Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu:
"Kayseri’yi demiryoluyla denize bağlamazsanız ihracatta beklediğiniz performansı sağlayamazsınız. Demiryolunu aynı zamanda Kayseri’den Mersin’e, İskenderun’a bağlayacağız."
Printable View
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu:
"Kayseri’yi demiryoluyla denize bağlamazsanız ihracatta beklediğiniz performansı sağlayamazsınız. Demiryolunu aynı zamanda Kayseri’den Mersin’e, İskenderun’a bağlayacağız."
Ferhat Arslan, Dr. Doç.
@Ferhatarslandr
·
4s
·
Müslüman sana birşey soracağım.
İnandığın ve İnandığım Allahın Asr süresinde yanılma ihtimali yüzde kaç?
Hayır sen sürekli bir çoğunluk tutturdun gidiyorsun. Allah rast getirsin. Yüzde kaç, soru bu?
https://i.hizliresim.com/t4bnizb.jpg
Alıntı:
Ahmet Davutoğlu'nun bugünkü Sivas mitingi. Sokaktan geçenler, esnaf, mitingi çekenler, dükkandaki müşteriler, Davutoğlu'nun bizzat kendi dahil herkesi tek tek saydım 46 kişi katılmış. Bu adam bu gücüyle CHP' listelerine 19 aday soktu ve vekillik alacak.
#SONDAKIKA
Ankara Eski MHP İl Başkanı Ferhat Özmen uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.
Muharrem İnce:
"SİHA'lar konusunda Türkiye başarılıdır."
"Erdoğan'ın damadıymış, umurumda değil. Destekleyeceğim."
Dünyaca ünlü Ekonomist | Timothy Ash:
"Teknofest'teydim. Üstün Türk teknolojisinin kapasiteni, Türk gençliğinin tutkusunu ve şevkini görmek inanılmaz ve çok etkileyici!"
Gökhan Özbek
@gokhanozbek
·
15d
Konda’nın son anketinde İyi Parti % 13,7 çıkmış gözüküyor.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Kemal Kılıçdaroğlu: Atatürk Havalimanı'nı yeniden uçuşlara açacağız.
https://i.hizliresim.com/58b2dc3.jpg
Ciddi, soğukkanlı ve kararlı. Çok güzel gözüküyor.Alıntı:
KDHC lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, ABD Başkanı Joe Biden'ın KDHC'yi tehdit etmesini "Bunağın saçma sapan sözleri" ifadeleriyle yorumladı.
https://i.hizliresim.com/7utht2w.jpgAlıntı:
Hilmi Daşdemir
@DasdemirHilmi
Türkiye genelini temsilen 25-29 Nisan tarihleri arasında 3005 katılımcı ile bilgisayar destekli yüz yüze anket (CAPI) ve bilgisayar destekli telefon anketiyle (CATI) 77 ilde ve % 95 güven aralığında +-1,8 hata payı ile gerçekleştirilmiştir.
Bu ankette Chp'ye torpil geçilmiş. %30 alamaz.
https://i.hizliresim.com/97d5ps1.jpg
https://i.hizliresim.com/ebx87vv.jpg
İngiliz | BBC:
"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin batısında (İzmir) yeniden ortaya çıktı ve gürledi."
"Hırçın performansı, rakiplerine endişe verdi."
"Bu, eski Erdoğandı."
Fark az olursa, karşı taraf ''hile yapıldı'' der diyor. :))))))))))))))Alıntı:
HÜDA PAR Genel Başkanı: "İnşallah diyoruz ki birinci turda bitecek ama fark az olursa şimdiden kendinizi hazırlayın."
Sabah
@sabah
“KILIÇDAROĞLU BENİMLE ATATÜRKÇÜLÜĞÜ TARTIŞAMAZ”
“SAKARYA SAVAŞININ NEREDE YAPILDIĞINI BİLMİYOR”
Gazeteci Hulki Cevizoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP’yle ilgili SABAH TV’ye dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
TAMAMI: http://sabah.im/hqzjyq_smf
Kim hile yapildi derse yalan söyler.
Sandık başinda herkes not alıyor.
Tutanaklar imzalaniyor.
Hemen parti genel merkezlerine rakamlar bildiriliyor.
Bilgisayar programları yapılmış...
Ilcelerde birleştirme tutanaklarında da her partinin avukat temsilcileri orada..
Hile yapildi diyen kendi seçmenine mazeret üretir. O kadar...
