Murat barışı referans göstermişler, eski de olabilir.
Printable View
Çok güzel bir tablo, her şey var, ikinci satır, en sağda sonuncu sütün, Number one.
https://twitter.com/zeynepxaktas/sta...CZq2NB4j-TBVqA
AB komşusu türkiyeye, yaptırım asla yapamaz.
Abd bölgesel tonla gizli saklı örtülü askeri ...vb anlaşma yaptığı Türkiyeye açık aleni sert hele ticari amborga asla uygulayamaz.
hayal dünyasında yaşamamak lazım.
siyasi askeri konularda ,köprüleri atalım dediler 13 yaptırım tasarı abd kongresine sunuldu , ticari yaptırımları abd derin devleti gündeme bile almadı siyasi kişisel yasaklarla F35 , F16 silah ambargolarıyla geçiştirdiler.
Derin ilişkilerimiz var abd ve ab ile biz iran veya suudi arabistan değiliz. söz dinlemeyen israil gibi düşünmek lazım türkiyeyi..abd TÜRKİYEYİ dost ve müttefik değil yaramaz çocuk ,ama neticede aileden görüyor.
Köprüleri ne zaman tam atarlar BİZ NATO askeri kanadı askıya alır veya tam çıkarsak ve şangyag beşlisine girip tüm örtülü açık gizli anlaşmaları askıya aldığımızı ilan edersek.. ama o zaman dahi ticari amborgo çine uygulanamadığı bir dünyada türkiyeye uygulanamayacak ...ÜLKEMİZ BÜYÜMEYE VE GÜÇLENMEYE DEVAM edecektir bu siyasi tercih felaket değil eksen dönüşü olarak tarihe geçecektir . ülkenin demokratik ve anayasal uyumu ise bir tercihtir. en demokratik şangay beşlisi üyesi de olursun dilersen...
ben bu projeyi desteklemiyorum batıcı , mandacı ve tam bağımlı politikaları da desteklemediğim gibi
TÜRKİYENİN başına şu bloktan çıktım diğerine girdim diye bir sıkıntı gelmez TÜRKİYE NE POLONYA NE DE MACARİSTAN STRATEJİK VİZYONU ,imkanları dar küçük bir ülke değiliz, köprü asla değiliz , güç kuvvet merkezi olma yolunda ilerleriz her şartta , ister şangay beşlisi olalım ister nato üyesi istersek bağımsız , aralarında dramatik farklar var gibi lanse etmek mesnetsiz ve art niyetlidir .
Sıradan ve dengeleri değiştiremeyecek kadar değersiz minör bir ülke değiliz, pazarlık gücümüz de oldukça yüksek , ayrıca dost ülke nato üyesi, bu çocuk akıllı söz dinliyor diye global batı dünyasından bunca sene son 10-15 sene doğrudan yatırımcı yağmur gibi bize yağmadı, medyada haberler olur almanya rusyada polonyoda şu kadar doğrudan yatırım yaptı fabrika kurdu derler çoğu asparagastır mesela....bedava maliyeti sıfır para da gelmez, kimse kimseye bedava para yağdırmıyor batıya yardaklanırsam , daha çok dolar akar ülkeye diye boş hayaller kurmamak lazım..
Ciddi seviyelerde mantık dışı molan konu siyasi tercihlerin bedelini ülke fakirleşerek, KÜÇÜLEREK GERİLEYEREK öder vurgusu üstünden korkutulan bir ülkeyiz dünyada 200 ülke varsa tamamı abd ve ab den icazet alarak yönetilmiyor bunu anlamakta fayda var ,Rusyaya yapılan uygulama da ticaret yasağı yok abd rusya ticareti tam gaz KISMİ serbest bırakıldı ama ANA KONULARDA ambargodan dolayı ciddi %80 daraldı finansal engeller ve şartlar örselediğinden. çin - abd ticareti %100 serbest her iki paydaş için de doyurucu aralarındaki soğuk savaş ve kutuplaşma ise devam ediyor.
Herkese Günaydınlar. Bu haber eski deniyor, ben de eski sanmıştım ama dün baktığımda yeni idi... Yanlış yada eski bir twiti tekrar atmış olabilirler, sonra hedef fiyatımız 42 TL diye bir güncelleme geldi detaylı bakacağım tekrar bugun...
Ama herkes bu şekilde paylaşıma başlamış twitterda... Nasıl yayıldı ise çok saçma olmuş...