Printable View
Sabah tv’de vardı. Kuşadası bu sene milyonu aşmış. Aklıma siz geldiniz.
Ama bizde düzen yok.
Çadır, karavan, tiny house, yüksek katlı binalarla turizm beldelerinin değerini düşürüyoruz.
Oysaki bunlar ele alınsa çadır ve karavanlar için atıksu, temizsu, duş, çamaşır yıkama gibi hizmetler olan alanlar belirlense, ahşap veya konteyner evlere bir standart getirilse bu beldelerin değeri korunacak ve zaman içinde artacak ama biz her zaman olduğu gibi önce dur bir bakalım diyoruz ve sorun oluşturup sonra yarım yamalak çözüm üretiyoruz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Çarpık yapılaşma Türk sahillerindeki en büyük sorun ama Kuşadası bunu aşmaya çalışıyor. Ayhan Sicimoğlu malum Türkiyenin en ünlü gezgini.. O da Bu konuyu aşmaya çalıştığından bahsediyor. (Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=GaH9s2Bke6k )
Kuşadası hem mimarisiyle hem de diğer etkinlikleriyle hızla müzik-sanat-kültür şehrine dönmeye çalışıyor.
-------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
Sn djoz yukarıdaki bahsettiğiniz konuyu son yıllarda paydaş kapitalizmi adı altında +90 kanalı bbc vb tüm dünyaya videolarla insanlara aşılamaya başladılar bile. Tıpkı veganlığı aşıladıkları gibi...
İzlediğim belgesel tarzı videolarda aynı evi 5-6 aile ortak kullanıyor, aynı mutfağı kullanıyorlar. Komün tarzı yaşamlar...
Dünya nüfusu hızla artıyor daha fazla bina demek daha fazla dünyanın kıt kaynaklarının üretimle kullanımı demek.
O yüzden konut üretimi bir şekilde azalmalı ve çevreye daha az karbon salınımı olmalı. Bunda da çözümü paydaş kapitalizminde buluyorlar.
Ama nedense Bill Gates, Jeff Bezos vb zenginler lüks malikanelerinden tabii ki vazgeçmeyecekler..
---------
Yazdıkalrım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
Vakıf Han'ı Cengiz'in yeğeni bir bayan ihalede aylık 5.000.000TL kira karşılığı kapattı!! Kendisinin Laleli'de bir oteli , ayrıca otel çarşaf yıkama şirketi varmış.
Fizibilete şöyle:
Giriş dükkanlarını esnafa kiraya ver 5.000.000TL'yi topla.
Çatı restoranını kiraya ver .
Binayı da bir zincire kiraya ver(Hilton konuşuluyor)
Sonra da çık '' ben turizmciyim'' de!!
Not: sağ tarafta görünen tuğlalı bina Mısır Çarşısı.
Gelde ayvalığı gör
Bu sene sularda kesik
Milet denize sıçıp temizliğini yapıp öyle dönüyor yazlığına çadıra karavana
5 parasız ne kadar çapulcu varsa ayvalığa çökmüş durumda
Mahalle arası parklara bşle çadır koyuyorlar
Polis jandarma zabıta
Çadırcı kovalamaktan işini yapamaz hale geldi.
Düzenek aynı . Belli ki aynı merkezden alınan kararlarla dağıtılıyor.
Tahtakale Telekom Binası da benzer şekilde üst kullanıcıya peşkeş çekildi. Üst kullanıcı binayı dükkanlara bölüp , esnafa kiraya veriyor. Telekom , kiraya vermeyi beceremiyor mu?
Gelelim Galataport'a ve bitişigindeki Peninsula otel yapılan eski Karaköy Yolcu salonu, Salıpazarı Gümrüğünün eski Kimyahane binası ve Liman Lokantasının bulunduğu 3 binaya.
Her sabah işe giderken Galataport'un içinden yürüyorum. Tipik bir avm.
Peninsula otelde tadilat işleri bitti bitiyor.
Otelin kaldırıma cephesi olan tarafındaki camlar içerden kağıt ile kapalı olduğundan içeriyi göremiyordum.
Geçen gün kaldırıma cepheli bazı bölümlere , 200mt gerideki Galataportta bulunan aynı dükkanlar açılış yapmış.
