-
INVENTOR performansın güzel, senin sistem pozisyonları %1.53 kayıpla kapattığında endeks 9500 deydi ve geçen Cuma kapanışa göre %4 gibi eksideydi. Demek ki düşüşte +0.4 beta ile çalışmış. Bir de yükseliş durumlarında beta nedir onu da yazarsın, tahminimce +1 den büyük çıkar. Betanın düşüşlerde +1 in oldukça altında, yükselişlerde ise +1 in üzerinde olması optimal tasarlandığını gösteriyor. 😊
-
Şimdi de ABD borsaları satış yiyor, %1.5 gibi eksideler. VIX %13 çıkmış durumda an itibariyle.
-
Datalar kötü gelmiş özelikle de tüketici ve hizmet sektörü tarafında.
The S&P 500 fell sharply Friday, remaining on track for a weekly loss after a slew of softer data stoked worries about the economy. Weaker services, consumer sentiment data.....
-
Sportif a.ş. ler için şu görüşümü tekrarlamak istiyorum: Profesyonel futbol liglerinde oynayan 130 küsür takımın istisnasız hepsi halka açılıp borsada işlem görmeli. Böylece tüm bilanço riski ve zararlar hissedarlara yüklenir, finanse etme problemi çözülür, hissedarlar takımları finanse eder. Hatta amatör liglerde oynayanlar bile bu cihete gitmeli. Futbol takımlarının kar elde etmeleri pek mümkün değil, eğer bir Real Madrid Barcelona Manchester United değilseniz. Zarar odaklı işletmeler bunlar. Bırakın hissedarlar kendi ceplerinden nakit koyarak takımları ayakta tutsun, aynen halka açık 4 büyük takımda olduğu gibi. Sonuç itibariyle de hiç bir takım batmaz, sonsuza kadar hissedarlar bilançoyu kendi ceplerinden takviye etmeye devam ederler. Hissedarların bu durumdan şikayetçi olmayacakları ortada, çünkü mevcut sportiflerin her bedellisi başarıyla sonuçlanıyor. Böyle bir fırsat kaçmaz.
-
Sürekli zarar eden, temettü ödeme imkanı olmayan, zırt pırt bedelliye giderek ayakta duran bir şirketin hisselerine neden yatırım yapıldığı mevzusu psikoloji biliminin çözmesi gereken bir sorudur. Mazoşizm kapsamında incelenmesi gereken bir durum bana göre.
-
Demek ki yatırım yaptığı şirketin yazdığı zararları sürekli kendi cebinden finanse etmekten zevk duyan ve bundan mutlu olan bir yatırımcı kitlesi var. Piyasaya düşen görev bu adamların mutluluğunu artırmak olmalı.
-
-
Gözlerim doldu bravo SPK. Piyasanın şeffaflıkla işlemesi için elindeki tüm yetkileri kullanan, manipülasyona geçit vermeyen, yatırımcıların hakkını hukukunu koruyan SPK’yı ayakta alkışlıyorum. Bundan sonra en ufak bir manipülasyon dahi olamaz artık.