Aidatlara zam yolda
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...yolda-42289507
Printable View
Aidatlara zam yolda
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...yolda-42289507
Bence artık ne slavlar ne suriyeliler ne afganlar ne de diğerleri kimse ülkesine geri dönmeyecek.Bu gidişle göç ülkesi olduk gitti.Amerikanın kuruluşu gibi,72 milletden insanla beraber bu topraklarda yeni bir oluşum kurulacak gibi,bunun adının da artık türkiye olmasına bile gerek kalmıyabilir.Yahu en milliyetçi partimiz ve seçmenleri göçmenler gitmeyecek diyen bir iktidarın yanında durdular ,bu nasıl akıl tutulmasıdır anlamadım.12 milyon suriyeli yerleşik yaşama geçti,üreme hızları 5 ve dünyanın en misafirperver göçmen politikasını uyguluyoruz,kendi vatandaşlarımıza vermediğimiz hakları göçmenlere veriyoruz.Bu nasıl iştir anlamadım,tamam ırkçılık yapmayalım da kendi ülkemizde kendi iktidarımız tarafından asli vatandaşlar olarak ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmiyelim yahu.
sayın hkm çok garantici, burada hepimiz hatalı tahminlerde bulunabiliyoruz ama hkm sanki anaakım iktisatcıların etkisinde çok fazla kalıyor gibi.
zamanında remote çalışma konusuda da benzer bir yanılgı içinde olmuştu, herkesin remotea geçeceğini büyükşehirlerin boşalacağını vb söylediğinde sektörde biri olarak böyle olmayacağını belirtmiştim kendisine, sonucu görüyoruz/gördük.
Gecenlerde arkadaşlarla muabbet ederken , birinin tanidıği zengince bir arkadaş geldi.
Konu konuyu acti derken, siyaset şu bu konuşuyoruz, herkes göcmenlerden dertli tabi,heryerde olmalarindan sıkıldık fasa fisolari... Neyse sohbet icinde, kendi sectigimiz yeni hükümeti yıktıktan sonra konu emlak meselesine geldi...
Bu yeni arkadaş, suriyeli kardeşlerimize 100binlerce dolara sattigi evlerden nasil kar ettigini anlatmaya başladı.... tam o sirada wc ihtiyacim geldi kalktim...Kiskançlik dokundu biraz galiba.
Filistinlilerin zamaninda cok para kazaniyoruz diye sattiklari mutlu donemleri yasiyoruz Allaha şükür
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
alıntı
YOBAZ PALAVRALARI
Seçimde Ampulcülerin kullandığı bir jargon vardı:
“İstanbul düşerse Kudüs de düşer.”
Buna inanan çok adam var.
Belki söyleyenin bile haberi yok.
Kudüs düşeli 150 sene oluyor.
Kudüs bugün kimin elinde?
İsrail’in.
Kudüs 1897 yılında Theodor Herzl’in girişimleri ile,
Yahudilere açıldı.
Osmanlı’nın kaymakamları, valileri ve devlet adamları,
Filistin’i Yahudilere parsel parsel sattılar.
Batı dünyasının çabaları ile orada,
Yahudi Devleti kuruldu.
Nasıl kuruldu?
Yahudiler yüz sene boyunca arazileri topladıkları için.
Bugün Kudüs’te Müslümanların etkinliği yok gibi.
Bizim Ampulcüler algı yaratıyor.
Ama Kudüs’te bizi takan yok.
Harem-i Şerif denilen 150 dönümlük bir alanda,
İki cami var.
Mescid-i Aksa ve Kubbetü’s Sahra.
Alanın anahtarı Yahudilerde.
Kudüs’te Alman Protestanlarının dev bir kilisesi var.
Fransız Katoliklerini önemli bir kilisesi var.
Ortodoksların merkezleri var.
İstanbul’daki bir çok Ortodoks kilisesi Kudüs’e bağlı.
