Küçük düşürücü şekilde öldü haberi çıkabilir :he:
Demokratsi gereği..
Yerli beyaz yakalar belki uyanış yaşar..
Geç gelen rönesans.. :p
Printable View
Küçük düşürücü şekilde öldü haberi çıkabilir :he:
Demokratsi gereği..
Yerli beyaz yakalar belki uyanış yaşar..
Geç gelen rönesans.. :p
pişkin şekilde,
global para aklama/dolandırıcılık ağını dünyayı kurtaracak kahraman sosuyla sunuyorlar ya...
accayip dayı...
neyse..
adalet var sec var..
epstein müşteri listesi var.. :he: :he:
jet fadıl/tosuncuk ve diğer yerli milli organizasyonlar çok sempatik kalıyor..
mini girişimciler. :he:
https://pbs.twimg.com/media/FiUynLhWAAIO4xG.jpg
:whistling:
Emekli Adamın 2-3 milyon belkide 5-6 milyon tl değerinde evi var, emekli olduğu için vergisini ödemiyor muaf
Başka Emekli adamın evi yok alamamış gücü yetmemiş, sadece 1 arabası var 6 ayda bir vergisini ödüyor !!!
Bence adaletsiz bir düzenleme
Abdye has olaylar değil..
Güzel özet..
Bistte birileri aşagı bastıkça birileri alıyor
Birileri ısrarla satarken birileri ısrarla alıyor
Dünde böyle oldu, sanki hafiften bir savaş var
Ukraynanın Rusyayı dize getirdiği gibi, bizim KY yabancıyı dize getirecek
Konya’da Konya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ndeki görevlinin bir köpeğe elindeki kürekle vurarak ölümüne neden olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldığı görevden uzaklaştırmaların yapıldığı ve 2 kişinin gözaltına alındığı açıklandı .
Görüntüleri izledim hepiniz ……..
o görüntüler hiç bir şey esas tüm köpekler açlık içinde ölmüş köpeği parçalayıp yiyor diğer köpekler
arkadaşalrının leşini paylaşamayıp yarısı yenmiş köpeğin başınd abirbirlerine saldırıyorlar
bunu yapanalrda 40 yıldır
Allah peygamber diyerek seçim kazanan bi belediyenin adamları
bu işin esas sorumlusu belediye başkanı ve parti gözetmeksizin meclis üyelerinin tamamıdır
SASA bugün akşam gelen haberlen 128 tabanına kadar indi,oradan destek gelse bile cılız kaldı 130-33 arası oynuyor,burada yatırımcıya tuzak kurmuş SPK,hisseye satış talimatı verdiğin fiatı iptal edemiyorsun alışta öyle,zaten alış verdiğin hisse bir gün sonra hesabına geçiyor,sadece verdiğin talimatın üzerinde değişiklik yapma imkanın var,bir garip durum,soktular milleti girdaba ya hisse çıkacak satacaksın,aldınsa batacaksın !!!
Katarlı dostlarımızdan para geliyormuş,10 milyar dolarcıkmış,acep karşılığında ne verildi ?...3 milyarı yıl sonuna kadar hesaba geçecekmiş,düşünüyorumda suriyeler için 40 milyar dolar harcanmış,araptaşlarımız süslümanlar için bi 40 daha harcarım demişti,şimdi 5-10 için arap kıçında gezeliyoruz,üstelik çoğu ile düşmandık,para mafiş bitirildiği için hepsiylen menfat için dost olduk,hala 128 milyar dolardan haber yok,merkez hala 50 milyar dolar ekside,piyasada dövizin yükselişini karşı kara para ile frenliyoruz:whistling:
Para konuşur.
İyi para kötü parayı kovar.
Kötü Para iyi parayı kovar.
para parayı çeker.
Pakistan merkez bankası 100 puan faiz artırmış.
Anamı, babamı ve ülkemi seçemiyorum.
Şaban'lara mahkumuz !!!
Son 15 gündür, neredeyse gün aşırı hastaneye gidiyorum.
Bilmem kaçıncı doz Kovid aşısı olmaya gelen yaşlıları görüyorum.
Hem Çin, hem yaşlılarda Kovid korkusu kalıcı olarak yerleşti sanırım.
BUNLARA OY VEREN KADINLAR'I .........
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle yapılacak eylemler Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Valiliği'nin kararı nedeniyle Taksim ve Şişhane'de metro durmayacak. Gerekçe olarak terör saldırısı gösterildi ancak Taksim'deki saldırının ardından bu kararlar alınmadı.
Ne demiştim.
Banka alınmaz.
Yanına yaklaşılmaz.
Her şey Şabangillerin 2 dudağı arasındadır.
İstersen eksi fiyat kazancın olsun.
Banka alınmaz.
Balon alınmaz.
Küçük patron hissesi alınmaz.
Şişen patron hissesi alınmaz.
Bankaya para yatırılmaz.
Coin alınmaz.
Mevduat yapılmaz.
