Ben daha halka arza girmedim.
Hep pahalı gibi geliyor ama sonradan artıyor.
Yarın Arçelik Vestel, arkadaş biz de telefon yapıyoruz deyip artabilir.
https://i.hizliresim.com/lmq6utr.jpg
Printable View
Ben daha halka arza girmedim.
Hep pahalı gibi geliyor ama sonradan artıyor.
Yarın Arçelik Vestel, arkadaş biz de telefon yapıyoruz deyip artabilir.
https://i.hizliresim.com/lmq6utr.jpg
Mevcut şirketler İş Bank ve TMSF'den esinlenip kendi ekonomik bütünlüklerini alt şirket haline getirip halka arz edebilir.
Millet daha önceden maliyetlenenlerin kucağına düşmek istemiyor yeniden yarış başlasın istiyor.
Aslen yönetim şirketi ve işletme şirketi ayrı olması daha iyi olabilir.
Koç Holding'de Famliy Danışmanlık var, AGHOL'de Yazıcı Danışmanlık var, bir kaç tane daha gördüm ama isimleri aklıma gelmedi.
Telekomlar ile elektrik,gaz dağıtım şirketleri de aslında işletme devir şeklinde diye düşünebiliriz.
Turizmde de çoğu otel kiralık ve başka şirketlere ait.
Ben de geceye hisse yok. Viob pozisyonu yok. Ök.üz gibi yatıyorum kaç saat uyurum belli değil yarın cuma olduğu için öğleye uyandırır hanım. Perşembe günü planı yaptım iki hisse alacağım diye uyandığımda saat 13 50 ydi. Bu yüzden hisse taşımıyorum ne olur olmaz diye. Ama uyandığımdan itibaren sabah ki açılıştan daha ucuza hisse alıp satmaya fırsat veriyor hemde 30 -50 kez bu çok garip. Bozkuş un deyimiyle niye bu kadar kolay para dağıtıyor bu beni çok çok ürkütüyor
Normalde bir şirketin %50 hissesini aldiniz. Bu şirketin yarısı sizin oldu tümüyle. Bu şirketin içinde bisküvili cukulata, cips, dondurma, hazır çorba, temel gıda, süt ve unlu mamuller fabrikaları oldun. Ben tümünün yarısına ortağım. Ama bizde 40 tane yavru oluyor. Her birini ayrı ayrı arz edebilir. %3-5 ile şirketn %100 ünü yönetebilir kararını verebilir. Tam anlamıyla denetim yok. Çeşitli muhasebe hileleri yanlış anlamaya müsait ifadeler manipülasyon hepsi var. Buna dur diyen bir kurum yok.
Bugün bi arkadas anlattı. Her halka arza giren bi eleman. Tavandan enerjili bir şey almış. Yanındaki bir iki kişiyi de gazlamis. Onlar da almışlar. Sonrası malum. Tabandan da alsaydınız dedim. Abi o aklımıza gelmedi. Satış yaziyoruz ama gitmiyor diyor:)
Benim düşündüğüm modelde diyelim buzdolabı işletmesine A isimli bir şirket sahip, B isimli başka şirkete süreli kiralıyor, anlaşma şartlarını yerine getirmez ise teminat mektuplarını bankaya veriyor ve yeni bir işletmeci arıyor.
Aslen Tofaş ve Ford bu şekilde çalışıyor. Discovery Channel'da gördüüşm kadarı Vestel de çok fason üretim yapıyor. Çoğu telstilci de fasoncu.