Doğal olarak da Yahudilerin sinagogları var.
Kudüs çok dinli bir şehir
Ama bizim haberimiz yok.
++
Günümüzde,
Hatay ve Suriye sınırındaki bir çok alan,
Yabancılara parsel parsel satılıyor.
Yakında orada birileri bir devlet kurarsa,
Kimse şaşırmasın.
https://www.facebook.com/photo/?fbid...69479850024999
-Yatırımlık evini kiraya vermeyen adam ne yapar?
-Satar.
-Peki bu insanlar niye kiraya vermiyorlar? Enayilikten mi?
-Hayır. Mallarının üç kuruşa gasp edilmesinden, ve hükümetin de buna yasal zemin hazırlamasından usanmışlar.
-Evler yabancılara satılırsa ve yabancılar hakim olursa bu kimin suçu?
-Tabi ki ev sahibinin suçu. Kiracılar borsada, dövizde, veya otomobil ticareti yaparak paralarını katlarken, ev sahibi fedakarlık edip malını zararına elaleme kullandırmalıydı. Gahrolsun ev sahipleri. Pis vatan hağyinleri. Onların yüzünden filistin olacaaz. Tuuu yüzlerine.
https://i.hizliresim.com/cqbl6qu.jpg
Yok sn finans mt o maç daha bitmedi.O konuda düşüncem değişmedi.Salgın birinci round du.Great reset tarihi 2030 .O tarihe kadar çok şey değişecek.Bu değişeceklerden biri de yapay zekanın gelişimi ile korkunç bir işsizlik dalgası ve evden çalışmanın yaygınlaşması.Bu global soyguncular bir şeyi deklare ettiler mi yapıyorlar.O konudaki düşünce zaten benim uydurduğum bir şey değildi ki ,pek çok kaynak bu planı anlatıyor.Asıl aklıma takılan konu o değil,asıl aklıma takılan konu great reset tarihine kadar özel mülkiyetin kalkması ve artık her şeyin kiralanacak olması.Hadi yeni ev alımını ekonomik krizle hallettin yeni ev alımı kimsenin harcı değil,milletin elindeki malları nasıl alacaksın o konuyu hala çözemedim.
Bu arada değerli forumdaşlar zaten tüm öngörülerim tutsa burada ne işim olur,geçerim bir finans kuruluşunun başına para basarım.Elbet burada yazacağım,millet itiraz edecek ben de yeni şeyler öğreneceğim ,kendimi bedavadan check edeceğim,bu forum bu işe yarar.Her konuda bana yeni ufuklar açan tüm arkadaşlara sonsuz şükranlarımı da iletirim.Cidden hissenet e üye olduğumdan beri sanki bir üniversite okumuşum kadar bilgi sahibi oldum.İmamoğlunun dediği gibi değişim şart,değişimden korkmamak lazım:))))))))))))
Bu film 2019 yapımı.Çekimi de en az üç yıl öncesinden başlamıştır.Mutlaka izleyin,bu filmde covid yaşanmış bitmiş,bir dünya savaşı yaşanmış bitmiş,korkunç bir global kriz yaşanmış bitmiş.Post apocalyptıc bir dünyayı anlatıyor.Filmde savaşla yerle bir olan binalar var ve ortam sanki kiev veya moskova gibi.Dikkatinizi çekerim 2019 yılında gösterime giriyor daha ortada ne salgın var ne kriz var ne de savaş.
Gözlemlerime göre great resetten haberi olanların (siz dahil) tamamı "mülksüzleştirme"yi sadece evsizleştirme olarak düşünüyor.
Halbuki adamlar kıçımızdaki donun bile kiralık olmasından bahsediyor.
Dolayısıyla aramızda "ev bark almayayım, nasıl olsa mülksüzleştirme olacak, ben uyanık davranıp hissede, dövizde, mevduatta kalayım" diye düşünen varsa bence büyük hüsrana uğrayacak. :)
Küreselcilerden korkmuyorum.
