Okt dünkü %23 oranı bugün telafi etmiş %28,30 mk ile
Printable View
Okt dünkü %23 oranı bugün telafi etmiş %28,30 mk ile
Hala aynı konunun tartışıldığını görüyor ve şaşırıyorum.
Ppf de para tutmak ile günlük mevduat yapmak arasında basit ve bileşik bazda hiçbir fark yoktur.
ANL 5,215035/24,87 Mk
Geçenlerde Attım Ama Eklememiş Syn. t.axaray
Eksik Olan Bilgi Yada Ekleme Yapmak İsteyen Varsa.
Sıkça Sorulan Sorular
1- Fonları Nasıl Alabilirim ?
Bankaların İnternet Bankacılığı/Mobil Şubelerinden Yatırım Bölümünden Alabilirsiniz,İlk Defa İşlem Yapacak Kişiler İçin MKK Sicil Oluşturulur Ve Sicil Şifresi Gönderimi Yapılır.
Mkk Gönderim Tercihini Bankadan İşlem Yapmadan Önce Gönderim Tercihini E-Posta Olarak Seçiniz Aksi Halde Posta İle Gelir 8 TL Tek Seferlik Masraf Ödersiniz.
Ayrıca Yatırım Ekstre Tercihi E-Posta Seçiniz.
2-Bazı Fonları Her Bankadan Alamıyoruz Sebebi Nedir Nereden Alabiliriz?
TEFAS Vasıtasıyla Satılan Fonlar Hariç Sadece Kendi Banka/Kurumundan Satılan Fonlar Vardır TEFAS İşlem Durumu:İşlem Görmüyor Yazar
Örnek:İşbankası 801 Nolu Fonu Sadece İşbankasın dan ANL Kodlu Fonu Alternatifbank'dan Alabilirsiniz
ilgili Fonun Profilinde ,TEFAS İşlem Durumu:İşlem Görüyor Olarak Yazan Fonları Herhangi Bir Bankadan Alabilirsiniz.
3-Alım Satım Saatleri Nedir?,Günlük İşlem Yapıp İstediğim Zaman Çıkabilir miyim?
Evet Günlük Olarak Tefas Üzerinden Aldığınız Fonların Genelde Son İşlem Saati 13:30'dur Bu Saate Kadar Alım Satım Emrinizi Vermeniz Gerekli
Tefas Dışı Banka/Kurumun Kendisinden Aldığınız Fonlarda 17:00'a Kadar İşlem Durumları Vardır(Her Fonda Değişmektedir)
Fon Yönetim Gideri Açıklanan Fiyatdan Kesilmiş Hali Olduğu İçin Ekstra Bir Gider Yoktur
Alım Satım İşlemleri Aynı Gün Gerçekleşir Para Hesabınıza Aynı Gün Geçer
4-Herhangi Bir Komisyon/Ücret Varmı,Hafta Sonu İşleyiş Nasıl?
Bazı Bankalar Yatırım Hesabı Üzerinden İşlem Yapmaktadır Örnek İşbankası,3 Aydan 3 Aya 30 TL Ücret Alır,
Çoğu Banka Vadesiz Hesap Üzerinden İşlem Yapmaktadır Bu Nedenle Herhangi Bir Ücret Masraf Yoktur(Örnek Garanti Bankası)
Cuma Günü Aldığınız Fon 3 Günlük İşler Pazartesi Günü Sattığınızda 3 Günlük Getiri Alırsınız.
Fonlarda %10 Stopaj Vergisi Bulunmaktadır,Stopaj Mevduatın Aksine Sattığınızda Kesilir.
5-Fonların Mevduat Karşılığını Nasıl Bulabilirim ?
Mevduat Karşılığını Bulmak İçin Bir Önceki Günün Fiyatı İle Bir Sonraki Günün Fiyatına Bölüp Çıkanı 365x0.90:0.85=Brut MK cikar
Örnek Hesaplama
0,0640x365x0,90÷0,85=%24,73 MK