ilk 5 i yazabilirseniz çok sevinirim
Printable View
Bu sefer biraz abartmis :) 476bin adet almis [emoji122]
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben konuya daha basit bakmak istiyorum. Isler iyi gitmese, neden alim yapsin. Mutlaka isler iyi gidiyor ki, hem pay satimindan vazgecti, hemde pay alimi yapiyor.
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
476 bin adet alsa tavan olurdu. 476 bin tl tutarli yaklasik 48 bin lot hisse geri alinmis. Alimiarin devami gelirse yuzumuz gulmeye devam eder. 2014-2015 arasinda Vestel geri alimlarla Vesbe deki payini ciddi anlamda arttirarak 75% ten 94.6% ya cikarmisti. Hisse fiyati da 2.5 ten 18 lere cikmisti. Umarim amaci bu alimlarla hisseyi ederine ulastirip ordan 15-20% lik sirket payini yabanciya satmaktir. Sirketin 2018 FAVOK ve kar hedefleriyle ederi 20 TL den asagi degil.
476 bin nominal tutarlı senet 476000 adet demektir.... Ben yazılarımda vurguluyorum , bu senetler şimdi toplanmadı , aylardır toplanıyor , şimdi toplanmış resmi olmayan hesaplardan Resmi VESTL hesaplarına aktarılıyor , bunu yaparkende , piyasadan gelecek satışları almaya çalışıyorlar , ama ben hep vurguladığım gibi buralardan satacak kadar keriz değilim.... heleki VESTL devreye girdi , eğer bu alımların gayesi , VESTL in elinde bulundurduğu VESBE leri satmak için uygun fiyatlara çekmekse , 4-6 aylık sabırla çok güzel fiyatlara gideceğimizi düşünüyorum , kaldıki gelecek olan bilançolarda arkamızda rüzgar olacak.... büyük bir yatırım devreye girdi , diğer bir yatırım yolda , piyasa değeri dünkü kapanışla 424 milyon usd a ulaştı..... 2006 yılında bile 450 milyon usd dıki , o günden bugüne VESBE için gelişmeleri ve kilometre taşlarını yazmakla bitmez....
2018 kar beklentim en az hisse başı 1.8- 2.0 tl , F/K son yıllarda 6-7 lerde süründüğümüzü varsayalım , bugün bu senedin en kötü olması gereken fiyatı 11-12 tl bu fiyat bile VESBE için kelepirki .... bunun altı zaten ultra kelepir..... zaten benim hedeflerim daha yüksek...... VESTL in lokomotifi olan bu şirketi buralardan vermem......
Şayet VESTL elinde bulundurduğu VESBE leri büyük ölçüde yabancılara 2. halka arz gerçekleştircekse ve bunu fonlama olarak kullanıcaksa , sabırla bekleyen mükafatı alacaktır.....
---------------------------------------------
yatırım tavsiyesi değildir...
KAP bildiriminde sehven nominal degerli pay yazilmis, zira paylasilan tabloya bakarsaniz, alinan lot sayisinin 48 bin civarinda oldugunu gorursunuz. Zaten dun deniz yatirim in alimlari da o civardaydi. Alim oncesi Vestel in payi 179.844.117 lot iken alim sonrasi 179.891.761 lota cikmis. Sizin gozunuzden kacmasina sasirdim. Zaten yaklasim 500 bin lot alimla hisse fiyati sadece 3% artsa uzulurdum. Boyle 40-50 alsin her gun boyle 2-3% yukselsin isterim ben...