Kesinlikle. Hisse geçmişi onun ayak izidir.
Gelecekte de paralel hareket edecektir.
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Pegasus Hava Yolları, 2021 yılına ait finansal verileri açıkladı.
Pegasus tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen finansal verilere göre; 2020 yılının 4. çeyreğinde 69 milyon euro olan zarar, 2021 yılının 4. çeyreğinde 40 milyon euroya geriledi.
2021 yılında toplam satışlar yıllık bazda yüzde 63 artarak 1,03 milyar euroya ulaştı.
Pegasus'un 2020 yılında 221 milyon euro olarak açıklanan zararı ise 2021 yılında 150 milyon euroya geriledi.
Thyao bunun yanında kaymaklı ekmek kadayıfı gibi kalıyor da neyse ortam diyoruz bu seferde ,bakalım ne olacak...
Pegasus bilançosu THY bilançosu kadar güzel değil. THY nin bilanço bence çok guzel tüm şirketlere göre
Rusya artık dış dunyaya kapandı gibi bir şey. Rus havayolu da seferleri iptal etti bildiğim kadarıyla. Bu ortamda bölgede THY çok daha değerli konuma erişmiş oluyor bence.
Citibank ta artık hisse satışı yapmaz galiba. Bilanço sonrası boşluğu da aldık sanırım. Bu durumda artık yeni hedeflere yol alma zamanı yaklaştı bence.
Savaş bir süre daha uzayacak gibi görünüyor ama çoğu borsa bunu fiyatları bence. Artık savas bu seyirde gider ve ne zaman sonuçlanır bilinmez. Tüm herşey Ukrayna halkinin direnişi, Putin in zarar politikalari ve savaş seyrini düşünerek uzlaşma yapacağı zamana kalmış. Ne zaman olur hiç bilinmez. Ancak ambargolar sonrası yumuşama var gibi Rusya tarafında.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
İşgal Haftası verileri diyebiliriz...
EUROCONTROL'ün Kapsamlı Havacılık Değerlendirmesi, COVID-19 salgını boyunca, havayolları, havaalanları, Devletler, ACC'ler ve bölgesel akışlar arasındaki iyileşmeyi izlemek için en son trafik verilerini kullanarak Avrupa havacılığı üzerindeki pandemi etkilerinin grafiğini çıkarıyor.
En son sayıların hızlı özeti
19.938 uçuş/gün
24 Şubat – 2 Mart 2022 için ortalama
% 74
2019'daki eşdeğer haftanın
↑ 297 sent/galon
yakıt fiyatı
- % 26
Avrupa içi trafik vs 2019 (7 günlük ortalama)
En yoğun havayolları (ortalama uçuş/gün, 24 Şubat – 2 Mart)
Ryanair (1.959 uçuş);
easyJet (1.118 uçuş);
Türk Hava Yolları (1.001 uçuş);
Air France (830 uçuş)
Lufthansa (797 uçuş).
En yoğun havaalanları (ortalama uçuş/gün, 24 Şubat – 2 Mart)
Amsterdam (998 Kalkış/Varış uçuşları);
iGA İstanbul (948 Kalkış/Varış seferleri);
Paris CDG (927 Kalkış/Varış uçuşları);
Frankfurt (853 Kalkış/Varış uçuşları)
Madrid Barajas (835 Kalkış/Varış uçuşları).
Şu an ki kısa süreç itibarı ile Avrupa ve rusya nın karşılıklı restleşmelerinden kaynaklı ,hava yolu ulaşımında Avrupa Hava yolu şirketlerinin,Rusya Hava sahasının kapalı olmasından dolayı kat edeceği km ler artacaktır.Thyao için şu kısa dönemde en azından böyle bir etki yok umarım da olmaz.Bize bulaşmazlar.
Bence Havacılık verileri şu ortamda gayet iyi görünüyor. Ayrica Rus havacılık şirketleri seferlerini durdurunca bunun açığını oraya gidecek olan diğer havayolu şirketleri kapatacak. Bunun açığın çoğunluk kısmını zaten THY alacak.
Çünkü THY gibi bolgede hem büyük havayolu, hemde heryere uçuş ağı olan en iyi ihtimal THY var şuanda. Ayrica Ruslar nereye gidebilir mesela en cok turizm icin Turkiye tercihleri olabilir yada batiya gitmek icin tarafsiz olan bir havayolu tercihlerinde olmali, ayrica Orta asya ya fazla gideceklerini sanmıyorum. Yani oklarin çoğu THY yi gösteriyor bence
Bunun etkisi de bu aydan başlayarak görülecek tabiiki.
Burada tek farkli olan Avrupa için uçuş mesafeleri artabilir buda yakit ve bilet fiyatlarini artırır.
THY için mesafeler ayni kalacak bence, cunku Rusya havasi bize açık zaten. Ayrıca yakıt masrafı icin biraz fiyatini artirabilir belki ama bu yolcu sayısını değiştirmeyecek bence, Çünkü sistem her yerde aynı ve başka alternatif yok zaten. Zaten THY Rusya ya yapacağı seferler için kapasite artirimina da gitti.
Ben diger ülkelerin ticaretinin devam edeceğini düşünüyorum, turizm sezonu henüz gelmedi bu konu hakkinda konuşmak için bence erken. Yani havacilik konusunda Turkiye nin etkileneceğini sanmıyorum. Aksine bu olaydan Rusya havacilik sektörü etkileniyor ve birde Avrupa havacılık sektörü etkilenecek.
Turkiye taraf olmamakla bence çok iyi mantıklı bir karar aldı ve bunun faydasını da görecektir. Daha dün Rusya sebze ve meyve ithalati için Turkiye deki ambargoyu kaldırdı. Faydayı görüyoruz. Bunun gibi tekstil, sebze, araba parçaları, cam, çimento vb. Gibi Rusya ambargoları çevre ulkelerden sağlamak zorunda. En mantıklı ulkelerden biri de Türkiye zaten. Turkiye bence Avrupa dan daha iyi konumda şuan
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Brent yukarı thy aşağı,
Brent aşağı thy yukarı
Bu sistem olabilirmi benim kafama takılan bu şuan için..
Brent de savaşa bağlı:(((
Y.t.degildir.
Uçuş verileri Mart ayına da iyi başlamadı. Hissenin harketlenmesi için bu verilerin 2019 seviyelerine doğru yol alması gerekiyor, şu an %20 aşağıda 2019 seviyelerine göre. Daha önceden uyarmıştım hisse fiyatı dolar bazında 2019 seviyesinde ama uçuş istatistikleri değil dikkat edin demiştim. O seviyeden aşağıya doğru %20 geldi. Şu an Ukrayna krizi hariç ederinde olduğunu düşünüyorum. Krizin tam etkisi zamanla ortaya çıkacaktır, uçuş istatistiklerini takibe devam