aynen.. yazdığım diğer platformlardada sürekli dikkatli olmaya, gözü devamlı duvara vermeye özendirmeye çalışıyorum insanları
Printable View
Ticaret Bakanı Muş: "Ocak-kasım dönemi ihracatımız yüzde 14 artışla 231 milyar dolara yükselmiştir"
Ticaret Bakanı Muş: "Ocak-kasım dönemi ihracatımız yüzde 14 artışla 231 milyar dolara yükselmiştir"
Kaynak : Anadolu Ajansı
hep aynı numara..İTHALAT RAKAMLARINA TİCARET BAKANLIĞI BAKMIYORMU YOKSA BAŞKASI BAKIYORDA BİZLERMİ
BİLMİYORUZ ?
İTHALAT RAKAMLARI NEREDE ?
iyi günler
Sasacanlara yine hüsran tabana doğru gidiyor,tabanı 117.1-şu an fiatı 119,bugün cuma garanticiler hafta sonunu rahat geçirmek için satıcılı,öyleya bizde bir zat var onun demeçlerinden korkuyorlar,her konuşmasında mutlaka bir kaos çıkıyor,dün akşam toplantıları vardı bügün borsa satıcılı:plc:
Devamlı 1975 yılından beri derimont kullanırım,ilk montumu kızılaydan zafer çarşısından almıştım...şu an bakıyorum fiatları uçmuş,1500-8000 arası:notr:,bundan 10 sene önce 100-250 arasıydı,onu bile 10 misline çıkartmışlar en az:plc:
Şimdiden herkese mutlu yıllar..:he:
Kısmetse ocakta uğrarım..
Değilse,
Atışıldı, gülündü, eğlenceliydi. Güzel yaşayın..
Cebiniz bereketli olsun..
türkiye nin 11 aylık DIŞ TİCARET AÇIĞI 99,8 milyar dolar oldu
HAZİNE 2 MİLYAR DOLAR borçlanmış, FAİZ % 9 olmuş..
1 MİLYAR DOLARI YABANCI BİR KURUM ALMIŞ..
HANGİSİ ACABA , BİLEN VARMI ?
ABD'DE İŞGÜCÜ KATILIM ORANI KASIM'DA: %62.1 (ÖNCEKİ: %62.2)
2.12.2022 16:30:38 ABD'DE ÇALIŞANLARIN ORTALAMA SAATLİK KAZANÇLAR DEĞİŞİM KASIM'DA AYLIK: %+0.6 (BEKLENTİ: %+0.3 ÖNCEKİ: %+0.4)
2.12.2022 16:30:30 ABD'DE KAMU İSTİHDAMI KASIM'DA: +42 BİN KİŞİ (ÖNCEKİ: +28 BİN)
2.12.2022 16:30:26 ABD'DE İMALAT SEKTÖRÜ İSTİHDAMI KASIM'DA: +14 BİN KİŞİ (BEKLENTİ: +20 BİN ÖNCEKİ: +32 BİN)
2.12.2022 16:30:22 ABD'DE İŞGÜCÜ KATILIM ORANI KASIM'DA: %62.1 (ÖNCEKİ: %62.2)
2.12.2022 16:30:22 ABD'DE ÇALIŞANLARIN ORTALAMA SAATLİK KAZANÇLAR DEĞİŞİM KASIM'DA YILLIK: %+5.1 (BEKLENTİ: %+4.6 ÖNCEKİ: %+4.7)
2.12.2022 16:30:20 ABD'DE ÖZEL SEKTÖR İSTİHDAMI KASIM'DA: +221 BİN KİŞİ (BEKLENTİ: +200 BİN ÖNCEKİ: +233 BİN)
2.12.2022 16:30:16 ABD'DE İŞSİZLİK ORANI KASIM'DA: %3.7 (BEKLENTİ: %3.7 ÖNCEKİ: %3.7)
2.12.2022 16:30:14 ABD'DE GENİŞ TANIMLI İŞSİZLİK (U6) KASIM'DA: %6.7 (ÖNCEKİ: %6.8)
2.12.2022 16:30:13 ABD'DE TARIM DIŞI İSTİHDAM KASIM'DA: +263 BİN KİŞİ (BEKLENTİ: +200 BİN ÖNCEKİ: +261 BİN)
2.12.2022 16:15:30 ABD'de tarım dışı istihdam verileri açıklanacak
Yenilebilir enerci diye diye Milleti çektiler Panel direklerine,Üstüne de Patlattılar Bedelsiz haberini..
Şimdi de çektiler fişi,,Her gün sikorta atıyor.. Kağıtlar yerlerde..
Aralarında gerçekten iyi olanlar var. Mesela Gesan. Biraz önce aşağıdaki haberi yolladı.
Şirketimiz, Avrupa'da enerji ihtiyacının yüksek olması ve bu anlamda gerçekleştirilecek yatırımları göz önünde bulundurarak, Avrupa'da sanayii faaliyetleri yürütecek bir şirket kurmaya karar vermiştir. Şirket merkezinin Berlin/Almanya olması düşünülmektedir.
