Hep kendime söz veriyorum, alımlarımı 17.30 dan sonra yapacağım diye. Bir türlü uygulayamıyorum.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Hep kendime söz veriyorum, alımlarımı 17.30 dan sonra yapacağım diye. Bir türlü uygulayamıyorum.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen sanki dükkan kapanacak 😂
Hamas 2 ABDli rehineyi serbest birakmis [emoji779]
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Herkese selamlar.
Bir süredir İSMEN yatırımı yapıyorum ancak bilançosuna çok vakıf olamadım. Anlamadığım bir şeyler var. Beni aydınlatabilecek arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Anladığım kadarıyla genel olarak işletme gelirini aracılık hizmetleri, portföy danışmanlığı, varlık yönetimi ve faiz geliri oluşturuyor. Forumda önceki sayfalarda birkaç arkadaşımız faiz geliri ile ilgili yanlış hatırlamıyorsam beklediklerinin üzerinde geldiğini söylemişti 2023/6 için. Finansman raporuna bakıyorum ve anlamaya çalışıyorum. 2023/6 'da anladığım kadarıyla şirketin yaklaşık 6,5 Milyar karı var ancak bunun ne kadarının faiz olduğunu çözmek istiyorum. Brütte 149 Milyar gelirin 2,2 Milyarı gibi görünüyor ama ben mi yanlış bakıyorum ? Faiz bu şirketin gelirinin ne kadarlık bir kısmını oluşturuyor ?
Sn. Hunlu
Aşağıdaki linkte 30 Haziran 2023 tarihli yatırımcı sunumu var. Okumanız şirketi daha iyi tanıma ve anlamanıza yardımcı olacaktır.
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/b..._6A23Final.pdf
Teşekkürler Sn. erdgass. Ancak yatırımcı sunumlarını okudum orada faiz gelirleri ile alış-satış gelirlerini tek potada %60 küsür olarak belirtmiş. Finanrman raporunda ise detaya inebiliyorum ve önceki mesajımdaki rakamlarla karşılaşıyorum. Ben yine d enet bir cevap kendimce bulamadım belki bilen bir arkadaşımız yardımcı olur.
Bir de alış-satış işlemleri tam olarak nedir İSMEN'in gerçekleştirdiği ? Hisse Senedi vs varlık alım satımından mı söz etmeli burada ?
Alış-satış işlemleri şirketin kendi portföyüne yaptığı hisse senedi, devlet tahvili, hazine bonosu ve varant vb finansal enstrümanlardan oluşmakta, ara dönem finansal raporlarında gelir tablosu detaylı olarak açıklanmıyor. Yıl sonu bilançolarında gelir tablosu satışlar-satışların maliyeti, aracılık komisyonları, faiz geliri ve diğer gelir ve giderler kalem kalem bilanço dipnotlarında ayrıntılı olarak gösteriliyor. 31 Aralık 2022 bilanço ve dipnotlarını incelerseniz gelir gider kalemlerini detaylı görebilirsiniz. 2023 yılı detaylı dipnotlar için yıl sonu bilançosunu beklemek gerekiyor.
Tekrar teşekkürler :)