Bankalar 24.40'dan dolari veriyor. 100 bin dolardan fazlasini da vermiyorlar.
Nasil bir ortamdir, sattigin malin parasi hesaba gecene kadar %15 yiyorsun. Neyse benden uzak olsun da boyle olsun.
Printable View
Bankalar 24.40'dan dolari veriyor. 100 bin dolardan fazlasini da vermiyorlar.
Nasil bir ortamdir, sattigin malin parasi hesaba gecene kadar %15 yiyorsun. Neyse benden uzak olsun da boyle olsun.
Ülkemizi çok seviyoruz , başka bir ülkede yaşamamız da zor , bir ülkede ekonomik istikrarsızlık ödemeler be hayati harcamalarda daralma dolar sendromu kronik bir sorun olarak kalıcı nasıl oluyor ? Vatandaş dolarım var diye mutlu oluyor maaşım gelirim az düşecek diye üzülmüyor !!
Kanıksanmış çaresizlik var , gelir adaletsizliği de cabası !!
vatandaş dolarda ise elbette sevinecek. yıllarca biriktirdiği para, inanamadığı enflasyon rakamları karşısında dahi erimekteydi.(faiz düşük, dolar getirileri düşük idi).geçmiş zararlar çıktıktan sonra rasyonel yatırımlara yönelebilir.
Vakti-zamanında bir öngörüde bulunmuştum. Yazdığıma pişman etmişti çok bilenler. Doların 15’e geleceğini öngören zırvaları bile paylaştılar. Vatan hainliğimiz bile dillendirildi. Yukarıda ülke burjuvası hakkında yazılanların haklılık payı vardır. Bizim burjuvazi nin para kazanma ahlakı, ilkesi çoğunlukla yoktur. Aklı değil, güçlü hissetme güdüsünün sarhoşluğunu yaşar. Kendi gücünün üzerinde gördüklerini de biat etmede üstüne daha evrimleşmiş bir bukelemun tanımam.
Velhasıl, akıl parada değil, baştadır. Benim gibi yoksulluk sınırında yaşayan birinin de bir şeyler biliyor olabileceği ihtimalini hiç değerlendirmeden, kibirlerini kustular. Olan oldu. Daha da olmak durumunda. 2 yıldır bir ekonomi politikası yürütüldüğünü, bunu tanımlamak için heteredoks, epistomolojik kopuş gibi kelimelerle makyajlanmaya çalışılsa da bunun yürümeyeceği, büyük yaralar açacağını söyleyen aklı başında ekonomistler oldu. Bazılarını bu forumlarda da okudum. Gerçeği ifade etmeyi çalışan bu ekonomistleri ezbercilikle,batıcılıkla,tarafgirlikle,pratik yokluğuyla v.s. suçlandılar ki, şimdi söylediklerinden utanırlar mı bilmiyorum.
Benim öngöremediğim şu. Naci Ağbal döneminden sonra hiç gereği yokken ,daha büyük bedellere sebep olan deneylerden bu kadar kolay çark edebileceklerini tahmin edemedim. Neyse ki çok geç de olsa memleket için iyi oldu akılcı politikalara dönmek. Sonradan tekrar kesilir mi-kesilmez mi bilmek imkansız. Eğer aynı politika ile devam edilseydi, o zaman görecektim, o arkadaşların gözlerinde oluşan fal taşını. Eğer bu hata bir başka memlekette veya düzgün çalışan bir özel sektörde yaşansa, adamı kapının önüne koymakla bırakmazlardı. Yine de yanlışın neresinden dönerseniz kardır.
Şunu da belirtmeden edemeyeceğim. Böyle kelimeleri günlük yaşamımda kullanmayı hiç sevmesem de. Hastalıklı bir forum bu İşc topiği. Tam bir memleket manzarası. Hiç görüş ortaya koymayanlar eleştirmek için teyakkuzda bekliyor. Takıntılar, kafa karışıklıkları, at gözlüğünden kurtulamayanlar, karşısındakine ötekileştirenler, velhasıl her türlü arıza mevcut. Devam edin. Bizim bir millet olduğumuz, çağdaş bir insanın duygularından izole, ortak akıl üretmesini ,saygıyı, hoşgörüyü hakim kılmaya uğraşmayın. Bu forumun bir beyin fırtınası yeri olmasını isterdim. Bilenlerin eğitici olmasını beklerdim. Anladım ki olamazsınız. Selametle.
İş bankasının portföydeki ağırlığını düşürdüm
Nötr gördüğüm iki hisse vardı : ALGYO VE Migros
İşhanları kapanış ve yarın gül kalanları satabilirim Ytd
Bence dolar rallisi 6200 öteye borsayı götürmez 1 tavan hakkı var gap kapatmak için riski burdan başladım dağıtmaya memlekette her şey kumar olmuş
Böyle dengesiz işler sabah Koç tavan öğlen bankalar % 6 ataklı bu oyunlardan cidden sıkıldım sabırsız günümde riski kesmeceye başladık
Elde perakende ve gyo ile dolar endeksli enkai tarzı hisse peşinde koşacak artık bakalım hayırlısı Ytd
Önerileri ciddiye almayın tercihler ve hisseler benim tercihleridir yatırım yapmanız halinde kısa vade kayıp taşayabilirsiniz Ytd
Trader değilim ama piyasa yıpratıcı sabırlı yatırımcı bile ağzı açık izliyoruz )))
Perakende sektörü ENAG İLE gerçekleşen enflasyonu fiyatlar tüike ise güler geçer dolar olmuş 24 tl aldığınız o ithal market ürünlerini bakalım kaç tl alabileceksiniz
Garibana % 30 zam yap dolar olsun % 35 zamlı sonra da refah zammı yaptım memur işçi kazandı ne güzel dünya bu dünya
Marketlere denetim elemanı koymak şart oldu fiyatların son halini hep beraber göreceğiz ben istemezdim dolar artsın artık bu doları faizi % 25 yaparak cidden % 6-8 düşürme operasyonu yapmak zorundalar enflasyonu frenlemek zorundalar bunu ülkece biliyoruz .
İSCTR günlük, iyi tepmiş,
https://i.hizliresim.com/8o2kwvt.PNG