Bu antepliyi aday yapmışlar mı?
Incelemedim, fakat, hayret ki ne hayret...:vk:
Aywaaaa...!
Bu gelismeler işığında
Yakın, seçime kadar
Orta, haziran/temmuz sonuna kadar
Uzun, önümüzdeki 8-10 ay
Borsalara ne olabilir?
Alıntı:
#SONDAKİKA
Türkiye, Ermeni havayolu şirketi olan Flyone Armenia’ya Avrupa uçuşları için hava sahasını kapattı.
Acaba Kılıçdaroğlu Aleviyim diyerek kime, kimlere mesaj verdi. Dışarıya olmalı.Alıntı:
Derman Tek
@mp_ince
·
1 sa
Aliyev ziyareti sonrası gerçekleşmesi buna bağlı olabilir.
https://www.birgun.net/haber/erdogan...l-getir-432959
Alıntı:
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: 300 milyar doları bulduysan al getir
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "300 milyar dolar" vaadine ilişkin, "Ya bulduysan bu parayı al getir, al gel. Sen getirdin de biz niye getirdin mi dedik. Eğer Merkez Bankası'na vereceksen Merkez Bankası'na ver, diğer bankalara vereceksen ver, nereye diyorsan oraya ver" dedi.
https://twitter.com/Maviturkk/status...37130036256769
Biz de eksik kalmayız. Keşke kalabilseydik. Ben aşı konusunu böyle düşünmüştüm, aşı olmayanlar, uyumlu olmayanlar, isyankarlar, laf dinlemeyenler. Aşı olduydum. Fakat genetik olarak anlamda herkesin eşit olduğunu düşünmüyorum.Alıntı:
Mavi Türk 🇹🇷
@Maviturkk
🔴 Görüntüler Çin'den.
Hastanede çocuğu için randevu almak isteyen kadının vatandaşlık puanı ( Karbon ayak izi) düşük olduğu için robot sistem randevu vermiyor. Kadın ise robotu parçalıyor. Yeni Dünya'da bizler bekleyen ve bolca reklamlarda gördüğümüz karbon ayak izi işte bu.
https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/vi...tem-gelistirdi
Alıntı:
Lojistik firmaları için karbon ayak izi yönetimi konusunda uçtan uca hizmet sunmayı hedefleyen Semtrio Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri, SaaS ‘Software as a Service’ hizmet modelli bir yazılım geliştirdi.
emma ki o bilgisayar programının emanet edildiği kişi şimdi karşıt partiden aday ise kim yalan söyler merak ettim
sn 101 işim latife ama gerçekler de açık öylesine bir garabet içindeyiz ki sanırım bir tarafı tutmayıp memleketin bekasını savunanlar yakında zındık ilan edilecekler... ALAN PATON un Ağla Sevgili Yurdum diye bir kitabı vardı zamanıdır...
Alıntı:
Uygur Haber
@UygurHaber
#DoğuTürkistan'da 2 aylık üçüz bebekleri elinden alınarak suçsuz yere toplama kamplarına atılan anne: "Beni öldürmeleri için yalvardım."
Annesinden ayrı kalan bebeklerden biri öldü, ikisi ağır hastalandı ...
https://twitter.com/uygurhaber/sta
O ah beklenecekse, çok beklenir. Sinan Ogan ne der acaba?Alıntı:
Kumral Kam
@KamKumral
·
28 Nis
Çin denen iblis tohumlarının kurduğu devlet er ya da geç bu mazlumların ahı ile yer ile yeksan olacaktır.
https://www.sozcu.com.tr/2023/yazarl...ektup-7669423/
Fidel OKANAlıntı:
Uğur Dündar
@ugurdundarsozcu
Muharrem İnce'ye açık mektup!..
@FidelOKAN
Sevgili Uğur abi,
1- Türkiye’de sonucunu basına açıklayan kamuoyu araştırma şirketleri bir siyasi partiye angaje oldukları için asla elde ettikleri sonucu doğru olarak vermiyorlar.
2- Söz konusu araştırma şirketleri seçime giren siyasi partinin kampanyasının da parçası oldukları için o partinin oylarında yaptıkları değişiklikle diğer tüm verileri değiştirmek zorunda kalıyorlar. Bu durumda ortaya saçma sapan sonuçlar çıkıyor.
