Onun yerine iktidarı değiştirsek?:kahkah:
Printable View
Ben kısa vade olura bakıyorum ayrıca bu ülkede sivil bir insiyatif nasıl alınır öğrenilmeden kim, hangi iktidarı ,ne zaman ne maksatla ,nasıl değiştirebilir? Ayrıca da sadece değiştirmek için değişim değil, denetimle birlikte değişim olmalı başımıza ..... aramaya lüzüm yok :kahkah:
ben ilk defa duydum hakkaten ilginc
https://www.facebook.com/reel/882461766814445
En son ki özel hastaneye gitme olayımız pandemi civarında idi. Dedim hanıma gidelim muayene ücreti çok değil. Hanımın öyle abartılı sorunu yok baker kisti. . Dr muayene etti ( bu arada fazla saplamasınlar diye aynı hastanede çalışan başka Dr arkadaşı arattım.) Neyse muayene etti. İlaveten şunlara da bakalım muayene ücretinin beş altı katı kadar ücret farkı istediler. Hanıma dedim altı üstü enjektör ile çekip alacak. Bu adam muayeneye bu kadar giydirdiyse biz buradan çıkamayız.
Pandemiden önce özelde beş ameliyat oldum. Dr beyin cerrahi çok yardımcı oldu öyle abartılı ücret ödemedim. Bugün ki fiyatlara bakıyorum mümkün değil. Kamu da bile en az 1000-2000 USD bıçak parası alıyorlar. Kamuda bıçak parası yok gözüküyor. Eğer hocanın odasına gidip para vermezsen benim gibi 20 gün yatarsın. Benim özelde ki beyin cerrahi uzmanı beni üniversite hastanesine gönderdi hastane enfeksiyonu yüzünden vidalar sökülecekti. Telefon açtı beraber uzman olduğu arkadaşına git selamımı söyle dedi. Gittik selam söyledik. 20 gün yattım hiç uğrayan yok bana. Ameliyat olacağım Dr belli değil tarih belli değil. 20 gün sonra oradaki çömezin biri yaptı ameliyatı. Ameliyattan bir çıktım kollarım ellerim damar yolu doluydu. Çivi gibi damar yolu intraket vardı. Muhtemelen başıma kötü bir şey geldi. Şuan iki ameliyatım var bekleyen. Pandemi biterse giderim. Beş yıldır da bitmedi.
Açık yüreklilikle söyleyeyim Allah Beyin Cerrahi doktordan razı olsun evladımı bana geri verdi...Hanımında bel fıtığı problemi vardı...Özel Devlet gez Allah gez , en sonunda bir Doç ismi buldum ..Devlette onun yönlendirmesi ile Bölüm Başkanı Profa gittik...Sorun fıtık değildi , dışarıdan 2 kutu ilaç aldırdı , çok şükür Hanımın da sorunu 1 yıldan fazladır çözüldü...
Bazen hastane , hastanedeki doktorun yaklaşımı , adamın hayata bakışı falan çok etkili oluyor...Paragöz ipneler olduğu gibi Mesleğini idealist idealler doğrultusunda yapıp kanaatkar olan değerli Doktorlarda var...Allahdan varlar yoksa sağlık sistemi tamemen çökerdi...
Bugün özelde bir Dr hastaya para ödetmeden ameliyat yapsın muayene yapsın paralı tahlil tetkikler film istemesin o Dr orada çalışamaz. Şuan üniversite hastaneleri hocalar Özel muayene yapsın ameliyat yapsın diye yırtınıyor. Çünkü devletin ödediği miktar çok düşük özel olunca ek gelir kazanç sağlıyor. En son baktığımda SGK nin ödediği doğum ücreti 1000 TL gibiydi. Hele hele devletin muayene tahlil ve film için ödediği paket üniversite hastaneleri için 65 TL gibi biliyorum bu küçük hastaneler için daha düşük. Bunun için biyokimya hormon hematoloji mikrobiyoloji röntgen ultrason dahil. O paraya özelde iki hormon tahlilin maliyeti bile fazladır.