Alıntı:
......Bir emekli öğretmen geliyor, ihaneti tarif edemiyor, çökmüş, yürüyecek hali kalmamış, yaşam enerjisi sıfır, kimseye inancı kalmamış, ve bitmişlik içinde zar zor konuşuyor, ülkeye cumhuriyete ve Atatürkçüler'e bir inancım vardı, o (meşhur Atatürkçü yazarlar) yazarları okuyor kendimi yakın hissediyordum, yıkıldım..... .....Bir başka emekli mühendis, ağlayarak konuşuyor, kendimi hep Atatürkçüler'e yakın hissettim, ve ama 'milli düşmanlarla' ittifak içindeler, mahvoldum,, öyle bir boşluğa düştüm ki, size de ona da buna da kimseye de inanmıyorum! Kendimi hayatımda bu kadar yalnız itilmiş hiç hissetmedim, ne yapacağımı bilmiyorum!..... ...Bir başka seçmen, eskiden bizim yazarları okurdum, arada bir gidip geldiğim dernekler vardı, şimdi, tiksiniyorum, siyasetten koptum, tarihten koptum, ilgi duydugum sanatçı yazar siyasetçi kalmadı, onlarla ortak bir idealim kalmadı, kendimi kandırılmış hançerlenmiş hissediyorum, nereye gitsem, kandırılmışlık duygusunu içimden atamıyorum!... ....Bir başkası, yalvarırım bir cümlemi not ediver, diyor, eskiden ortak bir öfkemiz ortak bir isyanımız vardı ama şimdi, vatan hainlerine övgüler düzüyorlar, olacak şey değil, yıllarca mücadelesini verdiğim parti yapıyor bunu... ....Bir başkası telefonda ağlıyor ve arada bize de küfrediyor, soytarı olmuşlar, onurlu tek bir yazar bulamıyorum, yıllardır gidip geldiğim partiyi dernekleri yerinde bulamıyorum, çok güvendiğim siyasiler yazarlar, hepsi yapmacık gösteriş şov peşinde, TV'de gördüğüm an kusasım geliyor, sağlığım bozuldu, destek olmak için koli koli kitap alıp arkadaşlarıma dağıtırdım, sokakta kahvede her yerde isimlerini onurla söyler gurur duyardım, şimdi, utanıyorum... .....Bir başkası, ne kadar güvendiğim insan varsa bizi sattı, ve hala, olup biteni anlamıyorum belki ben hata ediyor belki benim bilmediğim bir şey var diye size telefon ediyorum, katillerimizle ve vatan hainleriyle helallaşmek, olamaz, etrafımda derdimi anlatacağım kimsem dahi kalmadı!.... ....Bir başkası, çokta sıkı bir hatırlatma yapıyor, ağbiciğim, AKP'yle FETÖ dinlerarası diyalog diyerek ortaklık kurup Türk ordusunu lağvetmedi mi, diyalog diyenler sonra birbirini boğazlamadı mı, sonra Oslo'da Habur'da açılımla katilleri ekranlara çıkarttılar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne kuruluşuna atasına birlikte ekranlarda küfürler etmediler mi, sonra birbirleriyle kanlı bıçaklı hale gelmediler mi?... ......Devam ediyor, bunlar sağ'ı bilmiyorlar mı, 90'lı yıllardan beri uyuşturucu çetelerinin katilleri cinayetlerini ve sağ partilerine yuvalanmış derin yapıları ve şimdiki muhalefet ortaklarındaki parababalarının ekran sahiplerinin kökenlerinin aynı mafya paralarıyla kurulduğunu aynı FETÖ'cülerin aynı ajan ve mafya örgütlenmelerinin sağ'ın her tarafında zibil gibi kaynadığını kökleştiğini bilmiyorlar mı, bunlarla hiç bir fikri ve duygusal bağım kalmadı, (ve çok canımı yakan, bu yazımı yazmama sebep olan son cümlesi:) ben de duygu kalmadı!.....
.....Niye ağlıyor ne diyor kendini kandırılmış hançerlenmiş hisseden bu çaresiz insanlar! Bölücü katillerle iş tutmanın sadece siyasi değil çok yüksek bir insani bedeli olduğunu haykırıyorlar! 'Kimseyle görüşemez-konuşamaz' hale geldik ne demek?