3- Anket firmalarının hepsinin kendi anketörleri olduğu, o yüzden sonuçların farklı çıktığı şeklinde doğru bilinen büyük bir yanlışın altını çizmekte gerekiyor. Yüz yüze yapılan çoğu anket az sayıda olan aynı saha firmaları tarafından yapılıyor. Daha doğru bir ifadeyle gerek iktidara gerekse muhalefete çalışan anket firmaları anketlerini aynı saha firmalarına yaptırıyor ancak kamuoyuna emrinde çalıştıları siyasi partinin işine gelen sonuçları servis ediyorlar.
4- Bildiğiniz üzere Memleket Partisi’nin bu gireceği ilk seçimdir ve doğal olarak önceki seçimde memleket partisine oy veren denek anket çalışmalarında yoktur. Bu nedenle Memleket Partisi oylarını %1 ila %11 geniş aralığında bulan anket firmaları vardır. Bunların hangisinin doğru olduğunu ancak seçim sonucunda göreceğiz!
5- Ayrıca Millet İttifakına çalışan anket firmaları ısrarla Memleket Partisini %1 ila %3 arasında göstererek seçmen tercihlerini değiştirmeye çalışıyorlar. Normal şartlarda yayınlanan hiçbir anket seçmen tercihini değiştirecek etkiye sahip değildir. Bu dünyanın her yerinde aynıdır. Ancak bizim gibi yeni kurulan partilerde oy oranları seçmenin ilgisini çeker ve merak uyandırır. Çünkü seçmenin önemli bir bölümü ideolojik bir eğilimi yoksa oyunun boşa gitmesini istemez. Bunu bilen Millet İttifakı anket firmaları da sürekli biçimde Memleket Partisini %3 bandının altında göstermeye çalışmaktadır.
6- Sevgili Uğur abi, sizin iyi niyetinizden hiçbir kuşku duymuyoruz. Ancak bilmeniz gerekir ki bu seçimde gerek Cumhur İttifakının gerekse Millet İttifakının birleştiği ve birlikte hareket ettiği tek hedef vardır. Bu hedef demokrasi yarışında normal kabul edilebilecek davranışların ötesine geçmiştir. Şöyle ki her iki İttifakın ortak paydası ve hedefi Memleket Partisini baraj altında bırakmaktır. Ancak iki İttifakın amaçları baraj seviyesi açısından farklılık göstermektedir. Cumhur İttifakı, Memleket Partisi’nin barajın hemen altında bir sonuçla seçimi tamamlamasını istemektedir. Buna göre %5,5 üstü ve %7 altında bir oy Cumhur İttifakının Mecliste istediği ezici çoğunluğa ulaşmasına büyük katkı sağlayacaktır. %5,5 altında sonuçlar ise Cumhur İttifakının çok işine gelmediği için iktidar bu konuda ince bir ayar yapmakta, Sayın İnce ve Memleket Partisine yönelik saldırıları oto kontrol yöntemiyle durdurmak zorunda kalmaktadır.
Millet İttifakı ise Memleket Partisinin mümkünse %1’in altında bir oyla seçimi tamamlamasını arzu etmektedir. İttifakın büyük bileşeni CHP’nin mevcut yönetimi böyle bir sonuç çıkarsa Muharrem İnce’den sonsuza kadar kurtulacağını hesap etmektedir. İttifakın ikinci büyük bileşeni olan İYİ Parti ise Memleket Partisine kaptırdığı oyları geri almanın hesabını gütmektedir.
Üstelik Millet İttifakı bileşenleri Memleket Partisini barajın çok altına sürüklemek için en alçak yöntemleri kullanmaktan çekinmemekte, bu amaç uğruna insanların şeref ve haysiyetlerini hiçe saymaktadır. İttifakın ikinci büyük bileşeni olan İYİ Parti anket manüplasyonları ile bu amaca destek verirken, büyük bileşeni olan CHP, geçmişte FETÖ’nün kullandığı yöntemleri kullanarak, sahte belge üretip sosyal medya aracılığı ile kamuoyuna servis etmektedir. Saraydan 10 milyon dolar altı iftirası havada kaldığı için 10 milyon TL’lik sahte bir dekontla Memleket Partisine yönelik aşağılık iftiralarını sürdürmektedirler. Çoğu zaman trolleri tarafından yazılan sahte istifa mektupları, muhalefet medyası tarafından da okuyucu ile buluşturulmaktadır.
Bu yapılanları demokrasiyle bağdaştırmak mümkün müdür?
