Originally Posted by
Cautionary
senin gibilere zaten devam diyorum...daha doğrusu mutlu ve dolayısıyla verimli olduğun yerde kal diyorum, değilse de korkma, zaten çalışkan adam her yerde rızkını kazanır.
benim beyaz yakada gördüğüm bir hastalık var, aşırı temkinli olma durumu..millet gelecek ay ne yiyeceğini bilmiyor, 1 ay idare edecek birikimi yok..biz 3-5 sene sonrasının hesabını yapıyoruz.
bir de sıkılır mıyım abi diyenler var...onlar en komik kesim..onlara da diyorum ki sıkılmak fakirlerin kaderi, paralı adam sıkılmaz...memleketi gez, dünyayı gez...yeni hobiler edin...zaten okuyan adam nasıl sıkılır onu da bilmem.
hele evli ve çocuklu adamın sıkılma ihtimali sıfır..iki çocuğum var...bazen diyorum ki, ben iş yerindeyken daha rahattım...şimdi her şey gözüme batıyor...çocuğum bir dersi iyi anlamadı mı, bir testte zayıf mı..oturup o konuyu anlatıyorum...birlikte soru çözüyoruz...bir de özel okula gidiyor..ama anne babanın yeri ayrı tabii ki.
sıkılmak psikolojik sorunların göstergesi bence..depresyon da onun ileri hali...bekar arkadaşlarım da var..onların da sıkıldığını görmedim...6 yıldır adam gibi netflix vs oturup bir dizi bitiremedim...çok vaktim olmuyor...vakit ayırsam da izlerken sıkılıyorum işte:)