valla bende anlamadım vadesiz tl mevduat hesabınada yüzde 5 diyor vadesiz hesapta faiz yok ki
https://www.bloomberght.com/haberler...gi-duzenlemesi
Printable View
valla bende anlamadım vadesiz tl mevduat hesabınada yüzde 5 diyor vadesiz hesapta faiz yok ki
İşte böyle böyle kararlarla likidite krizi neymiş beraber öğrenmiş olabiliriz..
şaka gibi..
Acaba doviz repo, ya da doviz degerli yatirim fonu stopaj oranlari da degisiyor mu?
ONEPLUS A5000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
DÖVİZ TEVDİAT HESAPLARINDA 1 YILDAN UZUN VADELİ HESAPLARDA VERGİ ORANI % 13 OLDU -R.G. 31 Ağustos Cuma 07:19 DÖVİZ TEVDİAT HEASAPLARINDA 1 YILA KADAR VADELİ HESAPLARDA VERGİ ORANI % 16 OLDU -R.G. 31 Ağustos Cuma 07:19 DÖVİZ TEVDİAT HEASAPLARINDA 6 AYA KADAR VADELİ HESAPLARDA VERGİ ORANI %20 OLDU -R.G.
dth'lerdeki vadeli hesaplara uygulanacak vadesiz usd hesaplarından kesinti filan yok japonya mıyız biz,eksi faiz olur o.neyse
VADESİZ VE İHBARLI HESAPLAR İLE 6 AYA KADAR VADELİ HESAPLARDA VERGİ ORANI %5 OLDU
6 aya kadar vadeli hesaplarda %10 daha cepte kalacak demektir,bu bankalar oran güncellesin anlarız ama muhtemelen pazartesi ancak resim netleşir.
dikkatli bakınız resmi gazetede açık açık vadeli yazıyor
Demek ki tl mevduat tutan kişiler faiz lobisi değilmiş, ülkeyi fonlayan kişilermiş. Günaydın Türkiye.
bonolarda bir güncelleme olacak mı acaba
syg,
2 yıldır burdan bu mevduat stopaj olayını yazıyorum tl nin desteklenmesi gerektigini yazıyorum haralde yazılarımı okumuslar :kahkah: ama eksik yapılmıs stopaj tum vadelerde 0 olmalıydı ..ve en az 1 yıl olmalıydı ..hersen vergi prim bvs gibi borcların faizine veya ana parasına da af geliyor bunu hesaplarsanız 10-15 milyar tl eder ..haksızmıyım stopajı 0 lamanın maliyeti affedilen vergiler kadar varmı dır ...ustelik her yıl bu aflar .
eskisi sanırım şöyleydi (2013) değiştiyse birisi uyarsın lütfen
1.1.Döviz tevdiat hesaplarına ödenen faizlerden;
Vadesiz ve ihbarlı hesaplar ile 6 aya kadar (6 ay dahil) vadeli hesaplarda %18,(%20 olmuş)
1 yıla kadar (1 yıl dahil) vadeli hesaplarda %15,
1 yıldan uzun vadeli hesaplarda %13,
Arkadaşlar stopaj oranları arttırılıyor
Vadesiz hesaplardan stopaj kesilmediğine göre değişen birşey yok
Milleti telaşa vermeyelim :)
Sadece 3 aylık olması kısa evet ama 3 ay sonra tekrar uzatılır durumda bir iyileşme olmazsa
Bence burada önemli olan TL tasarrufları özendirmek için mantıklı bir hamle yapılmış olması
Bu olumlu bir sinyal görevi görebilir
vadesizden stopaj kesilmesi demek doların birazdan 9-10 lira olması demek ,sermaye kaçışı demek,%18 olan stopaj dövizde %20 ye çıkmış biraz da tl mevduatlar desteklenmiş ama 3 aylık sadece ve yeni açılacak hesaplara.büyük büyük bir adım değil bence merkez bankası elini belli etti yine 13 eylülde büyük bir artış beklemeyin dedi.
Vadesize vergi yok.
Eskiden vadesiz hesaba çok düşük bir faiz uygulanırdı. Belki yine bir yerlerde kalmıştır (kamu?). Onun güncellenmesi sanıyorum.
Stopaj vergisi azalınca hükümet vergi kaybına uğrayacak, bütçe açığı artacak netice olarak faizler artacak.