Emlak fiyatları şiştiği için ev alınmaz.
Otomobil fiyatları şiştiği için araba alınmaz.
O alınmaz.
Bu alınmaz.
Her şeyin fiyatı şiştiği için mal alınmaz.
Demir alınmaz.
Bakır alınmaz.
Gümüş alınmaz.
Rakı alınmaz.
Viski alınmaz.
Sigara alınmaz.
Hiç bir şey alınmaz. :)
Eurobond 2022 yili icinde 70 bin lira kupon gelir alti muaf
ustu ise catir catir vergi veriyor
ornek 145bin liralik kupon geliri elde ettiniz diyelim 32.700tl vergi odeniyor
Temettu de yuzde 50 vergi muaf yani 290bin liralik temettu geliri var ise yaklasik o kadar vergi odenir
Peki
3 milyona aldigi evi 5 milyona satan ne vergi veriyor
2 milyon luk rant kazancin vergisi nedir...
Yalnız endeksin aylığı tıpkı asuzunun sasanın hektaşın düşmeden önceki aylığına benzedi. Bi düzeltme elzem oldu ya du bakalım ne zaman olacak..
Benzer durumlar 87 ve 97 de de olmuş. Enflasyonlu yıllar benzer oluyor ellam
Umarım enflasyon etkisini koymuşsunuzdur.. Hani görünmeyen enflasyon %200 ya oyğzden şeyettirdim.
Bu saatten sonra kazançtan vergi alınacaksa, rakamlar üzerinden değil, resmi olmayan enflasyon da düşüldükten sonra alınmalı.
Ha çok kısa sürelerde bu kar elde edildiyse mesela 1 ay, 3 ay fln gibi, ama yinede enflasyon hesaba katılmalıdr
Rakamlar emlak sektoru icin tamamen atmasyon ama
daha enteresan rakam vereyim size
sanirim nisan ayi gibi komsu yazlik villasini 3milyona emlakciya satti
yeni alici da bundan 4.4milyona almis tarih emin degili ama 8ci ay diyelim
gordugunuz gibi 4 ayda yaklasik yuzde 50+ pess diyorum
saygilarimi sunuyorum...
SOn 6 aydır kör tuttuğunu hesabı geçerli, piyasa fln kalmadı. Her şey panikle yapılıyor, alışlar satışlar. Dediğim gibi enflasyon milleti öyle bir şaşırttıki, bunun üstüne Nüfusun %1 i kadarda varlıklı yabancı geldiğini var sayarsak emlak piyasası bence normal.
BASCM, gizli silahım borsada,kimsede bilmiyor:shh:
Borsadan hisse belirtsem kimse tınlamaz,çünkü onlar kendi bildiğini okur,sadece mesaj atanlara tavsiye veriyorum,hiç unutmam bir zat vardı TS topiğinde ona sönmezler gurubu tavsiye etmiştim,adam 1 senede %500 kazanmıştı,şimdi topikten kayboldu,1tl olan sönmezlere 500 bin yatırmıştı 3 sene önce,en son 5 olunca beni aramıştı 1.30 maliyetli,hisse 2 senede 60 üstüne çıkmıştı,yani 60 kat,en son yine aramıştı 15 abi demişti,ben ise 5 misli ile yetindim,bunlar 2 tane,biri 15 diğeri 40,patronu celal aga neredeyse bursanın çoğu onların sayılır,2008 batığında iflasını vermiş 2 olan hissesi 0.35 olmuş,o zaman dikkatimi çekmişti,o zaman onlarda yoktum 2'ci etapta vardım ve ala 15'lik olandayım iyide trade yaptırıyor,normalde 20 olması lazım,böyle olaylar çok geçti başımdan şimdi eziyoruz,geberene kadarda manisi bitmez,endex 89.000 iken medwigede önermiştim şimdi olmaz zamanı var diye belirtmişti,şimdi endex 4700 üstünde eski hesaba göre 470.000:plc:
Köpeğin kafasına kürekle defalarca vurduğu iddia edilen Murat B. ifadesinde şunları iddia etti:
"Ben sağlık teknisyeni olarak çalışıyorum. Olay günü barınaktaki hayvanlara parazit aşı ve ilaçlama uygulaması yapıyorduk. S.Ç içerden getirilen köpeği tutmaya çalışıyordu. Fakat köpeği tutamadı. İlk olarak köpek bana saldırdı. Ben de kendimi korumak için köpeğe kürekle 1 kez vurdum. Sefa Ç. köpeği kontrol altına alsa da o panik ile 2 kez daha köpeğin kafasına kürekle vurdu. Köpek şoka girdi. daha sonra tıbbi müdahalesini yapıp kafesine gönderdim. Son durumundan haberim yok. Benim bu olayla ilgili 3 günlük sağlık raporum bulunuyor.