Emekli Amiral Cem Gürdeniz: “Türkiye NATO'dan çıkmalıdır.”
Valla niye olmasın? Korku ve Yalan İmparatorluğu bu...Herşey mümkün. Anlatılanlar hiç doğru değil.Alıntı:
Vegalı Gök Bilge
@GokTigin3
·
6s
Antik Mısır'da piramitlerden fotonlarla kablosuz elektrik üretilip depolanıyordu..
Musa, Giza piramitinden elektrik depolama cihazını çaldığı için firavun peşine düştü..
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...iyorum-2076429
Yapılacak pis işleri biliyorsan, gerekli önlemleri almış olman lazım. Ne sağduyusu? Boş lafı bırak.Alıntı:
Kılıçdaroğlu'ndan seçime günler kala 'sağduyu' çağrısı: 'Son 10 günde girişilecek en pis işleri biliyorum!'
CHP lideri ve 13. cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, son dönemde iktidarın kutuplaştırıcı ve hedef gösterici söylemlerinin ardından Twitter'dan dikkat çeken bir paylaşım yaptı. "Seçime gidiyoruz, savaşa değil" diyen Kılıçdaroğlu, "Son 10 günde girişilecek en pis işleri biliyorum. Ve onlara diyorum ki: Azıcık sağduyu!" sözlerini kullandı.
Sandık güvenliği ile ilgili Onursal Adıgüzel'i görevlendiriyorsan, artık yazılacak ne var? Boş işlerle uğraşıyoruz abi. Seçim bittikten iki saat sonra bu mesajı hatırlatacağım. 8446 numerolu mesaj.
"Bu memlekette sağcı-solcu, ilerici-gerici yoktur, namuslu ve namussuzlar vardır.
Siz namuslulardan olun!
Göreceksiniz çok kalabalık olacaksınız!"
- Cemil Meriç-
https://twitter.com/Abese_irca/statu...34250380439554
Video var. İki defa üst üste ''Ben maliye bakanlığı yaparken'' diyor. Bir defa olsa neyse ama iki defa üst üste olunca yalan olur abi.Alıntı:
"Ben Maliye Bakanlığı yaparken"
-Kemal Kılıçdaroğlu hiçbir zaman Maliye Bakanlığı yapmadı-
O kadar çok yalan söyledi ki gerçekliğini kaybetti.
Buyur. Yalan üstüne yalan. 300 milyar doların doğru olduğuna nasıl inanalım?Alıntı:
Kemal Kılıçdaroğlu:
Avrupa Birliği ile vizeler 3 ay içinde kalkacak.
Ama buna inanalım be ya hayali bile güzel. İnanmazsak ne yapacağız?
Haluk Bayraktar
@haluk
Sn.Kılıçdaroğlu, bugün yine isimlerimizi zikretmişsiniz, her ne kadar bugüne değin biz pek hissedemesek de bizi desteklediğinizi söylemişsiniz.
Buna rağmen Milli SİHA’lara jitem diyen, bize devlet şirketlerinden insan kaynağı çalma iftirası atan, belediyeden para aldığımız yalanını söyleyen vekillerinizi neden Diyarbakır’da, İzmir’de, Malatya’da listelerde yükselttiğiniz sorusunu cevaplamamışsınız. Sezgin Tanrıkulu’nun ismi verilince duymazdan gelmişsiniz.
Rahmetli Babamız bu iftiraları size yıllar önce mektupla ve telefonda şikayet etmiş fakat o zaman da duyarsız kalmıştınız.
Nihayet, başka bir iftirayı siz atınca, Babamız Özdemir Bey size dava açmış ve mahkeme sizi tazminata mahkum etmişti.
Kazanılacak tutarın da şehit ailelerine bağışlanmasını vasiyet etmişti.
Bu tutarsız halinizi milletimizin takdirine sunuyoruz.
Bizim derdimiz siyaset değil. Siz yapın siyasetinizi. Biz hakkımızı, milletimizin hukukunu çiğnetmemenin derdindeyiz.
@kilicdarogluk
MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, kendi kamuoyu yoklamalarına göre bugün itibarıyla cumhurbaşkanı seçimini Kılıçdaroğlu’nun birinci turda kazanacağını; ancak Muharrem İnce ile Sinan Oğan’ın toplam oylarının yüzde 5’e ulaşması hālinde seçimin ikinci tura kalacağını söyledi.