Onların elindeki en büyük silah, medya yoluyla insanlara verdikleri korku.
Hükümetleri baskı altına alıp kanun çıkartırlarmış falan filan, ondan da korkmam.
Atatürk ile aynı Yörük soyundan geldik biz.
Konforlu esarettense, zor kazanılan özgürlüğü tercih ederiz.
Yok sn djoz olayın farkındayım.Eve su arıtma sistemi taktıracaktım.Yedek parça kalite vs açısından arçelik olsun diye niyetlendim.Arçelikten aldığım cevap artık su arıtma sistemi satmıyoruz ,abonelik sistemi getirdik,sistemi biz kuruyoruz para vermiyorsunuz ama cihaz sizin olmuyor.6 ay öncesinin parasıyla aylık 250 her ay ödeyerek kiralıyorsunuz dediler.Yani su arıtma sistemi aylık bütçede her ay eksi 250 yazacaktı.Bunu koca arçelik neden yapar ki.Direnme kısmına gelince elbet bu saçmalık kabul edilir mi,elimizden gelen ne varsa yapacağız da insan gene de endişeleniyor bu gidişattan.Olay onu bunu aldım kar ettim zarar ettimin çok daha ötesinde,çok ciddi.
Kesinlikle, istanbul çok karmaşıklaştı, uzaktan çalışmaya geçilecek, İstanbuldan tersine göç başladı, hayat çok pahalı hale geldi vs. gibi haberlerle bir plan kurgulandı. Bu haberlerle bu planı kurgulayanlar güzel evle ucuza kapattı. Yine en çok artanlardan biri İstanbul oldu. Youtube ve anaakım medyadaki o çok bilmiş ekonomistler önce kendi ekonomilerini düzelterek işe başlasalar ve bu kadar yardımsever olmasalar keşke
Sent from my 2109119DG using Tapatalk
Aynen sn hkm bende bu forumdan çok şey öğrendim. Şimdi de öğrendiklerimi aktarıyorum. Aktarırkende eleştiri alıyorsun tekrar gözden geçiriyorsun. Elbette söylediğim şeyler tamamen kendi tahminlerim. Yanılabilirim ve yanılıyorumda. Seçimi 6 lı masa kesin kazanır dedim yanıldım. Burayı okuyan herkes buradan bilgileri ve fikirleri alır en son kendisi karar verir. Youtube la beraber burası en çok faydalandığım mecralar diğerleri bana pek uymuyor. Bu site de zaman zaman geriye dönük mesajları saatlerce okurum çok faydalı bilgiler var. Bi kaç zibidi bi kaç trol araya giriyor ama hemen kabak gibi sırıtıyolar es geçiyorsun.
Nerdeyse 2 yıl oldu gayrminenkule yatırım yapalı. bazı arkadaşlar sattığın zaman da haber ver diyorlardı.
Ne satması... Yakın zamanda nakit döviz pozisyonumla bir tane daha konut yatırımı yapmayı düşünüyorum.
Dövizin bundan sonraki artışlarında çoğu satılık ilan sahiplerinin vazgeçme ihtimali yüksek. O yüzden bu günleri fırsat olarak değerlendirmeyi düşünüyorum. Malum kalan portföyüm %100 dövizdeydi.
Son 3 ayda fiyat değiştirmeyen ilan sahiplerine yoklama çekmeyi düşünüyorum.
Normalde bundan sonra konut yerine portföy çeşitliliği olsun diye arazi yatırımı yapmayı planlıyordum ama sağ olsun sosyal medya tarla pazarlamacıları yüzünden konut fiyatları 1 arttıysa arsa fiyatları 3 arttı.
5-10 bin liralık tarlalar bile milyon oldu. ama konut fiyatları kolay manipüle edilemiyor. Ayrıca konut alırken kandırılmanız zor, bir yan sokağa, bir üst sokağa bakarsınız aşağı yukarı doğru fiyatı bulursunuz. Ama arsa olayında kim kime ne ittirebilirse piyasasına dönmüş...
