Ha unuttum birde enparada 181 gün 18 den %3 stopajlı olan var 13 marta kadar
Ha unuttum birde enparada 181 gün 18 den %3 stopajlı olan var 13 marta kadar
Bece de 3 martta enflasyon yüksek çıkacak ama bu forumda bir cok kisi bu faizlerden uzun bağlayın faizler artık yukselmeyecek dedikleri için biraz ortada kaldim
Merkezden sabah müjdesi geldi bakalım bizim oranlara ne kadar yansıyacak
Tcmb ZK artışı mevduat faizlerine 50 ila 75 baz puan arası etki edebilir. Ancak bankalar bunu olabildiğince geciktirmeye çalışacaklardır.
Bugün ve yarın bağlayacaklar için sıkıntı olabilir. Pazartesiden itibaren fiyatlamanın başlaması daha olası.
Tcmb bu hamleyi zaten kuvvetlenen kredi daralmasını daha da kuvvetlendirmek için değiş de kredi daralması nedeniyle TL mevduata olan ihtiyacın azalması nedenilre TL mevduatta eksik rekabet nedenbiyle faizlerin düşmesini engellemek için yapmış olabilir.
Yani 18.2.2021 de yapmadığı faiz arttırımını maliyetini sadece bankalara yükleyecek şekilde bugün yapmış gözüküyor.
Politika faizinden de bir değişiklik beklemeyelim artık.
yani diyor ki; kredi veremiyorsunuz fazla paraları bana verin. mevduat toplamaya devam edin. sıkılaşmaya devam.
Dolar 7.12 yi geçerse bu tip adımlar gelmeye devam eder. E gelsin bence de anamızı ağlattılar aylarca paramız pul oldu