Cümleten Hayırlı cumalar.. Gününüz bereketli olsun..
Haziran ayında Şirketin yönetim kurulu başkan vekilinin açıklamlarına bir kez daha dikkat kesilelim..
Ditaş, savunma gücünü 'hava'landırarak büyüyecek
Otomotiv yan sanayi sektöründe yer alan Ditaş, savunma sanayi tasarım deneyimini havacılığa da aktarma kararı aldı. Şirketin cirosunun bu yıl sonunda 100 milyon TL'yi aşması öngörülüyor.
Ditaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve İcra Kurulu Başkanı Selim Baybaş, şirket olarak 2017 yılında gerçekleşen yüzde 50 büyümelerinin ardından bu yıl da hız kesmeyeceklerini söyledi. Baybaş, "Havacılık sektörüne de adım atmamızın ardından büyümemizi birkaç misline çıkarmayı hedefliyoruz. Alt yapımızı bu hedef doğrultusunda oluşturduk" dedi. Selim Baybaş, 2018 büyüme hedefi olarak da şirketin 2017'de 89 milyon TL olan cirosunun bu yıl sonunda 100 milyon TL'yi aşacağını tahmin ettiklerini ifade etti. 40'ıncı yılını kutlayan şirketin Niğde'deki fabrika gezisi sırasında açıklamada bulunan Selim Baybaş, gelecek planlamaları doğrultusunda Ar-Ge hedeflerini otomotiv, raylı sistemler, tarım ve savunma-havacılık olmak üzere 4 ana endüstri grubunda yoğunlaştırdıklarını söyledi.
Ditaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve İcra Kurulu Başkanı Selim Baybaş, Ar-Ge hedeflerini otomotiv, raylı sistemler, tarım ve savunma-havacılık olmak üzere 4 ana endüstri grubunda yoğunlaştırdıklarını söyledi.
Niğde'de 20 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 252 bin metrekarelik alanda, 385 çalışanı ile üretim yapan Ditaş'ın, satışlarının yüzde 60'ının ihracattan oluştuğunu kaydeden Baybaş, ihracatlarında da yüzde 24 gibi bir oranla Almanya'nın ilk sırada yer aldığını dile getirdi.
"İhracatta ABD Almanya ile yarışır"
Şirket olarak, otomotiv ve raylı sistemlerin ardından, havacılık sektörüne adım atma hedefi koyduklarını kaydeden Baybaş, bu konuda halihazırda ABD'ye patentli ürün ihracatlarının bulunduğunu, ilerleyen süreçte ihracatlarında ABD'nin payının artarak Almanya'yı geçebileceğini dile getirdi. Şirket olarak, global markaların fabrikalarına yıllardır parça tedariği yaptıklarını ve ağırlıklı olarak ticari araçların parçalarını ürettiklerini ifade eden Selim Baybaş, yenileme pazarında da yüzde 25 payaa sahip olduklarını dile getirdi.
Toplamda 3 milyon TL Ar-Ge yatırımı
Ar-Ge'ye 2017'de yatırdıkları 2 milyon TL'nin ardından, 2018'de de 1 milyon TL'lik yatırım planladıklarını kaydeden Selim Baybaş, "Yeni ürün geliştirme süremiz daha önce 80 gün iken yatırımların ardından bu süre 12 güne düştü. Biz numunelerimizi çıkarmış olurken, insanlar bu kadar kısa sürede fiyat bile veremiyorlar" diye konuştu. Baybaş, Niğde'de bulunan Ar-Ge merkezinde 20 araştırmacı, 15 teknisyen ve 3 destek personelinin görev yaptığını belirterek, Ar-Ge çalışmalarını geniş kapsamlı yürütmek için OTEP bünyesinde Araç Hafifletme Ar-Ge grubuna dahil olduklarını söyledi. Ditaş Ar-Ge merkezi, 2017 yılında Türkiye'nin 571. Ar-Ge merkezi olarak tescillenmişti.
Rusya ve ABD'de satış pazarlama faaliyetleri
Şirketin 2014 yılında ürettikleri ürünlerin Amerika kıtasında satış ve pazarlama faaliyetlerini yürütmek üzere ABD'nin New Jersey eyaletinde Ditaş America LLC unvanlı bir şirketi bulunuyor. Bu şirketin Kuzey Amerikaa pazarına açıldıkları bir kapı olduğunu belirten Baybaş, Rusya'nın da dahil olduğu Bağımsız Devletler Topluluğu'nda satış ve pazarlama faaliyetleri gerçekleştirmek amacıyla da Rusya Federasyonu'nda faaliyet gösteren D Stroy Ltd. şirketini satın aldıklarını hatırlattı.
İstihdamda şehrin eğitim kurumlarına öncelik
PEP Mühendis Geliştirme Programı ile Ditaş, kendi insan kaynağını yetiştirmek için kolları sıvadı. 2017 yılında eğitim kurumlarıyla işbirliğine başlayan şirket özellikle Niğde'deki yeteneklere imkan sunulması felsefesiyle, Ömer Halisdemir Üniversitesi ve çevresinde yer alan Adana Bilim Teknoloji Üniversitesi ve Abdullah Gül Üniversitesi gibi kurumlarla çalışıyor. Şimdiye kadar yetiştirdiği 13 stajyer mühendisten sekizini istihdam eden şirketin, beş stajyerinin ise programları halen devam ediyor.