Gelişmeleri buradan bildiririm.
Herkese iyi bayramlar
--------
Yazdıklarım tamamen kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
Yukarıda arkadaşlar gelecekte ne olur? onu tartışmışlar.
Tersine göç olayı sosyal medyada dağ başında tarla pazarlamacılarının analttığı gibi köylere olmayacak.
Her bölgede yaya olarak 15 dakikada her şeye ulaşabileceğiniz SMART şehirler olacak.
Daha az karbon salınımı için bunu şart olarak görüyorlar.
Zaten çevre ve şehircilik bakanlığının da konu ile ilgili çalışmaları mevcut. (Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=Q4_8tDT-_5k )
Ben yatırımlarımı o şekilde planlıyorum. Misal Kuşadası, Marmaris ege sahillerinde SMART şehir kavramına uyuyor. Uzaktan çalışma olayı evet ama dağ başına köylere göç olayı sadece sistemden çıkmak zorunda kalmış olan insanlar için olacak.
Mülkiyet kavramına gelince. Sistemi kuranlar size hiçbir şeyi zorla yaptırmaz. Mülk fiyatları o kadar yüksek seviyeye çıkar ki siz zaten default olarak mülkiyetsiz hale gelmiş olursunuz. Elinde mülkü olanlar da yüksek fiyatların cazibesine kapılıp elindekini satarlar. Parayı basan onlar, elinizden mülkü alacak olanlar da onlar olacak.
Benim Great Reset-2030 mülkiyetsiz yaşam öngörüm bu şekildedir
------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
Asgari ücret zammı site aidatlarında kriz çıkardı
Asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük zammın ardından site aidatlarına da aynı oranda zam yapılmaya çalışılması tartışmaları beraberinde getirdi. Tesis Yöneticileri Konfederasyonu Genel Başkanı Yahya Sağır ise 'Aidata direkt yüzde 34 zam yansıtanlar fahiş artış yapmış olur' dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2023/ekonom...pkisi-7726925/
Ruslar, Suudiler ve İranlılar akın etti… Türkiye’den en çok kimler konut alıyor?
İlk 5 ayda Rusların Türkiye'de aldığı konut sayısı yüzde 44,4 artarak 5 bin 723'e ulaşırken, uzun zaman sonra tekrar listeye giren Suudi Arabistan vatandaşları ocak-mayıs döneminde 296 konutla 11'inci sıraya yükseldi.
https://www.sozcu.com.tr/2023/emlak/...liyor-7726932/
ABD - Türkiye arazi/ arsa mukayesesi
gurbetçi ahmet ABD'den bildiriyor
https://www.youtube.com/watch?v=5P3AnbYFV_I
Dediğiniz gibi karbon sınırlamalı yeni dünya düzeni geldiğinde, yaşamaya en uygun yerler yine şehirler olacak. İyi kötü her ihtiyaca yürüyerek veya bisikletle ulaşılabilir. Baktın olmadı, toplu taşıma var her yere.
Hususi otomobil kullanımına bir şekilde sınır getirildiğinde, veya evden uzaklaşabileceğiniz mesafeye sınır koyulduğunda, kırsalda villası olanlar kötü bir sürpriz yaşayabilir.
Sonuçta o insanlar köylü değil ki sütü kendi bahçesindeki keçisinden alıp peynir yapsın ve yine bahçeden kopardığı domatesle yiyiversin.
Şehirden gelenler tamamen sisteme bağımlı insanlar.
Bu sabah şarköyden mürefte istikametine doğru gittik. Villalar falan var, ama hiçliğin ortası.
Ekmek almak için bile araba gerek.
Akaryakıt kullanımı sınırlandırıldığı anda hayat durur onlar için.
