Originally Posted by
LostPerson
İnşallah Sn. Dudu,
Faiz artışı olmazsa döviz zor durulur dövizin her yükselmesi psikolojimi allak bullak ediyor,
Benim sorunum kazanmak değil paranın değerini koruması bunu yaparken de doların çıkacağını bildiğimde halde dipte satmak sonrada yanlışlarımla zararlara yol açmam, 2014 teki hata beynime kazındı resmen dolar alınca zarar edeceğim korkusu var devamlı, dolar 344 te de alıp zararına sattım 2017 de sonrada mevduatta duracağım dedim sonra doların çıkacağını farkettiğim 3,78 de alım kararı verdiğim halde uygulayamadım. GEç te olsa 4,08 den olsa aldım panikle satmayayım diye bankadan parayı almak için talimat verdim para geldi düşerse satamam diye almadım parayı geri göndertip 2 gün sonra 411 den verdim,
Devaluasyondan korkan dolarda durur diyen Sn. Lucas, 2014 te dolar aldım düştü tüm kaynağı zaten o korku nedeniyle doları geri gelince de hemen satıyorum refleks olarak , 2001 deki gibi 5-6 yıl çıkmayacak korkusuna kapılıyorum her aldığımda ve geri geldiğinde sonra zararına satıyorum, 3 lü seviyelerde iken de onu yaptım. Babama ise 3,53 ten zorla dolar aldırttım hala duruyor onda,
Ekonomi yönetimi aklı başında kararlar verirse uzun vadede de olsa dediğiniz gibi zarar çıkabilir ama alınan kararlar öyle olmuyor,
Dövizin buralara çıkması engellenir faiz artar derken nerelere geldi, yarın mesela ödüm kopuyor bu gece nasıl uyuyacağım ,
Rahatsızlık verererek konuyuda dağıttım herkesten özür dilerim .
Saygılar...