ayrıca şirket satışlarının çoğunu yurtdışına yapıyor yani ağırlıklı olarak TL maliyet ile üretilen ürün döviz üzerinden satılıyor daha ne olsun
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
ayrıca şirket satışlarının çoğunu yurtdışına yapıyor yani ağırlıklı olarak TL maliyet ile üretilen ürün döviz üzerinden satılıyor daha ne olsun
bilançoda oldukça iyi görünüyor borç yok olursa arsa kısa vadede satılır ise oldukça yüksek nakit elde edilecek
Belki de sene bitmeden yeniden değerleme Kap'a gööndermeli, çünkü başka statüdeki 171 bin m2 artık sanayi arsasına dönüşte ve bilançoda 17 milyon olan tüm yatırım amaçlı gayrimenkuller artık geçerliliğini yitirmiştir, sadece 110 bini için 55 milyon istiyorlar.
Yeniden değerleme ile defter değeri epey yükselir.
Ayrıca şirket TPAO dan iki tane ihale karşılıığı 4 milyonun üstünde iş almış, 2019 içinde tesilm edilmiş olacak, bilanço da iyi gelmesi muhtemel.
Az lotlarla tahtayı çeviriyorlar 5-10 kademecik, bir haber gelse rahatlayacak.
çok doğru yılsonu bilançoda iyi gelir, çünkü tpao 4 Milyon satışı garanti bunun üzerine bir önceki 9 ve 22 aylık satış rakamlarına bakınca son çeyrekte yurtdışına da oldukça iyi satış yapıyor normal bilanço da iyi gelecektir evet 6 ve 9 aylık bilançolara bakınca arsanın yeni imar planına uygun bir defter de geri yapılmamış arsayı satmasa bile yılsonu bilançosuna bunu yansıyacaktır diye düşünüyorum bu durumda pd/dd orani da oldukca düşecektir
Böyle küçük sermayeli ve karlı şirketleri hiç kaçırmam, yakın zamanda iyi kazandım onlarda, hem arsa hikayeleri falan da yoktu.
Şimdi senelik serrmayeden fazla kar yazma olasılığı epey yüksek, çünkü normal satışların dışında iki tane trink ihale getirisi var.
Bİr de değerleme yaparsa fevkalade olur.
üstad hisse.net teki yazılanları okuyarak şirketler hakkında detay almaya çalışıyorum bu 3.sirket eggub, tatgda ve aksel üçünde de arsa olayı var en büyük rakam Ege gübre de ama patron sıkıntısı var anladığım yıllarca onda da yumurta kapıya dayanmış tır diye düşünüyorum, acsel ise en hızlı değer verecektir diye düşünüyorum birde arsa olayı olmayan ama naçizane bilanço gelir tablosu üzerinden kendi tespiti olan bir şirket var borçlu ama dovi borcunu hedge etmiş faiz düşüşünden oldukça iyi etkilenecek ayrıca satış rakamı yüksek bir şirket ben söylenti ile değil de bilanço gelir tablosu ve olası arsa arazi degerlemesi olabilecek şirketlere yatırım yapıyorum
https://invst.ly/p44e6
6.50 ler geçilirse rahatlar ancak...
Eggub var bende, 700 dönüm denize sıfır arazi, üstünde tekelden yönetimi onlarda olan devasa liman, depolama tankı vs. ama piyasa değerine bakıyorsunuz tam komedi. Maliyetim aşağıda olmasına rağmen tek lot vermeye niyetim yok, temel birgün mutlaka satın alınır, çok hissede yaşadım, Eggub'de de Acsel'de de olacağına inanıyorum, ucuzdan verirlerse toplamaya niyetliyim.
Ama çok sığ tahtalar olduğu için ve büyük oyuncuların istediği lotlar olmayınca sert giremiyorlar, haliyle küçüklerin elindekilerini almaya onları boğmaya çalışırlar.