Merhaba arkadaşlar; haftalardır , yapılan yorumlara, analizlere bakıyorum çok kimse algı bozukluğunun pençesine düşmüş gözüküyor. Yeni ekınomi yönetimimiz göreve başladı ve herkes olayı siyasi yenilgilerinin hıncını sayın albayraktan çıkarmaya öalıştı. Çok açık konuşayım ben dahil seçildiği akşam negatif bir düşünceye sahiptim. Olaya objektif gözle bakmaya çalıştım ve zaman verdim kendşmce. Göreve geldiğinde ilk açıklamaları tamda piyasanın beklediği gibiydi. Ancak ben ve herkes iceaatları görmek istedi ve halen istiyoruz. En son cuma ve cumartesi verdiği mesaj şuydu; piyasayla asla kavga etmicez, ne isteniyorsa yapıcaz ve Türkiye yabancı yatırımcılar için tarihinin en cazibi olacak dedi. Üstelik bu açıklamayı g 20 zirvesinde yaptıki bu mesaj için en iyi ortam burasıydı. Çok ustaca ve çok ayağı yere basan açıklamalardı uzun süreden bu yana piyasaların duymak istediğinin fazlasıydı. Doğal olarak buna piyasalar kayıtsız kalamaz. Pozitif bir tepki verecektir önümüzdeki hafta ve sonrasında icraatlara göre şekillenecektir. Bazı kriz tellallarına kulak asmayın. Onlar akbabalar her dönemde ortaya çıkarlar ve özelliklede negatifliğin sonunda ortaya çıkarkar. Doların artışından adeta mutlu olan bir guruh var ülkemizde. Siyasetle ekonomiyi karıştıranlar var. Bu algı bozanlar sanmasınlarki yaptıkları yanlarına kalacak. Her türlü sosyal medyada ve forumlarda ahlaksızca ve arsızca yazılar mevcut.asla ekonomi yorumlarında yada güvenlikle ilgili yorumlarda siyaset karıştırılmamalıdır. Onjektif gözle bakmayı öğrenelim. Önümüzdeki hafta merkez bankası kararı var. Muhtemelen haziran ayı enflasyonu yüksek çıktığından 0,75 puan gibi faiz arttıracaktır. Ayrıca piyasaya güçlü mesajlar verecektir. Bir yandanda önümüzdeki aylarda daha fazla konuşulacak dünya ticaret savaşları gündemimizde olacak. Ticaret savaşlarında ya uzlaşma olacak yada çok kaybedeni olacaktır. Bu savaşlardan Türkiye, hindistan, brezilya, güney kore gibi ülkeler karlı çıkabilir. Haftaya borsa endeksi 93000 ile 98000 aralığında dalgalanabilir.dolar kuru ise 4,71 ile 4,84 aralığında geçirebilir.( derin hisse )