Originally Posted by
roxette
Garanti bankası nın dolara 0 faiz verdiğini söyledim bi kaç sayfa önce (ufak bi para da değil 6 rakamlı , tabi ki bana göre ufak değil , başkasına ufak gelebilir)
Ya o kadar bozuldum ki , döviz mevduatı alıyormusunuz peki kardeşim diye soru sormayı da unuttum. Belki de döviz mevduatı da kabul etmiyordur. Şube İstanbul Beylikdüzü şube
Bitişikte ki Yapı Krediye uğradım. Önümde bir adam , memur ile hararetli konuşuyor , istemeden kulak misafiri oldum. Adam 415 bin TL parayı çıkardı çantasından , benim herhangi bi bankada hesabım yok , bu parayı yatırıp , şu iban no lu eşime acil göndermek istiyorum dedi. Hepi topu 415,000 TL . Memur kabul etmedi , merkeze sormam lazım dedi, Ben de arkada koltukta beklerken izliyorum . 2 veya 3 defa merkez den birileri aradı , memur , parayı yatıracak kişiye telefonu veriyor , adamcağızı anladığım kadarı ile sorguya tabi tutuyorlar . Yok parayı nerden almışsın, nerden bulmuşsun falan diye. Bence adam da yalan konuştu , hal ve tavırlarından ben öyle anladım , kardeşimden borç aldım kardeşim size ne , niye soruyorsunuz ki falan diye. Benim herhangi bi bankada hesabım yok , parayı getirdim , memurunuz kabul etmiyor , anlıyorum ki merkez olarak siz de kabul etmiyorsunuz diye tartışıyor. 415 bin TL Türk lirası , döviz de değil. Neyse adam en sonunda kös kös parayı tekrar çantaya koydu ve sinirle gitti.
Adamın yerinde olsam 10. saniyede çeker giderdim , adam gene iyi sabretti.
Dayanamıcam , ters bi şey yapıcam diye sıram gelmesine rağmen bankayı terk ettim.
Ya ülkemiz sanılandan çok daha zengin , dövize 0 faiz , belki de döviz mevduat bile kabul etmiyor , merkez bankası meteliğe (dövize) kurşun atarken, bankalar gırtlağa kadar demek ki döviz dolu . Ya da başka bi şeyler dönüyor . Dilan Polat , Fatih Terim fonu gibi son günlerde ayyuka çıkan kara para falan gibi şeylerden dolayı bankalar çok hassaslaşmış mı anlayamadım. Küçümsemiyorum ama hepi topu 415 bin TL yi almıyor banka , belli ki adam kasasında saklamış , ama banka almıyor, Bizim paranın kaydı var , daha önceki banka cüzdanı yanımdaydı , ama kardeşim bu paraya bu muameleyi yapan banka , bizim para için Allah bilir Masak , MİT ne bileyim bi sürü kişiyi arayabilirdi. S.kerim dedim böyle işi , bankasının da faizinin de amk.