%12 oran artışına karşılık geliyor
Yani:
%20 - %5 stopaj = %22.4 - %15 stopaj
Sorun içeride dönen dövizde değil. Sorun ülkemize döviz girmeyişinde. Bu sebepten etkisi olmaz. Bir yandan da global tarafta EM’ler iyice bozulmaya başladı. Bu da döviz akımlarını EM aleyhine çeviriyor.
gizem öztok altınsaçın yorumu
güncel stopaj tablosu
https://pbs.twimg.com/media/Dl55x8KWwAU2g6R.jpg
promosyon da yapılsın bireysel emeklikte %25 devlet katkısı var mesela ..parasını tl de tutanada atıyorum 1 yıl tuttun %1 de benden densin mesela 100 000 tl ye 1000 tl de devlet versin ..bunlar kucuk seyler olabilir ama en azından birseyler yapılmaya calısıldıgının gostergesi olur .
Bence fazla sevinmeyelim diyor ki:
MADDE 3 : Bu karar yayım tarihinden itibaren 3 ay sınırlı olacak şekilde yürürlüğe girer.
Sanırım 3 ay ile sınırlı sonrasında tekrar eski oranlar gelebilir ya da uzatma yapılabilir.
Her şey açık seçik.!!
Sistem emme basma tulumba gibi çalışıyor.!!
Vatandaşla alay ediyorlar.!!
Stres hapı parasını beleşe yaptık diyorlar.!!!
Bayram şekeri.!!
Paralar aynen pul.!!
Bozdur bozdur harca.!!
Yaradana gurban.!!
bana uzatırlar gibime geliyor bunu bir deneme olarak bakmak lazım sonuclarına bakacaklar ona gore uzatıp uzatmama kararı alırlar ..ha uzatılırsa sasırmam cunku butce biraz rahat olcak birkac ay ..bedelli askerlik paraları imar barısından gelecek olan paralar yolu ile .
Bu arada %21.5 brüt ile bağlanan 32 günlük mevduatın yıllık bileşiği yılda 11.4 kere döndürülürse *net* (stopaj düşüldükten sonra) %22.4 oluyor.
%5 stopajın bileşik faizi ciddi anlamda arttırıcı bir etkisi de ortaya çıkıyor.
Şu ortamda parasını 1 yıllığa yatıracak var ise yatırsın.
Böyle hamleler doları destekler durur. 13 Eylül teğet geçecek.
Düzeltme: 6 aya kadar, 1 ayı da kapsıyor galiba. Yine de kulağı arkadan tutmak olumlu bir adım değil.
Bu noktada en önemli soru, eski mevduatlar için de geçerli olması.
Umarım öyledir.
250 bin için (eski oranlarla) %19.5 hesabıyla-aylık
Brüt Faiz Getirisi 4.006 TL
MSIGV (Stopaj-%15) 601 TL
Net Faiz Getirisi 3.405 TL
250 bin için (yeni oranlarla)
Brüt Faiz Getirisi 4.006,85 TL
MSIGV (Stopaj-%5) 200 TL
Net Faiz Getirisi 3.806 TL
aylık 400 tl artış
Faiz artırmamak için nabız yokluyorlar, aslında bu hamle gizli bir faiz artışı oluyor. Net de elinize geçen daha fazla çünkü.
Döviz Dth larda çözülme olurmu ya da vade uzatılır mı diye kontrol edecekler.
Demek ki dıj güj değilde ij güj leri kontrol altına almaları gerektiğini sonunda anladılar...
3 ay sonra tekrar uzatılması muhtemel.
Eski yeni tüm hesaplarda geçerli.Gizli bir faiz artışı daha gelmiş oldu böylece...
Kararnameyi şuan tam olarak okuyabildim ve mesajı düzelttim.
TL mevduat sahipleri için ılımlı. Ancak faiz artışı kadar değil ve ekonomi için de olumlu değil.
Piyasa bunu iyi fiyatlamayacak 13 Eylül teğet geçilir ise.
Dolara da bakılırsa 6.63 zaten.
Pek umurunda olmamış. Yoluna devam edecek.
Elde edilen stopaj geliri de püf olup gidecek. En azından halk olarak bizim cebimize girer bu da olumlu bir durum.
bono alirken mevduat eslenigi hesaplaniyordu simdi mevduat icin bono eslenigi mi hesaplanacak :)