Originally Posted by
ragwaer
Deniz bey iyi günler dilerim öncelikle.
Her ne kadar sizin başlığınızla çok ilgili olmasa da, sizin fikrinizi öğrenmek istediğim bir konu var. Dolar bazında gümüş ve altın ons fiyatları mutlaka göz ucuyla da olsa takip ediyorsunuzdur. Bu hafta açıklanan Euro Bölgesi faiz indirimi sonrası, başta US olmak üzere merkez bankalarının faiz indirimine gitme süreci başlamış oldu.
Elbette, sizin de beklediğiniz üzere; yıl sonuna doğru, son çeyrekte faiz indirimleri değil, belki de faiz artırımı konuşuyor olacağız, bu durum göz ardı edilemez, ama günlük-haftalık yada aylık bazda baktığınızda, değerli metallerden altın ve gümüşün "volatilitesinin" sıradışı olduğunu düşündüğünüz olmuyor mu?
Sonuçta bunlar değerli metaller. Arzları sınırlı, şimdilik! Çıkarım maliyetleri bir taraftan, geri dönüşümü de sınırlı metaller. Hal böyleyken, neden gümüş yada altın faiz konusundan, yada faiz özelinden bu kadar etkilenir, ben şahsen kendi adıma çok da anlamlandıramıyorum.
Değerli metalin değeri, ancak fiziki olarak elinizde tuttuğunuzda anlaşılır. Örneğin gümüşe yatırım yapan kişi/kurumlar ancak fiziki olarak elinde tutuyorsa yatırım yaptım diyebilmeli.
Bu noktada açıkçası, en büyük gümüş yatırımcısı jp Morganın da piyasaları manipüle ettiğini düşünmemek elde değil!
Fikirlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
İyi ki varsınız...
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi