Bizim Turcas daki ne yesin ?
Printable View
Bu kadar çirkin bir tahta yapıcı YOK
20 Haziran'daki fiyatlardayız. 1.5 ay civarı, 7 hafta olmuş. Bu dönem petrol fiyatının düştüğü bir döneme denk geldi. Sebep öne sürsek hem petrol hem santral sebep çok. Ancak petrol de çok düştü hızlı düştü. Tepki yapar mı bilinmez ama yaparsa da kimse şaşırmaz hızlı düştüğü için. Sabah BloombergHT'de biraz enerji konuştular tekrar eski petrol fiyatları zor diyorlar resesyon ihtimali sebebiyle.
https://www.youtube.com/watch?v=3TDOfjC9lAI
Hisse fiyatında 20 Haziran'dan bugüne günlük grafiğe bakınca TOBO formasyonu var gibi görünüyor. Ben teknik analize pek inanmıyorum terste bıraktığı da çok oluyor ama inanmak isteyene bariz bir formasyon var gibi. Olur da petrol fiyatı da bir tepki yapacak olursa 1.5 aydır süren negatif ayrışmanın biraz toparlanması için bir sebep olabilir.
Bilanço ne zaman geliyordu bu akşam mıydı yarın akşam mıydı bu tarihlerde bir gün yazılmıştı sanki? Sayın GP'nin düşündüğü gibi bilanço sonrası yukarı hareket olursa son dönemdeki vasat performansı telafi ederiz inşallah.
Bizde belirgin bir düşüş olması için petrol fiyatlarının 3 ay da 75-80 dolarlara inmesi lazım. Yaz döneminde zor gibi… ama sonrasını bilemem.
Santralin durduğu 7 temmuz dan sonrası endeks kadar belki daha aşağısında getiri var. Elbette xelkt uçtu gitti bu dönem.
Bilanço haziran sonunun resmini çektiği için çokta cari fiyatları etkisi olur mu bilemedim. Yarın santral ben normal koşullarda çalışmaya dönüyorum dese sanki daha etkili
1. çeyrek ve özellikle 2. çeyrek Haziran ortasına kadar endeksten ciddi pozitif ayrıştık, ama son 1.5-2 ayda %20 civarı negatif ayrışmış durumdayız. Umarım petrol fiyatı düştü santral çalışmıyor diye kalıcı bir negatif ayrışma olmaz. 2. çeyrek finansal sonuçları iyi gelirse bu negatif ayrışma dönemi de belki düzeltme veya konsolidasyon olarak görülür yolumuza devam ederiz.
3. çeyrek sonu petrol fiyatları ne olacak, stok zararı olacak mı olursa ne kadar olacak, bu soru işaretleri de varken, 2. çeyrek sonuçlarının özellikle Shell tarafında iyi gelmesi son dönemdeki karamsar havayı biraz dağıtabilir.