"KÖPEK BAYGINLIK GEÇİRDİ"
Diğer zanlı Sefa Ç. ise verdiği ifadesinde olayın yaşandığı bakımevinde 2 aydır çalıştığını belirterek ‘Köpekleri parazit ilaçlaması için ara koridora çıkardık. O sırada saldırgan bir köpek vardı. Ben onu yakalama aparatı ile tutuyordum. Köpek bir anda Murat B.'ye saldırdı. O da kendini korumak için köpeğe vurdu. Köpek baygınlık geçirdi. Daha sonra köpeğe gerekli tedavisini yapıp kafesine koyduk’ iddiasında bulundu.
Bu tarım kredi marketlerin piyasadan hiç farkı yok, hatta bazı ürünlerde fahiş fiyatlar varken. Sayıları 2023 de 3 bine çıkacakmış, altında nasıl bir çıkar şeysi var acaba..
Ee hani devlet tüccarmı diye sümerbanklar fln filan satılmıştı.
Devlet birden tüccar olduğunu mu hatırladı?
Fenerbahçe stadına Atatürk deyince Yeni Akit'in gerçek yüzü ortaya çıktı. Bunlar devletin uçağında birinci sınıf ağırlananlar.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/f...ti-601400h.htm
Evcil hayvan malesef bir sektör.
Sahiplenip sonra sokağa bırakan vicdansız mahlukatlar yüzünden sorun büyük
İnsanların çoğunda bu canları alıp evine götürme olanağı yok, maması, aşısı, veterineri normal bir ailenin bütçesini etkiler, sağolsun devletimizinde bu konuda elle tutulur bir adımı yok, %18 kdv yi dayamış, yani kısacası evinde bir kedi, köpek beslemek te fakire göre değil
Bir şey yapmış gözükmek için bi yasa çıkardılar, o da bi tek pitbul sayısını azalttı başkada bir işe yaramadı.
Ceza ya gelince, Alkollü ehilyetsiz şöför gence çarpıp komaya sokuyor adli kontrolle serbest, sokak ortasında ateş açıp adam yaralıyor seken kurşun bir de çocugu yaralıyor adli kontrolle serbes, 240 sabılası var 241. kez suç işliyor adli kontrolle serbest, insana suçun cezası yokki hayvana suç işleyene nasıl ceza vereceksin
Bu vahşilerde İlk duruşmada çıkar adli kontrolle, aha yazın buray
Malesef ne alırken ne satarken gerçek değeri beyan eden kimse yok, emsal diye saçma sapan bir değer var, o kullanılıyor.
Ayrıca 5 yıldan önce satmazsanız rant verginiz zaten yok
Ev satışlarında tapu,belediye,alan ve satan göz göre göre devleti tokatlıyor. Devlette biliyor oy kaybetmemek için sesini çıkarmıyor
Yapılan bir uygulama var gerçi.
Süre uzatılmaz ise bu uygulamayı doğru buluyorum. Kırk yılın başı bir işi doğru yapmış olacaklar.
Gerçi evcil hayvan besleyenlerinin ne kadarı haberdar ,o da muamma
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...-tarih-1992786
Çip olayı çok aptalca ben kedime taktırdım. Kedim evden kaçtı çipide var nirileri buldu kamu yada öEl veterinerlikşere getirdi. Çipten kedimin bana ait olduğunu bulabilecekler mi. Tabi ki cevabı hayır. Çünkü çiği getirmişler ama çip okuyucuntek makina getirmemişler. Sadece göstermelik çip takıyorlar. Maksat bizde çip taktıroyoruz demek. Bu yıl sonuna kadar diyorlar. Daha konuyu bilmeyen milyonlarca hayvan sahibi var. Süreninde kesinlikle uzatılması lazım.bi garabette çip parası işçe tarımlarda taktırdın mı 20 tl özelde taktırdın mı 100 tl oda 7 ay önceki fiyatlar
Aynen öyle. Profesyonel olanlar 200-300 euro da, 60 euroluk aldim bir tane yetiyor.
Diger taraftan TR hayvan icin saglik sertifikasi istiyor. Tarim ve Orman bakanliginin belirledigi bir belge. Alman resmi veterineri de veriyor sertifikatiyi da, kendi formatinda. Bakanligin belgesini zar zor rica ederek imzalatip damgalatabildim ek olarak.
Gümrükde ne oldu dersiniz?
Memura gittim "hayvanim var yanimda ne yapmam lazim" diye sordum.
Adam "gec abi bir seye gerek yok" dedi.:oleyo:
İçişleri Bakanı Soylu: "(Belediyelerdeki soruşturmalar) Herhangi bir siyasi partiye yönelik baskı, farklı anlayış söz konusu değildir. Burası devlettir."
Bakan Soylu: "İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ilk defa işe aldığı 15 bin 125 kişi hakkında hiçbir güvenlik soruşturması talep etmemiş, değerlendirme komisyonu oluşturmamıştır."
İçişleri Bakanı Soylu: "İstanbul Büyükşehir Belediyesinde işe alınan 1668 kişinin veya yakınının terör örgütü irtibatı/iltisakına dair kaydı ve adli kayıt bulunduğu belirlenmiştir"