Giriş dükkanlar markalara kiraya verilir , otel işletmesi yabancı bir zincire verilir, Turizimde çağ atladık diye dolaşırız ortalıkta.
Bu , Peninsula otelin yapıldığı 3 bina kime peşkeş , pardon (üst hakkı) verildiğini bilmiyorum!!
https://eksisozluk1923.com/twitterda...?a=popular&p=1
Ülke süper, bir zaman yaşadıkları yerler dutluk olan insanlar. Dut ağacının kesilmesine karşı.
Diğer yandan bende dut ağacına karşı olanlardanım.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
istanbul emlak piyasası kesinlikle forever boğa olacaktır son seçimlerle birlikte. milyonlarca adam gelecek önümüzdeki yıllarda. elinizde emlak varsa sahip çıkmak gerekir, mümkünse bir kaç tane daha edinmek gerekir. fakat yurtdışında bir ayak olması da şart. gayrimenkuller değerlenirken ülke daha da çöpe dönecek. avrupa artık tamamen bizim donanımlı meslek sahibi kesimi hedef alarak yanına çekiyor. çoluğunuz çocuğunuz için torununuz için burada bir gelecek artık yok.
Avrupada privacy çoktan kalkmış. Bırak odayı tuvalette pisuvarlar arası ayrıştırıcı yok. Publarda herkes aynı tenekeye işiyor. Tuvaletlerde alttan ve üstten boşluk artık her ülkede var.
Millet evi paylaşıyor. Düşünsene evde salonda çoluk çocuk oturuyorsun, salonun ortasından bir adam geçip odasına gidiyor. Evde mutfakta başka birinin tavaları var. Banyoya giriyorsun farklı kişilerin şampuanları
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
Kimbilir belki de biz paranoyak delilerizdir,her şey tesadüfi oluyordur,toplum dinamikleri ekonomi falan yönlendirilmiyordur,olay doğal seyrinde gidiyordur,kimbilir belki de siz haklısınızdır.
Koskoca Dünya Ekonomik Forumunun başkanı Lenin heykelini gözümüze sokmuş buradakiler bize komplocu diyor..
Tamam canım biz komplocuyuz hatta Düz Dünyacıyız. kafamız basmaz cahiliz...
https://i.hizliresim.com/151qeea.jpg
Bu arada resmi montaj zanneden olabilir bu da videosunu: (Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=EeXjEQW03uY&t=3s )
----------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
Bundan sanırım 10 yıl öncesi gibiydi, BBC 'de Karl Marx acaba haklı mıydı? diye bir yazı okudum.
Kendi kendime; "Helal olsun, adamlara bak yaa hem kapitalistler, hem de Karl Marx acaba haklı mı? diye tarafsızca belgesel yapıyorlar ne kadar eleştiriye açıklar" diye safça düşünmüştüm.
Ne kadar safmışım... Adamlar zaten kapitalizmi yıkmayı düşünüyorlarmış...
Belki hatırlarsınız daha sonra kapitalizmi en çok eleştiren yazarlarından biri olan Thomas Piketty 'yi parlatıp durdular Kapital adlı yarı-komünizm propagandası olan kitaba ödüller yağdırıp kendisini parlattılar. Adamın kitabı yaptıkları PR sayesinde best-seller oldu
Hiçbir şey tesadüf değil. Derebeylik tarzı 1984 romanı benzeri elitlerin dikta ettiği sözde modern bir komünizm yaratmaya çalışıyorlar. artık dijitalizm mi dersiniz, kölelik düzeni mi dersiniz onu bilemem...
Bu arada bilderberg toplantılarına katılan o çok ünlü işadamlarımızın Twitterda abartılı 1 mayıs paylaşımlarını da unutmadım
---------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
Arkadaşlar mesela 5 veya 10 katlı binalar yapılırken giriş katı, 1. kat vb alt katlarda daha yüksek yoğunluklu demir çelik mi kullanılır, yoksa bütün katlarda miktar aynı mıdır? Alt kat oldukları için üstlerine daha çok yük bineceğinden aşağı katlarda daha çok kullanılmalı diye düşündüm ama bilen, cevap veren olursa sevinirim...
https://www.hurriyet.com.tr/amp/ekon...liyor-42281923
Gayrimenkul satışında noter dönemi başlıyor
Satisa cikardigim eve mayis sonunda bir musteri cikmisti, o an net bi karar veremedigimiz icin satmamistik.
