-
ben almaya devam ediyorum ufaktan. tabi bezdirsede. noldu arkadaşlar şirketmi battı hayır. kar etmeye devam ediyormu evet. borçlarını çeviremiyormu hayır. yabancı ortakta sahibi de sağlam. 130 ülkeye traktör ihraç eden bi şirket. geçici bi daralma yaşıyoruz satışlarda. yakın zamanda düşer çıkar bilemem. 25-20 li rakamlar gelirmi kimse bilemez. bedelli yapmaya ihtiyaç duyduğunu sanmıyorum. fakat gün gelecek bu fiyatlardan almadığıma pişman olacağımı düşünüyorum. hisse başı kaç yıldır 4-5 lira temettü veren bi şirket. ben hisse fiyatı düştükçe bunaldıkça alım yapmaya devam ediyorum. düşüş ürkütüyormu evet korkuyorum düştükçe. ama korktukça almaya devam ediyorum. benzer bi durumu 2/3 yıl önce tüpraşta yaptılar.
-
bi şirketin temettü vermesinden daha güzel bi durum olamaz. fakat bunu bile sorun yapıyorsunuz. merak etmeyin koçların şirketlerini güçsüzleştirme içini boşaltma gibi durumu olmaz. aksine hep gördüğüm yeni iş yeni sipariş yeni fabrika yeni ortaklıkla ya da yeni pazarlara açılmayla şirketlerini büyütmeye çalışırlar. satışlardaki geçici daralmayı sonuna kadar kullanıyo spekülatör. ben bu düşüşün fazla olduğunu daha fazla da devam etmeyeceğini düşünüyorum. aldığım her lotuda satmamak üzere alıyorum. bundan bir iki yılönce sorsalar 70 liraya ttrak alınırmı diye. düşünmeden al der geçerdim. hisse gelmiş yarı fiyatının altına bu saatten sonra bu fiyatlara traktör falan satamam lazım olmadıkça acil para.
-
2012 den 2017 ye müthiş bir yukarı trend yakalamış sonrasında 70 den aşağı sert bir aşağı , beş yılda aldığının tamamını bir yılda geri vardı...son zamanlarda yüzbinlerce işlem hamine rağmen 33 20 den 34 ü geçemedik...endeks 2017 de bizim tepe yaptığımız yerde 110 bin civarı.....%20 civarı bir bozulma varken ttrak de kayıp %50 üzerinde.......alıp veremedikleri nedir anlıyamadım..bu kadar düşmesi....bilanço kötü tamam ama o kadar da kötü değil...2015 e benzer bir durum var...orada fiyat çok daha yukarılarda...
hayırlısı bekliyeceğiz....buradan hisse satmak bu o.ç larını sevindirmekten başka bir şeye yaramaz....şirket kendinde güç görse döner hisselerini geri alır...ama kendi işine mi geliyor nedir hiçbir açıklama yok.....%10 düşüşte bile ne oluyor diye sormamış gözü kapalı kör davranıyor...görmezden geliyor
-
ben koçların hisse geri alımı yaptığını görmedim hiç. bunun dışında 2008-2009 da da benzer hareketler olmuş. 5 yılda aldğnı 1 yılda geri vermiş. ben 5-6 liralardan 86 liraya gelip böyle zamanlarda yarı fiyatına inmesini normal karşılıyorum. ve geçici olduğunu düşünüyorum.
-
elinizdeki hisseleri sizi böyle düşündürmeden nasıl alacak başka spekülatör. yandık bittik diyen çok. ben ısrarla sabredin diyorum. 80 lirada alanlar napsın. ki o fiyatta alıp satanda çok. babamın şirketi değil. çok zararımda yok maliyetime yakın fakat çoğu hissede yaptıkları bu. öyle baskılıyolarki hisseyi aklınıza bu şirkettte acaba ciddi bi sıkıntımı var sorusu geliyor. sonra bi bakıyosunuz hersey düzeliyo siz bedavaya zararına hisse satmış oluyorsunuz. bunu söylemek ve yapmak bana da zor gelsede sabredin arkadaşlar. zararına mal vermeyin. 2-3 kat çıkmış bi hisse olsa ve şuan zararda olsanız bunu diyemem demem doğru olmaz. fakat yarı fiyatına inmiş bi hissede zarardaysanız bekleyin. yeni alım yapın demiyorum. zararına hisse satmayın. özellikle böyle temettü veren yabancı ortaklı sağlam hisseleri
-
bu hissede degil borsanın bütün hisselerinde yabancıların ufak ufak sermaye çıkışları var.birde yabancıların bu çıkışlarını gören bankaların spakülatif hisse oyunları var.yabancı yatırımcılar tek adam yönetimini severler begenirler ama bunun kontrolsüz güç haline gelmesinden çok rahatsız olurlar bu nedenle borsadaki paylarını düşürüyorlar.yabancı olmadan borsmız koca bir hiçtir.korkarım bu süreç devam edecek gibi geliyor..iinşallah yanılan ben olurum yabancıların çıkışları olmasa bu fiatlar hayaldi.
-
En iyisi hic takip etmemek dostlar. Ilk maliyetim 17 tl, sonra yillar icinde temettulerle 20-30tl lere yukseldi. TTRAK 90tl gordugunde satmamisim, simdi mi saticam. Ulkemiz su veya bu sekilde ekonomik krizi atlatacak. Evren dahil herseyin bir sonu var. 2013 ten beri borsa bence iyi getirmedi. 5-6 senedir sirayla doviz ve simdi faiz kazandiriyor. Bunun 3. Ayagi borsadir.
Isler rayina girince cok ciddi, yillara yayilan bir ralli bekliyorum. Hedef 160-200 binler
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-
Eski satış hacmine ulaşırsa özellikle iç piyasa satışları yeniden artar ve bu yüksek kurlarla ihracat bu rakamlarda kalırsa dediğiniz gibi üç haneli rakamlar olabilir burası borsa herşey olabilir bir Ege endüstri nerden nereye gitti yeterki satışlar artsın karlılık bilanço düzelsin