Özellikle enerji fiyatlarının Türkiye'ye kıyasla ciddi miktarda yüksek oluşu, yenilenebilir enerji tesisi ve ürünlerine tanınan teşvikler, finansman kolaylıkları ve yerel ürün tercihi gibi konular Şirket'in 2023 senesi içerisinde Şirketimiz iştiraki Europower Enerji A.Ş. altında Almanya merkezli olarak "Europower World" isimli bir şirket kurulmasına karar vermiştir.
Kurulacak olan bu şirket öncelikli olarak aşağıdaki hedefler doğrultusunda faaliyet gösterecektir:
• Türkiye'de kurulan panel fabrikası yatırımına ek olarak Almanya'da 1.000 MWp (PEAK PV SOLAR markası altında) üretim kapasiteli, tam otomatik, yeni teknoloji hücre teknolojisine uygun güneş paneli fabrikası kurulumu yapılması ve bu yatırım için Avrupa kaynaklı finansman ve teşvik görüşmelerinin sağlanması
• SUNJUNIOR markalı çözümlerimizin Almanya başta olmak üzere Batı Avrupa'daki bayilik networkunun oluşturulması
• Serbest piyasaya ve devlet alım garantili işlerde Almanya'da güneş santralleri kurulması, ESCO projeleri geliştirilmesi ve enerji depolama çözümlerine entegrasyonunun yapılması
• Şirketin hali hazırdaki üretim gamı ve müteahhitlik hizmetlerine ilişkin Almanya ve Avrupa'daki operasyonlarının sürdürülmesi
Gelişmeler ile ilgili olarak kamuoyu ve yatırımcılarımız bilgilendirilecektir.
Saygılarımızla,
Gesan'ın Patronu da Ssa'nın Patronu gibi ''Şirketimizin hissesi bu fiyatları etmiyor,Çok Pahalı '' ,Demez inşallah..!!
Zincir marketler tartışması büyüyor: AKP’yi kızdıracak “üç harfli” benzetmesi
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, fiyat artışları ile gündeme gelen zincir süpermarketlerle ilgili "Suçluyu başka yerde aramayın, enflasyona sebep olan 3 harflilerin başı AKP’dir" dedi.
Beceremiyosun bu işi,dipten ucuz hisseleri toplayacaksın,bedellilerde öyle,en son BASCM ve KLNMA,ikiside uçtu bedelli açıkladıktan sonra %40-30 şu an,yalız BASCM'de bir tuhaflık var,kasım 30 sondu hala bedelliler ana hisseylen birleştirilmemiş,sorup soruşturduk 2 aralık 5 arasında birleşecekmiş:notr:,30 senelik borsacıyım böyle şey görmedim,normalde borsa kapanışında veya 2-3 saat içinde olması lazımdı 3 gün geçti,SPK malum,orada salla başını al maaşını.
Hani derler ya,'' İnsanın basireti bağlanıyor ''diye..Hah işte o durum bende var..
Bedelsiz bölünme öncesi Penta aldım Ortalama 380.TL den..Sapık Kurul dan onay çıkınca Kağıt uçtu gitti 708.TL ye ,Cuma günü Tavan kapatan ve bölünme tarihi belli olmayan kağıdı Pazartesi sabahı CAAARTTT DİYE BÖLDÜ ,İSTANBUL BOSTANCI BAŞKANLIĞI..Kağıd anında yapıştı yere,ardından tabanlarla yallah indi 64 lere..Ben de ,ha buradan döner,ha şuradan döner diye diye satamadım kağıtları..
Aynı ,Benzeri olay,Mazhar da başıma geldi..92 TL den girdiğim kağıt,Bedelsiz bölünme öncesi 177 tl ye gitti satmadım.Kafamdaki rakam 200 tl idi.
İstanbul Bostancı Başkanlığı Mazharda da katakulli yaptı..Aynı gün içinde 2 farklı açıklama ile Kağıdı Tavandan Tabana indirdiler..,Şirketin ilan ettiği günden bir gün önce de böldüler kağıdı..
Zaten bir gün önce 154 tl Tabanda kapatmıştı..Bölündüğü Sabah da 15.20 TL den yallah bir kez daha tabana yapıştı..
Sinirlendim,Nefret ettim,% 100 Kaar da iken satmadığım kağıtları % 50 ile verdim..
Senin Kağıtlarda yaşadığın tuhaflıklar,gaayet normal..
Çünki;Burası TÜRKİYE ve İstanbul Bostanı..!!!
Ancak gun o sekilde bitmedi..
https://i.hizliresim.com/20xgukm.png
Şenol Babuşcu
Poşet fiyatı 25 kuruştan 75 kuruşa yükselirse gerçek enflasyonun % 200 olduğunun ispatıdır :))
Rüşvetçiler Kurulu, Fiyatta anlaşamadı,tahsilatı yapamadılar galiba..!!
Cuma da bitti,Haftalık bülten den ses yok...