Simdi dolar olarak o gunku rakama gore %16-17 daha dustu fakat alici cikmiyor, tl olarak ayni fiyat, piyasa ve trende karsi durulmaz dusuncesi ile doviz bazli zarari goze alip satacagim fakat olmuyor.
Bakiyorum bazi benzer ilanlar fiyati yukari dogru guncelledi ama kendilerini kandiriyorlar su an eski fiyatlara bile alici yok.
Mahfi Eğilmezin inandığına dair bir izlenim almadım. Bu tarz şeylere inan var olarak algıladım.
Söylediklerinin çoğu zaten şuan var. Zenginler sitede villada oturuyor, fakirler apartman dairelerinde. Dünyanın neresüne giderseniz gidin bür çok şey benzer fiyattta. Çünkü emtia fiyatları heryerde aynı. Fiyat farkları hizmet gideri ve vergiyle değişiyor. 2030 da tam ne olacak anlamadım. Evlerimizi elimizden aşacaklar. Şindi 50 saat çalışıyoruz. 80 saat mi çalışacağız. Bizi zündanlara mı atacaklar anlamadım
Ekonomik düzen zaten insanları kendi yerine çalıştırma, mal ve hizmet üretme sistemidir. Bu sistemde herkes üst basamağa tırmanmaya çalışır.
Bir arkadaşımda 2026 ya kadar abd nin yıkılacağına inanıyor. En azından daha somut. Astraloglar gibi belirsiz hedefler değil. Ortaya yuvarlak bir cümle söyleyip her tarafa çekme olayı çok zaman kaybı oluşturuyor.
Covid 19 hayatımızda ne değiştirdi? 2019 ile 2025 arasında ne gübi fark oluşturacak? Online alışverii şirketleri ciddi büyümüştü, k0çülmeye başladı
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
Bakın burada great reset den ve klaus schwabb dan bahsediliyor.Bu yazıyı okudunuz mu.Okuduysanız great reset ve klaus schwab hakkında ne düşünüyorsunuz.Dünya ekonomik forumu nedir,etkin bir kurummudur,bu kurumun işlevi nedir fikirleriniz nelerdir.Anladığım great reset i siz kategorik olarak saçma buluyorsunuz ve bu adamlar olmayan bir şey hakkında saçmalıyorlar diye düşünüyorsunuz.Öyle düşünüyorsanız durup dururken neden hem de tarih vererek böyle bir saçmalık hakkında konuşuyorlar.Bu konulardaki düşüncelerinizi yazarsanız olay daha somutlaşır.Bence mahfi hoca da yazdıklarını kendi düşünceleri olarak yazdı,ama sizin tarzınızdaki insanların tepkilerinden çekindiği için yazım tarzını o şekilde kurguladı.Her neyse mahfi hoca bir kriter değil,ben bu konulara en az onun kadar vakıf olduğumu düşünüyorum,ve great reset in olacağına inanıyorum,siz de yazdığım sorular hakkındaki düşüncelerinizi yazarsanız daha sağlıklı bir fikir alış verişi olur.
Bence great reset kapitalizmin formasyon değiştirmesi demek olacak.Şirketlerin ve onların sahiplerinin hüküm sürdüğü bir dünyada ulus devletler 100 yıl önce imparatorlukların ortadan silinmesi gibi ortadan silinecek veya format değiştirecekler.Asıl kural koyucu uluslararası bir sistem olacak.Özel mülkiyet kademeli olarak ortadan kalkacak.Küresel sosyalizm ayağına mısırdaki firavun köle sistemin bir değişiğini yaşayacağız.Dijital para ,mülkiyetsiz toplum,milliyetçiliğin son bulması falan hep aynı planın parçaları.Bunların olabilmesi için eski sitemin yıkılması lazım,bunun için de savaşlar iç kargaşalar ve ekonomik buhran lazım,hepsi de şu anda var.Fransa ve rusyada aynı anda olan olaylar ilginç değil mi.