Hatta yazlıkçılar şöyle dursun, ben köylünün dahi şehirlere gitmeye mecbur bırakılacağını düşünüyorum.
Tarım ve hayvancılık tamamen endüstriyel hale getirilecek.
Yapay ete ve böcek proteinine mahkum olmak istemeyen insanların gidip Mahmut emmiden süt, Hasan agadan et, Hatice teyzeden yumurta alması hoşlarına gitmez. Bunu bir şekilde engellemek isteyecekler.
USA'da amişleri ve onlardan doğal gıdalar satın alan bir avuç insanı bile "standartlara uymayan üretim" bahanesiyle cezalar kesip engellemeye çalışıyorlar.
Dönüşüm, şehirdeki mala mülke el koyarak değil, gıda üretimini büyük şirketlerin tekeline alarak gerçekleşecek bence.
Henry Kissinger'in meşhur sözünü bilirsiniz.
"Petrolü kontrol ederseniz ülkeleri; gıdayı kontrol ederseniz, insanları yönetirsiniz..."
Şehirlerdeki apartman dairelerini ele geçirmek, ülkemize göç eden çeşitli uyruklarda yabancılar haricinde kimsenin ilgi alanına girmiyor bence. :)
2021 yılı haziran başından bu yana olan kümülatif enflasyon %141.
Yani 100 liralık mal 241TL olmuş
ÜFE'ye göre ise 100 liralık mal 316TL olmuş
%25 artışlarla alabileceğiniz kira 156TL.
Geçmişte de 6 yıl boyunca kira artış sınırlaması devam etmiştir. Bunlardan birini anayasa mahkemesi iptal etmiştir. Ancak o zamanlar 3 yılda bir rayiç belirleme davası açabiliyordunuz, şimdi 5 yılda bir.
Enflasyon oldukça kira sınırlama devam edecek gibi gözüküyor. Konut alıp kiraya verip bu gelirle geçinmeyi düşünenler bu duruma dikkat etmeli, zira 3-4 yıl sonra kiranın alım gücünün 4'te birine düşme olasılığı var. Rayiç bedel davası vs derken geçim sıkıntısına düşüp evi satmak zorunda kalabilirsiniz.
Evsahibi lobisi diye adlandırdığın kesim olmazsa millet nerde kalıcak? Millet kimin malına çökecek? Benimde başımda var emsalleri 25000₺ adamlar 3500₺ oturuyor. Bu süreçte hem itibarsızlaş hemde malına çöksünler. Devlet eyt vergi affı vs saçmalıklar çıkaracağına gelire göre kira yardım fonu oluştursaydı bu rezil durum çıkmazdı. Bu saatten sonrada kim dışarda kalmış evsiz kalmış kimsenin umrunda olmaz. İnsanın içindeki insan sevgisini katlediyorlar. Çok üzülenler varsa bi fon oluşturup ev alsın kurayla oturtsunlar hayrına.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben orada ironi yapmıştım. Ama gidişat öyle.
Eskiden mevduat faiziyle geçinirim diyenler vardı. Faiz politikasıyla hayal oldu.
Şimdi ev sahipleri benzer bir durumda.
Ancak şu da bir gerçek ücret veya gelir artışından hızlı artan kiraların ödenmesi çokta mümkün gözükmüyor.
Bakalım hikaye nasıl devam edecek.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Konutta balon varsa arsada zepplin var diye düşünüyorum. Ama arz talep meselesi işte. Talebi fiyatları yükseltecek bir kaç faktör aynı anda gerçekleşince fiyatlar arşa çıkıyor. Konutun kira bedelinden iyi kötü konutun ederine ulaşabiliyoruz, arsada da bir nebze ama tarlada fiyat tespiti çok zor. Sosyal medyada ve youtube da kimi görsem arsaya yönlendiriyor. Burda da halayın başını Mert Başaran çekiyor.
Sent from my 2109119DG using Tapatalk
Konutta dolar bazli fiyatlar %20 dustu, bakalim balon nereye kadar sonecek?
