Abi dusmanlarimizi once iflas ettirecez, sonra eslerinden bosatacaz, en sonunda da timarhaneye diktiracaz....
:)))))))))))))))))))))))
Iki gundur durmadan guluyon....Gulme manyagi oldum akides....Millet deli gozuyle bakiyor...
Printable View
Abi dusmanlarimizi once iflas ettirecez, sonra eslerinden bosatacaz, en sonunda da timarhaneye diktiracaz....
:)))))))))))))))))))))))
Iki gundur durmadan guluyon....Gulme manyagi oldum akides....Millet deli gozuyle bakiyor...
maral mı deyo?
yoğusam trump mu ?
ahd-i atik'ten mi okuyeler?
300 fransız kendini 300 ispartali sayıvemiş.
biz de Kursat ve 40 yigidi oluvesek de ahd-i atik'teki yazıları silmek içün vatikan sarayına sizıversek. olmaa mı?
bak 15 IYI partili
olmuş KOTU partili
Iran'in yakin ve uzak cevresindeki ulkelerin cogunda secim var.
Mesela dun Malezya'da 40 yildir yenilmeyen iktidar, muhalif ittifakin karsisinda kaybetti. Evet aynen bizdeki gibi ittifaklar vardi.
Yani secimin iptal olmasi mumkun deel.
Israil, Hizbullah ve Suriyedeki Iranli milisleri hasat edecek. Tabii ki Lubnan da payini alacak.
Emme asil catisma bu deel, asil catisma Hormuz'de Suud-Iran kapisacek.
Tabii ki bunlar secimler bittikten sonra.
Dow 35.000 didiydik ya, petrol icin de uzun vade bir fiyat verem, 250 dolar...
Analez temam...
Abi biz "suya bakanlardaniz". Bizde merhamet vardir be ya...Alıntı:
ahd-i atik'ten mi okuyeler?
Bunlar "atese bakanlardandir." Bunlarda merhamet ulmaz.
Bunlar atese bakip, iclerinden iclerinden mirildanirlar.
Dow vadelisi 24.750 ...25.000'in ustune yavasca ve usul usul yerles bakem...
https://twitter.com/OduncuTim/status...240962048?s=20
hayırsız ido tamam demiş...
la olum tam buban vekil olcek
tam kıvama getirmiş
oldumu ya...
abi, 250 dularlık petrol analizinde vade
ne kadarlık bi zaman dilimi...
binen binmeyen belli olsun abi
ben zati hep 100 liralık alıyom...
kimyager halkım
benzinide evde yapar
yada muadilini yapar...
1- Dow'un 35 bin olması yakın ve orta vadede imkansız. Böyle bir varsayımı yapabilmek için çeyrek bilançolarda ortalamada % 40'lık bir kar artışına ihtiyaç var. Şu anda Dow'un ortalama fiyat kazanç oranı 24-25 civarında. Karlılıkta bir değişiklik olmadan Dow'un 35 bine dayanması f/k'nın 35 olması anlamına gelir. Bu aynı zaman da temettü verimliliğini de % 1'lere çeker. Bu durumda bir çok yatırımcı satışa geçer, çünkü tahvil verimlilikleri bunun çok üzerinde seyrediyor.
Dow için şu anda beklenen yükseliş değil, aşağı yönlü bir düzeltmedir,
2- Petrolün varilinin 250 dolar olması.
Şahsen böyle bir gelişmeyi mümkün görmekle birlikte bunun 2020'lerin sonunda gerçekleşebilecek bir senaryo olarak görüyorum. Bilindiği gibi 2008'lerde 140 dolarları bulan petrol varil fiyatı, geleneksel olmayan yöntemlerle üretilen petrol ve doğalgazın piyasalara girmesi ile önemli bir darbe yedi. Bu darbenin ne kadar devam edeceği bu yöntemle üretilen petrol ve doğal gaz üretiminin devamlılığına bağlı, doğal olarak.
Tight, shale v.b. olarak adlandırılan bu tür üretimler geleneksel yöntemlerden 2 konuda olumsuz olarak ayrışıyor.
Birincisi bunlar geleneksel yöntemlere oranla çevreye çok daha fazla zarar veriyor ama petrolün 150-200 dolarlara varması durumunda Batı ittifakının tehlikeye giren bekası yanında bu ihmal edilebilir görünüyor. Üstelik çevresi zarar gören arazi sahipleri kendilerine sunulan milyon dolarlık teşviklerle susturulduğundan çevreye olan etki kamuoyunun dikkatinden uzak tutulabiliyor.
İkincisi geleneksel olmayan yöntemlerde açılan kuyuların ortalama ömürlerinin geleneksel olanlara oranla çok kısa ve yüksek maliyetli olması. Suudi Arabistan'da 30-40 yıldır üretimi devam eden kuyular varken, geleneksel olmayan yöntemlerde kuyuların ortalama verimli ömrü 3-5 yıl arasında değişmektedir. Bu şu anlama geliyor, kuyuları açmaya başladığınızda en verimlilerden başlarsınız ve zaman geçtikçe daha az verimli kuyular açılmaya başlanır. Yani her geçen gün verimliliği azalan ve maliyeti-çevreye zararı artan bir kaynak söz konusu. Şu anda yapılan projeksiyonlar bu yöntemle yapılan üretimin 2025'lerde pik olacağı ve sonrasında azalacağı yönündedir. Bu süre içinde de sürekli maliyet artışları yaşanacaktır. Petrol fiyatlarının patlaması için geleneksel olmayan üretimin çok azalması gerekmeyecektir. Bu olasılık gözle görünür bir duruma geldiğinde yani 2020'lerin sonuna doğru 250 dolar fiyatları görülebilir. Tabi piyasalar bu olasılığın gerçekleşeceğini erkenden fiyatlamaya da karar verebilir ama bu durumda bile ben en erken 2025'lerde bunun gerçekleşebileceğini düşünüyorum .