Originally Posted by
Ozan Erol
üstad, geri dönmene sevindim
bugün faiz günüydü, volatiliteyi doğal karşılamak lazım, vadeli karar sonrası 12175- 12450 sıçraması yaptı, shortçu sıkıştırmaydı bu, sonra 12275 uzlaştı.. 13 bin poz kapama var, dün de poz kapama vardı, bu kadar short kapamaya piyasanın fazla yukarı gitmemesi, ilk shortçu geldiğinde piyasanın aşağı döneceğine delalet bence.. yarın mı gelir shortçu bakacaz, haftasonu riskini kim alacak ?? gerçi pazartesiler haftanın ralli günü oluyor son zaman.. salı günü akbnk bilanço açıklıyor, sonraki gün ykb ve garan..bankalar enf.muh yapmıyor ama kar marjları düştü, %10-20 kar azalması bekleniyor.. havayolları falan bi kaç istisna dışında bilançolar kötü gelecek, enf. muhasebesi zaten kar falan açıklamayın vergi vermenize gerek yok diyor şirketlere
perşembe günü de vade sonu var hisse vadelilerde.. ben artık buralarda mal taşımamayı tercih ediyorum, bi kaç hafta bakarak olucam gibi.. öte yandan ağustos ayı riskli aydır- çoğu insan tatilde olduğu için piyasada katılımcı düşüktür, sığ piyasada manipülatif volatil işler olmaya müsaittir.. ağustos ortası falan dip görülürdü eski piyasalarda, ordan ocak'a kadar mal tutardık