiscal easing, and Italy continues to underperform its euro area peers, owing to persistent structural weaknesses, imbalances, and financial fragilities. Thin policy buffers leave the economy exposed, including to the start of withdrawal of monetary accommodation. Meanwhile, real disposable incomes per capita have fallen below pre-euro accession levels and the distribution of the burden of adjustment has been uneven, potentially contributing to public discontent.
Herkesin dilinde ve analizlerinde dolar alım yeri olarak 3.50 -3.52 var !
Mahhaledeki bakkal dahil :)
merhaba...bu konuda yanlış bilgi sahibidiniz....son zamanlarda EUR/USD paritesi nedeniyle ara mallarının önemli bir kısmı kontratlar halinde euro olarak yapıldı.....bu nedenle böyle yazdım..genelde dediğiniz gibi olur....ama son zamanlarda yapılan kon-tratların önemli bir kısmı böyle..gerçi parite yükselişi nedeniyle tekrar dolara dönmüş olabilirler..ama durum buydu.