Dolar bazında düşmüş olabilir ama alım gücü bazında yükselen bir şey yok. Önceden alamayan yine alamıyor. Sadece elinde dolar/altın benzeri araçları tutan yatırımcılar açısından göreli bir avantaj olabilir. Yoksa fiyatlar hala çok yüksek. Bankadan sembolik rakamlar dışında kredi bile çekilemiyor.
"Bağcılardaki 2+1 fiyatına falanca ülkede bahçeli garajlı müstakil villa alırım"cılara gelsin.
Karavana 1000 USD kira ödeyenler aptal, bir tek bizimkiler akıllı.
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-66023691Alıntı:
Ancak artan sayıda kişi, internette karavan reklamı yapan "van lordları"na ayda 400-1.000$ (314-784£) arasında kira ödüyor. Minibüslerin çoğu çalışamaz durumda ve bazılarının motoru bile yok. Ancak kapılar kilitleniyor ve ayda 2.000 doların bir stüdyo daire için genellikle yeterli olmadığı mahallelerde ucuz barınak sunuyorlar.
Alintiladiginiz yazinin ilk kismi. Ingilizceniz var galiba....
Just below the swanky homes in the Hollywood Hills and across from the Warner Bros. Studio in Burbank, California, dozens of motorhomes and camper vans line Forest Lawn Drive.
Yazinin alt tarafini okuma geregi bile duymadim.
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eee?
Orada bahsedilen yer kıymetli bir bölge de, istanbul afrika çölü mü? :)
İnsanlar İstanbul'un ucuz olması gerektiği düşüncesine nereden kapıldı anlamıyorum.
Kaldı ki istanbuldaki gibi doğalgazlı mantolu dairelerden değil, yol kenarına park edilmiş tuvaletsiz-elektriksiz-susuz külüstür karavandan bahsediyoruz.
Etilerde yolun kenarına külüstür bir karavan park etsem, mesela ayda 2-3 bin TL'ye kiralık tutar mısın?
Tabi ki tutmazsın.
Çünkü istanbulun göbeğinde tertemiz apartman dairelerinde o rakama oturanlar var.
Türkiyede en ucuz şey ev kirası.
Ev sahipleri evlerini niçin boş tutuyor? Çünkü bugün yüksek gibi görünen 15 bin lira kira, 2 yıl sonra bedava kalacak.
Ev sahipleri şu an "ürününü tarladan toplamayıp direkt toprağa karıştıran çiftçi" durumundadır.
Türkiyede en ucuz şey, ev kirasıdır.
Boş dairelere 50 bin lira kira teklif etseler, yine de kiracı sokmam.
Kiracılarımın covid döneminde ödediği 1600-1800 liralar da güzel paraydı. Şimdi ne? Sakız parası.
15-20 bin liralar da 2 sene sonra öyle olacak.
Ha bu arada great reset ve mülkiyetsizleştirme demişken, birçok sanal platformda "başkasının 3+1 lüks dairesine el koyulup kendilerine bedava dağıtılacağını" zanneden kişilere rastlıyorum.
Great reset'i muhtemelen ellerini ovuştutarak heyecanla bekliyorlardır :)
Oysa ki işin bir de "mahremiyetiniz olmayacak" kısmı var, ve birçok kişi tarafından göz ardı ediliyor.
Bu sistemi bize ballandıra ballandıra anlatan WEF sözcüleri şunu diyorlar. "Mesela siz evin salonunu kulanmazken bir başkası kullanacak, mahremiyetiniz olmayacak" (have no privacy)
https://i.hizliresim.com/lbtjvmc.jpg
Bu bildiğimiz sovyetlerin komünalka yaşam tarzı işte.
