Sayın yuji, verdiğiniz örnekte ve paylaştığınız tablolarda aritmetik ortalama mı alıyorsunuz, yoksa bileşik hesaplama mı yapıyorsunuz? Bence mk karşılığı günlük 24 olan bir fonla günlük 24 mevduat hesabı, vade sonunda aynı getiriyi sunar.
Printable View
Fon alımını fibadan yapıyorum yani fibada kiraz hesabım vardı oradan fon işlemi yapmaya başladım. Şimdilik hiçbir sorunla karşılaşmadım. 12 bankada hesabı olan biri olarak en beğendiğim bankanın fiba olduğunu söyleyebilirim. anadolubankta sadece faiz için duruyorum. Çalışan kalitesi+dürüstlük+hizmet ve şeffaflık konusunda en beğendiğim fiba.. reklamlar gibi oldu :)
Bugün Halkbank internetten fonu alamayınca blokaj mevzundan dolayı. Halkbank Fibayı arayın , onlar çözebilirse çözer dedi.
Fiba portföyü aradım. ( Ak portföy yönetiyor sanıyordum ben ) O vesile ile biraz sohbet ettik, neden ppf ler arasında bu tür küçük farklar oluyor vs. diye sordum. Bazı fonlar haftada bir toplanıp strateji değiştiriyor ( biraz hantallar minvalinde ), ancak biz günlük her gün yeni kararlar alıyoruz dedi. Bir de son zamanlardaki ilgi daha şevk veriyor dedi.
Bu arada bilmediğim bir bilgi de ögrendim konuşurken, fonlar havuzdaki parayı mevduat yaparken devlete stopaj ödemiyorlarmış yeni mevzuatta. ( kurumsal muafiyet eskiden var mıydı bilmiyorum açıkçası )
Belki mevduattan bir puan civarı önde olmalarını bu açıklayabilir.
İki tarih arasındaki fon fiyat farkını baz alıyorum
Hesaplama şu şekilde: MK = ((sonFiyat-ilkFiyat) * 100 * 365) / (günFarkı * ilkFiyat) * (1 - stopaj) / 0.85
100K %24 günlükte değerlenirse her gün yenilediğimizi düşünürsek 32 gün sonra: 101,804 olur
Aynı getiriyi almak için fonun 32 günlük mk oranı 24,20 olmalı
work bankasını tek geçerim diyorum her zaman... bi tek valörlü işlemlerde kalan parayı düşük repo yapıyor 7 ya da 8 idi .... , kendi ppf sini aldırmıyor... yoksa aldırıyor mu dur bi deneyeyim ben bunu yarın t+1 veya 2 valörlü işlem gireyim sabahtan , bloke olan para ile iş 801 fon ppf almaya çalışayım sistem izin verecek mi ... evet iş bankası tutar girersen blokaj koymuyor , ama bazı hisse fonlarında falan tutar giremiyorsun adet girmek zorundasın ve blokajı koyar...
iş bankasından sonra bence en iyisi töbank...
Mesaide olduğum için tam hesaplayamıyorum ama, tahminimce her gün mk oranı 24 olan bir ppf nin 32 günlük mk oranı bileşik etkiden ötürü 24.20 olur. Yani aynı hesaba gelirler.
Bir başka deyişle 32 günlük mk karşılığı 24.20 olan bir fonun günlük mk sı ortalama 24 tür.