Bugün kış lastiklerini taktırmak için özel servis(im)e gittim. Dedim bunların eleltriklisi yokmu? Abi önümüzdeki sürümden sonrakilerin tümü öyle olacak dedi. Sonra abi hani çevreci fln filan diyorlarya hepsi yalan dedi. Bak koca koca bataryalar yapacaklar 3 senede çöp olacak, o çöplerin geri dönüş0münde çalışanlara bugün en yüksek ücreti ödüyorlar, sence niye dedi, ayrıcada, 3 sende pert olan bataryanın yenisine araç yarı parası kdr isteyecekler, ayrıca yazılımla telefon gibi 3-5 senede bir araç değiştirmeni teşvik edecekler vs vs dedi.
O da komplocu olmuş :))
Ulan bu 0lkenin en büyük komplocusu bendimya
SPK 2 şirketin halka arzına onay verdi.
Taslak izahnamelerine göre;
BİRİKİM VARLIK BRKVY
12.000.000 LOT
BİREYSELE EŞİT
170.400.000 TL
PLATFORM TURİZM PLTUR
49.500.000 LOT
TAMAMI EŞİT
450.450.000 TL
Türkiye (%85,5) dünya enflasyon liginde Arjantin (%88)’den sonra 2. durumda.
Uygulanan başarısız para politikasının sonucu olan enflasyonun suçunu hesap kitabı belli marketlere atmak, kirayı %25 ile sınırlamak gibi haksızlıklar karşısında BIM CEO’nun dediklerine aynen katılıyorum Enflasyon rakamı ortada ve sorumlusu ekonomi yönetimidir. Sorumluluğu sağa sola atmak algı yönetimidir. Bu konuda vicdan sahibi kimsede bir tereddüt olmaması gerekir.
https://i.hizliresim.com/2goavis.png
kuslu sitede Mehmetten alıntı
gerçek bu Ama ...
Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu: Dünyada rezervleri artmış tek Merkez Bankası TCMB'dir.
Yorumu: Ekonomistlerin, homo academicus ekonomi profesörlerinin ve eski ekonomi yöneticilerinin çok zoruna gidecek.
Farklı yorum; Bu yalan. Yani büyük yalan ve data’ya ulaşmak da günümüzde çok zor değil.
Kanada, Hırvatistan, Azerbaycan, Çin, Danimarka, Estonya, Katar, Paraguay ve yanına ekleyebileceğimiz en az 70 ülke daha var, Türkiye ise 2019 rezervlerinim seviyesine daha yeni ulaştı bir yay çizip.
ADAMA KIZMAYALIM belki altın rezervi demiş olabilir mi?
Demez inşallah. Bu fiyatlamada 2,5 milyon lot patron satışı da mevcut. Piyasa yuttu bu patron satışlarını. Patronlar da ceplerine 300-400 mln TL koydular. Şirkete de 375 mln TL faizsiz TL kredi enjekte ettiler. Neyse? Benim tuzum kuru, maliyet çift rakamlı, daha hiç temettü almadım. Geleceğin Sasa'sı olması hedefi ve hayaliyle aldım.
https://pbs.twimg.com/media/FjAIwRkXEBk6_Pe.jpg
:whistling:
https://www.haytap.org/images/fotoga...enme_symbl.jpg
Bunlar da pahalı.Toplum aç
Sabahları simit alıyorum.
Yanında ayran iyi gidiyor.
Şok marketin, 8'de açılmasını bekliyorum.
330 cc ayran 3,95 TL
Bakkaldan alırsam 8 TL
Bunların her şeyi yalan dolan üzerine kurulu.
Yemeyin be vatandaşlar yemeyin !!!
Yeter artık.
21 yıldır yiyorsunuz.
Yemeyin, defedin başımızdan.
3 Aralık 2022
Tişörtle Bostanlı sahilinde yürümek.
Doğalgaz vanasını hala açmamak.
Devlet baba acımasızca zamları geçiriyor ama acıyan birileri var !!!
Patronların bir şey demesine gerek yok :)
Bist balon kaynıyor.
Yıllık cirosu 100 TL
Piyasa değeri 1000 TL
Olur mu ?
Olmaz !!!
Balon balondur.
Her şey eninde sonunda ederini bulur.
Sadece küçük patron hisseleri değil.
Bankalar, Koç şirketleri, Sabancı şirketleri dışında Bist'in tamamı balon.
Ayrıca Bist'te, şirketler, her zaman ederinin altında olmalı.
Ederindeyse veya ederinin üstündeyse niye alalım !!!
Türk hava yolları patronu, benim hisselerim, 6 USD olmalı demişti.
Şimdi de fikir değiştirdi.
10 USD olmalı diyor.
Sasa patronunu eleştiriyorsak, buna ne demeli !!!
Spekülasyonun kralı.
Bence, Bist yatırımcılarının, 3,5 milyona dayanmasının tek sebebi, halka arzlar.
Snica, Ozsub ve Alfas aldım.
İnanılmaz yüzdesel karlar.
Azıcık lotlardan.
Üşenmeyip, eşime, çocuklara, kuzenlere, yeğenlere, ana babaya hesap açsam.
Her birinin üzerinden taleplerde bulunsam.
1 yıllık elektrik, su, akaryakıt, telefon, vs. giderimi karşılarım.
Üşeniyorum işte.
Ama mutlaka üşenmeyenler de vardır. :)