Hani ev sahiplerinin 3+1lüks evleri size beleş dağıtılacaktı ya, üzgünüm ama yok öyle bir dünya. :)
Aşağıdaki fotoğraftaki gibi, kendi seçmediğiniz yabancı kişilerle aynı mutfakta yemek yapıp, aynı koltuğa yan yana oturarak ortak televizyonu seyredip, er koğuşu gibi ranzalarda biribirinizin osuruğunu dinleyerek uyuyacaksınız. :kahkah:
Şunu unutmayın, aşıya herkesi zorlayamadılar. Sadece ekmek parası için sisteme muhtaç olanları zorlayabildiler.
Mülksüz yaşam tarzına da herkesi zorlayamayacaklar. Sadece artık ev satın alma veya şahıstan kiralama imkanını tamamen yitirmiş olanlar buna mecbur kalacak.
https://i.hizliresim.com/3u1vb1h.jpg
Son iki gündür hem twitterda hem de ekşi sözlükte başlık açılmış ve Türkiye'yi gömmeye çalışıyorlar..
Neymiş Yunanistan Mykonos'a 5 cruise gemisi turist getirmiş... Bizde niye yokmuş...
Yahu az biraz araştırmacı olun algılara gelmeyin..
Kuşadasına 5 cruise gemisi turist getirirken niye haber yapmıyorsunuz? (Kaynak: https://www.cnnturk.com/yerel-haberl...anasti-1811989 )
Daha dün Kuşadası limanda 4 tane dev kruvaziyer gemisi vardı. Sahilde turistten adım atamadım. Bu yıl sadece kruvaziyer gemilerinden 1 milyon turist gelemesi planlanmış ( https://www.cnnturk.com/yerel-haberl...iliyor-1905788 )
Bir A haberde ülkeyi göklere çıkaranı sevmiyorum, bir de ülkeyi sırf siyasi nedenden dolayı gömmeye çalışan tiplere.
Objektif olun kardeşim. Açın bir haritaya bakın Türkiye'nin konumuna ve emlak değerine bir bakın.
Dünya tarihi boyunca en stratejik konumda olduk ve en değerli konumda olmaya devam edeceğiz.
---------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
Amerika'daki evlerin çoğu ahşaptan yapılmıştır. tahtakuruları en büyük sorundur ABD de şehirlerde ise binalar neredeyse 70-80 yıllıktır ve rutubet-küf en büyük sorunlarıdır. İngiltere'de hakeza öyle. Deprem bölgesi olmadığından olsa gerek yeni ve sağlam bina yapma gereği pek hissetmiyorlar. Amerikada deprem değil kasırga tehlikesi var o yüzden evler kasırgaya dayansın yeter onlar için. Hal böyle olunca bizdeki gibi sağlam beton,sağlam demir vb malzeme kullanma gereği hissetmiyorlar. Yani inşaat maliyetleri bizim gibi yüksek olmak zorunda hissetmiyorlar.
Nerdeyse gezmediğim ülke kalmadı. kaldığım ülkelerde hep yerellerin kaldığı binalarda kısa süreli kiracı olarak kaldım çok az otel tercih ettim.
Brezilyadan Arjantine Şiliden peruya binaları neredeyse 80 yıllık 100 yıllık küflü binalar. beton kalitesi rezil durumda. Bunda daha çok deprem bölgesinde olmamız yatıyor ama neden önemli değil sonuçta yüksek kalitede inşaat demiri ve beton malzemeleri kullanılıyor ülkemizde (Özellikle 2008 sonrası binalara)
Bizim binaların diğer ülke binalarına göre en büyük eksiği dış görünüş mimarisi ve sanatsal eksikliği.. Yoksa diğer ülkelerden çok daha pahalı ve kaliteli malzeme kullanılıyor. O yüzden karşılaştırma yaparken neyi neyle karşılaştırıyorsunuz onu iyi incelemeniz gerekiyor.
Yukarıdaki yaptığım paylaşımdaki gibi ülkeyi gömeceğim diye komik şekillere girmeyiniz
------
Yazdıkalrım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir